درمان خانگی تبخال!
ویروس هرپس سیمپلکس به صورت مجموعه ای از تاول های ریز نمایان میشه و این بیماری با اضطراب و استرس رابطه ی مستقیم داره. همچنین تبخال مثل سرماخوردگی واگیرداره و از طریق تماس با شخص مبتلا انتقال پیدا میکنه ...
تبخال ناشی از ویروس است و درمانی ندارد. و عموما افراد می خواهند سریعا از شر آن خلاص شوند. مواردی وجود دارد که می توانید آنها را در خانه انجام دهید تا درد تبخال را تسکین داده و به روند بهبود آن کمک کنید .
چگونه می توان تبخال را درمان کرد؟
کارهای زیادی وجود دارد که می توانید در خانه برای تسکین تبخالتان انجام دهید ، مانند:
یخ : اگر از کمپرس سرد روی تبخال استفاده کنید ، می توانید آن را بی حس کنید. اما یخ را مستقیماً روی پوست خود قرار ندهید، این کار می تواند به تبخال شما آسیب برساند.
مسکن ها: هنگامی که جای تبخال واقعاً درد می کند ، ممکن است یک مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن درد آن را تسکین دهد.
کرم های بدون نسخه: محصولاتی در داروخانه ها وجود دارد که می توانند به کاهش درد تبخال تان یا به نرم شدن پوست آن در زمان بهبود کمک کنند.
داروهای تجویزی: از آنجا که تبخال ناشی از ویروس است ، پزشکان ممکن است مصرف برخی از داروهای ضد ویروسی را برای کمک به بهبود سریعتر آن پیشنهاد کنند. داروهای ضد ویروسی مورد استفاده در درمان تبخال شامل آسیکلوویر ، والاسیکلوویر ، فامسیکلوویر و پنسیکلوویر می شود.
ضد آفتاب: آفتاب سوختگی ممکن است باعث ایجاد تبخال شود. استفاده از کرم ضد آفتاب هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است از به وجود آمدن تبخال جلوگیری کند.
همچنین ببینید:
ژل آلوئه ورا: همان ژلی که برای آفتاب سوختگی استفاده می شود ممکن است به بهبود تبخال نیز کمک کند. تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده است که این ژل ممکن است به مبارزه با ویروس هایی از جمله تبخال ساده کمک کند.
لیزین : این مکمل نیز ممکن است گاهی برای درمان تبخال استفاده شود. به صورت کرم یا کپسول ارائه می شود.
بره موم : این ماده شبیه رزین است که توسط زنبورها از جوانه درختان صنوبر ساخته شده است. ممکن است مانند پماد برای درمان تبخال استفاده شود.
بادرنجبویه: برخی تحقیقات نشان داده اند که عصاره بادرنجبویه نیز می تواند به بهبود تبخال کمک کند.
روغن درخت چای: برخی از تحقیقات نشان داده اند که این روغن به بهبود سریع تبخال کمک می کند.
روغن نعناع: تحقیقات نشان داده است که روغن نعناع در مبارزه با تبخال موثر است.
عسل کانوکا : بر اساس مطالعه ای که اخیراً منتشر شده است ، عسل کانوکا دارای تاییدیه ی پزشکی که توسط زنبورها در نیوزلند تولید می شود ، به اندازه داروهای موضعی و درمانی برای درمان تبخال موثر است.
ویتامین C و ویتامین E: نشان داده شده است که هر دوی این ویتامین ها با تبخال مبارزه می کنند. مطالعات نشان داده است که ویتامین C می تواند ویروس هرپس سیمپلکس ، ویروسی که باعث ایجاد تبخال می شود را غیرفعال کند. تحقیقات دیگر نشان داده است که ویتامین E می تواند به درمان تبخال کمک کند.
کاهش استرس: انجام اقداماتی برای کاهش سطح استرس نیز ممکن است به جلوگیری و یا بهبود تبخال کمک کند. مدیتیشن یا تمرینات تنفس عمیق را امتحان کنید.
علل ایجاد تبخال:
تبخال ناشی از یک ویروس رایج به نام هرپس سیمپلکس است. بیشتر نوزادان یا کودکان در معرض این ویروس قرار می گیرند. هیچ درمانی برای آن وجود ندارد هنگامی که در معرض آن قرار گرفتید ، دیگر همیشه در بدن شما می ماند.
هرپس سیمپلکس با تماس نزدیک منتقل می شود. اگر فردی که تبخال دارد را ببوسید ، یا صورت او را لمس کنید و سپس صورت خود را لمس کنید ، ممکن است به این ویروس مبتلا شوید. همچنین ممکن است با استفاده از بالم لب ، چنگال ، لیوان یا تیغ افرادی که آن را دارند ، این تبخال ساده را دریافت کنید. به احتمال زیاد این ویروس را از فردی که دارای تبخالی فعال است دریافت می کنید ، اما این ویروس همچنین ممکن است از فردی که تبخالی در ظاهرش دیده نمی شود نیز منتقل شود.
همچنین ببینید:
این ویروس همچنین می تواند به چشم یا اندام تناسلی نیز منتقل شود. مثلا اگر چشم های خود را با دستی که آلوده به بزاق شخص آلوده است را بمالید، یا اگر با فردی که دارای تبخال است رابطه جنسی دهانی داشته باشید.
هنگامی که برای اولین بار در معرض این ویروس قرار گرفتید ، احتمال دارد که دچار تبخال شوید. این تبخال بعد از یک یا دو هفته ، خود به خود از بین می رود. سپس ویروس در بدن شما خاموش می شود. ممکن است دیگر هرگز به تبخال مبتلا نشوید ، اما بسیاری از افراد به تکرار دچار آن می شوند.
برخی از مواردی که احتمال شیوع این ویروس را بیشتر می کند عبارتند از:
سرماخوردگی یا بیماری دیگر
تب
فشار و استرس
زیاد قرار گرفتن در معرض آفتاب
پریود
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
webmd
دیدگاه تان را بنویسید