فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 10193

آنچه در مورد هوس های بارداری باید بدانید

بیایید نگاهی به هوس های بارداری بیندازیم - چرا اتفاق می افتد، افراد باردار چه غذاهایی میل می کنند و چه زمانی این هوس ها موضوعی نگران کننده است.

بارداری یکی از شدیدترین تغییرات بدنی است که یک خانم تجربه می کند. تقریباً هر قسمت از بدن به نوعی تغییر می کند.

اما قبل از اینکه همه اینها اتفاق بیفتد شاید حتی قبل از اینکه تست بارداری مثبت را دریافت کنید متوجه خواهید شد که اشتهای شما اغلب به طور چشمگیری تغییر می کند.

غذاهای خاصی وجود دارند که قبلاً آنها را دوست داشتید که در دوران بارداری کاملاً از آنها متنفر هستید. اما غذاهایی نیز وجود دارد که هوس می‌کنید، شاید غذاهایی که قبلاً هرگز آن‌ها را دوست نداشتید.

ممکن است ترکیبات عجیبی از چیزهایی وجود داشته باشد که شما ناگهان آرزو می کنید. ترشی و بستنی شاید بدنام ترین ترکیب باشد، اما این یک مورد از هوس های بارداری است.

در حال حاضر، متخصصان به طور قطع نمی‌دانند که چرا بارداری باعث می‌شود شما هوس خوردن غذاهای خاص و متنفر از برخی دیگر دارید، اما مطمئناً این اتفاق می‌افتد.

آنچه در مورد هوس های بارداری باید بدانید


هوس های بارداری از چه زمانی شروع می شود؟

همه افراد باردار متفاوت هستند، اما به طور کلی، ولع بارداری در پایان سه ماهه اول شروع می شود، در سه ماهه دوم به اوج خود می رسد و سپس با پایان سه ماهه سوم تمایل به کاهش می یابد.

با این حال، در دوران شیردهی هم ممکن است هوس‌های را مانند هوس های بارداری خود تجربه کنید و مطمئناً افزایش اشتها ادامه خواهد داشت، زیرا هم شیردهی و هم بارداری نیاز به کالری بیشتری دارند.


چرا بارداری باعث میل به غذا می شود؟

چند تئوری اصلی در مورد اینکه چرا بارداری باعث تغییر میل ما می شود و اینکه چرا برخی غذاها را در این زمان هوس می کنند وجود دارد.

همچنین ببینید:

روش های کاهش اشتها


در اینجا چند مورد از محبوب ترین نظریه ها درمورد هوس های بارداری آورده شده است:


تغییرات هورمونی

در بارداری تغییرات هورمونی بیشتر است، به خصوص در سه ماهه اول. تغییراتی مشابه در انتظار پریود شدن، اما کمی بیشتر وعمیق تر.

تغییرات هورمونی می‌تواند روی تجربه حسی شما از غذا، حس بویایی و خلق و خوی شما تأثیر بگذارد همه اینها تعیین می‌کند که چه نوع غذایی میل کنید.


تغییرات حسی

بسیاری از افراد باردار می گویند که در طول بارداری به سگ های خونی تبدیل می شوند، می توانند چیزها را از یک مایل دورتر استشمام کنند و به راحتی توسط بوها غرق می شوند.

این می تواند بر انواع غذاهایی که میل می کنیم تأثیر بگذارد. میل به غذاهایی با بوی تند ممکن است کاملاً از بین برود. در عین حال، غذاهایی با بوی خوش و معطر ممکن است مورد توجه بیشتری قرار گیرد.


تغییر نیازهای تغذیه ای

افراد باردار نیاز بیشتری به مواد مغذی مانند کلسیم و آهن دارند. به این ترتیب، ممکن است هوس غذاهای غنی از این مواد را پیدا کنید.

تنها مشکل این است که بدن شما ممکن است نیاز خود به کلسیم را تامین کند و باعث شود که هوس بستنی غول پیکر وانیلی کنید.

به یاد داشته باشید که منابع مغذی بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. در مورد کلسیم، سبزیجات با برگ تیره، بادام و ماهی نیز منابع خوبی هستند.


