فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1426

کم کاری تیروئید در کودکان!

تیروئید کم کار در کودکان میتونه اثر مخربی داشته باشه چرا که نه تنها رشد فکری و جسمی بلکه متابولیسم کلی بدن٬ خون رسانی و بیشتر اندام ها به هورمون های تیروئید بستگی داره. اما با تشخیص فوری و به موقع قابل درمان ست و کودکان میتونند زندگی عادی داشته باشند ...

تیروئید غده بسیار مهمی می باشد که مشکلات مربوط به این غده ممکن است بیشتر از آنچه فکر می کنید شایع باشد. بیش از 12 درصد از جمعیت ایالات متحده در طول زندگی خود به بیماری تیروئید مبتلا می شوند. این بیماری می تواند هر فردی را در هر سنی از جمله کودکان و نوزادان مبتلا کند.

کم کاری تیروئید در کودکان!

 

علل کم کاری تیروئید در کودکان

شایع ترین علت کم کاری تیروئید در کودکان سابقه خانوادگی بیماری تیروئید است. کودکانی که والدین، پدربزرگ و مادربزرگ یا خواهر و برادرشان کم کاری تیروئید دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری تیروئید هستند. این موضوع در صورت وجود سابقه خانوادگی در زمینه مشکلات ایمنی که بر تیروئید تاثیر می گذارد نیز صادق است.

بیماری های خودایمنی، مانند بیماری گریوز یا تیروئیدیت هاشیموتو، بیشتر در دوران بلوغ ظاهر می شوند. این شرایط تیروئید دختران را بیشتر از پسران تحت تاثیر قرار می دهد.

همچنین ببینید:

چاقی در کودکان!

سایر علل شایع کم کاری تیروئید در کودکان عبارتند از:

کمبود ید

رژیم غذایی کودک

متولد شدن با تیروئید غیر فعال یا بدون غده تیروئید (که کم کاری تیروئید مادرزادی نیز نامیده می شود)

درمان نادرست بیماری تیروئید مادر در دوران حاملگی

غده هیپوفیز غیر طبیعی

 

علائم کم کاری تیروئید در کودکان

نوزادان

کم کاری تیروئید در هر سنی رخ می دهد، اما علائم در نوزادان متفاوت است. در نوزادان، علائم در چند هفته یا چند ماه اول پس از تولد رخ می دهد. علائم خفیف هستند و می توانند توسط والدین و پزشکان نادیده گرفته شوند.

علائم عبارتند از:

زردی پوست و سفیدی چشم

یبوست

تغذیه ضعیف

پوست سرد

کاهش گریه

تنفس بلند

بیشتر خوابیدن/کاهش فعالیت

لکه بزرگتر روی سر

زبان بزرگ

 

کودکان نوپا و ابتدایی

مشکلات مرتبط با کم کاری تیروئید که از اوایل دوران کودکی شروع می شود بسته به سن کودک متفاوت است. شرایط تیروئید در کودکان خردسال ممکن است به صورت زیر ظاهر شود:

کوتاه تر از قد متوسط

کوتاه تر از اندام های متوسط

دندان های دائمی که دیرتر رشد می کنند

بلوغی که دیرتر شروع می شود

کند شدن رشد ذهنی

ضربان قلب کندتر از حد متوسط ​​است

شکنندگی مو

صورت پف کرده

 

این موارد شایع ترین علائم تیروئید بزرگسالان هستند که در کودکان ظاهر می شوند:

خستگی

یبوست

پوست خشک

 

نوجوانان

کم کاری تیروئید در نوجوانان بیشتر در دختران دیده می شود و بیشتر به دلیل بیماری خودایمنی، تیروئیدیت هاشیموتو است. نوجوانانی که سابقه خانوادگی بیماری های خودایمنی مانند تیروئیدیت هاشیموتو، بیماری گریوز یا دیابت نوع 1 دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری تیروئید هستند. کودکان مبتلا به اختلالات ژنتیکی مانند سندرم داون نیز در معرض خطر ابتلا به بیماری تیروئید هستند.

علائم در نوجوانان شبیه علائم بزرگسالان است؛ اما علائم ممکن است مبهم و به سختی قابل تشخیص باشند.

همچنین ببینید:

دلایل کوتاه قدی در کودکان!

نوجوانان مبتلا به کم کاری تیروئید اغلب علائم فیزیکی زیر را تجربه می کنند:

افزایش وزن

کاهش رشد

قد کوتاه تر

جوان تر از سن به نظر می رسند

کاهش رشد پستان

تاخیر در سیکل قاعدگی

خونریزی شدید یا نامنظم قاعدگی

افزایش اندازه بیضه در پسران

تاخیر در بلوغ

پوست خشک

مو و ناخن های شکننده

یبوست

پف صورت، صدای خشن، تیروئید بزرگتر

وجود غده

درد و سفتی عضلات و مفاصل

نوجوانان مبتلا به کم کاری تیروئید نیز ممکن است تغییراتی در رفتار داشته باشند که کمتر مشخص باشد.

 

علائم عبارتند از:

خستگی

فراموشی

مشکلات رفتاری

حالت افسردگی

مشکل در تمرکز

 

تشخیص و درمان کم کاری تیروئید در کودکان

تشخیص

پزشک شما بسته به سن و سایر عوامل در مورد بهترین راه برای تشخیص کودک شما تصمیم می گیرد. به طور کلی، یک معاینه فیزیکی و آزمایش های تشخیصی خاص می تواند تشخیص را تایید کند. آزمایش تشخیصی ممکن است شامل آزمایش‌های خونی باشد که هورمون‌های خاصی مانند هورمون محرک تیروئید (TSH) یا تیروکسین (T4) یا با تصویربرداری بیماری تایید می گردد. از هر 4000 نوزاد متولد شده، 1 مورد به کم کاری مادرزادی تیروئید تشخیص داده می شود.

بزرگ شدن تیروئید که به نام گواتر شناخته می شود، می تواند مشکلاتی در تنفس و بلع ایجاد کند. پزشک کودک شما این مشکل را با لمس گردن او بررسی می کند.

 

درمان

گزینه های درمانی مختلفی برای کم کاری تیروئید وجود دارد. درمان معمولاً شامل هورمون درمانی روزانه تیروئید با دارویی به نام لووتیروکسین است. دوز دارو توسط پزشک شما تعیین می شود و به عوامل مختلفی مانند سن کودک شما بستگی دارد.

درمان یک نوزاد مبتلا به بیماری تیروئید زمانی موفقیت آمیز است که در ماه اول زندگی کودک شروع شود. در صورت عدم درمان، کاهش هورمون تیروئید می تواند منجر به مشکلاتی در سیستم عصبی یا تاخیر در رشد گردد. با این حال پزشکان به طور منظم نوزادان را در چهار هفته اول زندگی غربالگری می‌کنند، بنابراین این مشکلات معمولاً رخ نمی‌دهند.

 

نتیجه کلی

عملکرد تیروئید کمتر از حد طبیعی یک مشکل رایج است و به راحتی قابل آزمایش و درمان است. درمان کم کاری تیروئید مادام العمر است، اما فرزند شما زندگی عادی خواهد داشت.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x