فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 748

چگونه می‌توان از حمله قلبی، جان سالم به در برد؟

حمله یا سکته قلبی وقتی اتفاق می‌افتد که عروق کرونر دچار انسداد شده باشد!!! هر علائمی که در بدن به صورت فشار ظاهر می‌شود مثل درد در قفسه سینه، تنگی نفس، عرق سرد و... را جدی بگیرید و فورا با اورژانس تماس بگیرید...

حمله قلبی، یا سکته قلبی، در صورت انسداد در عروق کرونر رخ می‌دهد. علائم حمله قلبی در افراد و در زنان و مردان بسیار متفاوت است. شایع‌ترین علامت، درد در قفسه سینه است. ممکن است مانند فشار، گرفتگی، فشار دادن یا احساس درد باشد. درد ممکن است به گردن، بازو ها، کمر، فک یا معده تابیده شود. حمله قلبی می‌تواند به آرامی شروع شود و خفیف باشد، یا ناگهانی بروز کند و شدید باشد. بعضی از بیماران اصلاً درد ندارند.

 چگونه می‌توان از حمله قلبی جان سالم به در برد؟

 مردان به طور معمول سکته قلبی را به عنوان درد سینه تجربه می‌کنند. اگرچه ممکن است زنان نیز درد داشته باشند، اما به احتمال زیاد یک یا چند مورد دیگر از این علائم را دارند:

 حالت تهوع، سوءهاضمه، سوزش معده یا درد شکم

 تنگی نفس

 عرق سرد کردن

 خستگی

 احساس سرگیجه یا گیجی

همچنین ببینید:

چرا رگ های قلب می‌گیرند؟ درمان گرفتگی عروق چگونه است؟!

 دکتر اپلفلد می‌گوید: افراد در هنگام حمله قلبی اغلب احساس خستگی  می‌کنند، به ویژه زنان و افراد دیابتی. "افرادی که درد وحشتناکی دارند، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرند."  با این حال، او نگران افرادی است که علائم شدید یا واضح کمتری دارند. آنها اغلب به دنبال مراقبت فوری پزشکی نیستند و در نهایت با آسیب جدی تر به قلب مواجه می‌شوند.

 اپلفلد می‌گوید: "هر چیزی که شما را بیدار کند یا متفاوت به نظر برسد، یا اگر علائم شما در اثر فشار ظاهر می‌شود، باید با پزشک خود تماس بگیرید یا به اورژانس بروید."

 حمله قلبی 

 حمله قلبی یا انفارکتوس میوکارد، زمانی اتفاق می‌افتد که انسداد عروق کرونر وجود داشته باشد. این رگ های خونی اصلی، خون غنی از اکسیژن را به قلب می‌رسانند. کمبود خون و اکسیژن می‌تواند باعث از بین رفتن عضله قلب شود (انفارکتوس به معنی مرگ بافتی است). هرچه زودتر کمک پزشکی دریافت کنید، به احتمال زیاد از آسیب به قلب جلوگیری یا به حداقل می‌رسانید. وقتی عضله قلب از بین رفت، دیگر نمی‌تواند رشد کند یا ترمیم شود.

 در بیمارستان چه کاری انجام می‌شود؟

 در بیمارستان، اولویت اصلی جلوگیری از لخته شدن خون، تسکین درد قفسه سینه و بازیابی جریان خون در قلب است. غالباً این شامل دارو هایی است که باعث کاهش لخته شدن خون می‌شود یا شامل دارو هایی است که فشار روانی را در قلب کاهش می‌دهند.

 علاوه بر نوار قلب، پزشکان اورژانس روش های بی شماری برای ارزیابی دامنه حمله قلبی شما دارند. به عنوان مثال: در اکوکاردیوگرام، از امواج صوتی برای تولید تصویری از قلب شما استفاده می‌شود. روش های تصویربرداری، مانند عکسبرداری از قفسه سینه یا سی تی اسکن (توموگرافی کامپیوتری)، تصاویری از قلب و عروق خونی شما را فراهم می‌کند.

 هنگامی که خطر فوری کنترل شد، پزشک ممکن است روش های اضافی را برای بازگرداندن هرچه بیشتر عملکرد قلب و گردش خون توصیه کند. شما ممکن است در رگ مسدود شده خود به یک استنت یا لوله مش مفتولی نیاز داشته باشید تا آن را باز نگه دارد تا خون بتواند آزادانه جریان یابد. یک جراح ممکن است بخشی از عروق آسیب دیده را با یک قطعه رگ خونی سالم از قسمت دیگری از بدن شما جایگزین کند، که به عنوان بای پس عروق کرونر شناخته می‌شود.

 آیا شما در معرض خطر هستید؟

 سه عامل مهم در ابتلا به بیماری های قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا و سیگار کشیدن است. طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده، تقریباً نیمی از آمریکایی ها حداقل یکی از این عوامل خطر را دارند.

 سایر عوامل خطر شامل سن (بالای 55 سال برای زنان، بیش از 45 سال برای مردان)، دیابت، سابقه خانوادگی، کم تحرکی یا چاقی، استرس و مصرف غیرقانونی مواد مخدر است. اگر قبلاً دچار حمله قلبی شده اید، برای حمله دوم در معرض خطر بیشتری هستید.

 اگر مشکوک به حمله قلبی هستید:

 با شماره اورژانس تماس بگیرید. ارائه دهندگان فوریت های پزشکی فوراً درمان را آغاز می‌کنند. این دقایق برای جلوگیری از آسیب طولانی مدت قلب، بسیار مهم است.

 بی حرکت بمانید.

 اگر به آسپرین دسترسی دارید (و حساسیت ندارید)، فوراً یکی از آنها را مصرف کنید تا از لخته شدن آن جلوگیری کند. اپلفلد پیشنهاد می‌کند آسپرین، خرد یا جویده شود تا سریعتر وارد جریان خون شود.

 سعی کنید تا رسیدن کمک پزشکی آرام باشید.

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

everydayhealth

دیدگاه تان را بنویسید

 

x