بقای اصلح

برخی از هوس ها و بیزاری های ما با میل به محافظت از خود و نوزادان در حال رشد در برابر آسیب ها مرتبط است.

برای مثال، موادی که ناسالم هستند یا کمتر سالم هستند، به طور طبیعی به فهرست نفرت‌های ما راه پیدا می‌کنند، مانند قهوه و الکل.

بسیاری از ما ذائقه خود را برای گوشت از دست می دهیم به این علت که مصرف گوشت می تواند شانس آلودگی باکتریایی را افزایش دهد. با این حال، این تجربیات برای هر فرد باردار صادق نیست!


اشتیاق برای راحتی

بسیاری از ما به سادگی هوس خوردن غذاهایی مانند شیرینی ها و کربوهیدرات ها را داریم که به ما احساس دلنشینی می دهد.

هنگامی که در دوران بارداری حالت تهوع را تجربه می کنیم، ممکن است در زمانی که حالمان خوب نیست، هوس غذاهایی را کنیم که تداعی گر خاطرات خوش دوران کودکی باشد.


انتظارات فرهنگی

یکی از جالب‌ترین چیزها در مورد هوس این است که فرهنگی که در آن بزرگ شده‌ایم می‌تواند تمایلات ما را نسبت به برخی غذاها را تعیین کند.

به عنوان مثال، زنان آمریکایی بیشتر هوس شکلات دارند، در حالی که زنان ژاپنی تمایل به برنج دارند. در مورد هوس های بارداری نیز همین الگوها صادق است.


هوس های بارداری رایج کدامند؟

در مورد هوس های بارداری طیف وسیعی از تنوع وجود دارد. برخی از افراد هوس های بسیار غیر معمولی دارند که به نظر می رسد از هیچ سرچشمه می گیرند.

طبق یک مطالعه، شایع ترین هوس های بارداری عبارتند از:

  • شیرینی
  • کربوهیدرات های پرکالری مانند پیتزا یا چیپس
  • پروتئین های حیوانی
  • میوه ها

سایر هوس های رایج بارداری عبارتند از:

  • فست فود
  • ترشی
  • بستنی
  • آب میوه
  • لبنیات
  • سبزیجات
  • شکلات

همچنین برای افراد باردار بسیار رایج است که میل به ترکیبات عجیب و غریب از غذاهای مورد علاقه خود دارند، که ممکن است به تغییر بو و جوانه چشایی آنها مربوط باشد.


هوس غذایی هنگام بارداری یک دختر

برخی می گویند که هوس خوردن غذاهای شیرین مانند توت فرنگی، خامه شیرین یا کلوچه نشان می دهد که شما دختر باردار هستید.

از طرف دیگر، پسرها ظاهراً شما را به خوردن غذاهای شور تر وادار می کنند. این چیزی جز یک افسانه نیست، اما حدس زدن جنسیت کودک بر اساس هوس شما می تواند سرگرم کننده باشد.


حفظ رابطه سالم با غذا در دوران بارداری

در یک مفهوم کلی، هیچ دلیلی وجود ندارد که تسلیم هوس های بارداری خود نشوید، تا زمانی که غذاهای کم مغذی در حد اعتدال مصرف شوند و رژیم کلی شما متنوع و غنی از مواد مغذی باشد.

بارداری بدون شک زمان رژیم غذایی نیست، اما زمان آن است که تا حد امکان روی انتخاب های سالم تمرکز کنید. داشتن یک رژیم غذایی متعادل و مغذی هم شما و هم کودکتان را سالم نگه می دارد و مطمئن می شود که برای زایمان و پس از زایمان قوی هستید.

کالری مورد نیاز شما در دوران بارداری افزایش می یابد. اگرچه متفاوت است، اما در دوران بارداری به حدود 500 کالری اضافی در روز نیاز خواهید داشت. با این حال، سعی کنید روی مقدار تمرکز نکنید، بلکه به نشانه های گرسنگی خود اهمیت دهید.


چند ماده مغذی وجود دارد که برای کمک به رشد کودک و قوی نگه داشتن بدن به آنها نیاز خواهید داشت:


کلسیم

شما در دوران بارداری به حدود 1000 میلی گرم کلسیم در روز نیاز خواهید داشت. می توانید کلسیم را از محصولات لبنی، سبزیجات تیره و برگدار، ماهی، غلات و آب میوه های غنی شده و آجیل و دانه های کنجد دریافت کنید.


اسید فولیک

اسید فولیک برای افزایش جریان خون در دوران بارداری و محافظت از کودک در برابر نقص لوله عصبی مورد نیاز است.

ویتامین های دوران بارداری راه بسیار خوبی برای دریافت اسید فولیک هستند، می توانید آن را از طریق غذاهایی مانند سبزیجات برگ سبز، آجیل، لوبیا، عدس و مرکبات نیز دریافت کنید.


آهن

نیاز به آهن در دوران بارداری افزایش می یابد و در مجموع به ۲۷ میلی گرم آهن در روز نیاز خواهید داشت.

مهم است که غذاهای غنی از آهن مانند غلات کامل، گوشت، سبزیجات با برگ تیره، لوبیا و آجیل مصرف کنید و اگر در دوران بارداری دچار کم خونی شدید، مکمل مصرف کنید.


پروتئین

نیاز شما به پروتئین نیز در دوران بارداری افزایش می یابد و به طور متوسط به حدود 75 گرم در روز می رسد. شما می توانید پروتئین خود را از منابع مختلفی از جمله گوشت، ماهی، تخم مرغ، آجیل، نخود، لوبیا و محصولات سویا دریافت کنید.


غذاهایی که در دوران بارداری باید از آنها پرهیز کرد

برخی از مواد غذایی هستند که بهتر است در دوران بارداری از آنها پرهیز کنید، زیرا خطر آسیب رساندن به کودک یا ایجاد زایمان زودرس را دارند.

معمولاً غذاهایی هستند که ممکن است باعث آلودگی باکتریایی شوند و عبارتند از:

  • گوشت های فرآوری
  • پنیرهای نرم
  • سوشی
  • گوشت های نیم پز

همچنین ببینید:

آنچه در مورد اعتیاد به غذا باید بدانید


آیا هر نوع از هوس های بارداری خطرناک هستند؟

گاهی اوقات افراد باردار در نهایت هوس مواد غیر خوراکی مانند خاک، مواد شوینده لباسشویی، یخ، نشاسته ذرت، خاک رس، خاکستر می کنند.

اگر هوس این موارد را دارید، ممکن است با یک بیماری پزشکی به نام پیکا مواجه شده باشید. مصرف این اقلام نه تنها برای شما خطرناک است، بلکه ممکن است نشان دهنده کمبود تغذیه ای باشد، معمولاً کمبود آهن (کم خونی).

اگر هوس مصرف مواد غیر خوراکی دارید، فوراً با پزشک خود صحبت کنید.اگر به طور ناگهانی هوس غذاهایی می‌کنید که معمولاً نمی‌خورید، مثلاً اگر گیاه‌خواری هستید که ناگهان هوس گوشت می‌کنید، این به شما بستگی دارد که به این هوس‌ها تسلیم شوید یا نه.

در مورد گوشت، اگر هوس آن را داشتید ممکن است به دلیل کمبود آهن باشد. اگر کم خونی دارید از پزشک خود بپرسید و ممکن است مصرف منابع آهن غیر گوشتی بیشتری مانند آجیل و سبزیجات با برگ های تیره لازم داشته باشید.


نتیجه آخر

برای اکثر خانم ها پس از گذشت چند ماه اول، کم شدن تهوع صبحگاهی زمانی برای لذت بردن از میل غذاهای مختلف است.

ممکن است غذاهایی را امتحان کنید که قبلاً هرگز امتحان نکرده اید و حال زمان آن رسیده، لذت خود را به روش های هیجان انگیز گسترش دهید.

به استثنای برخی موارد و با در نظر گرفتن نیازهای تغذیه ای خود، هیچ مشکلی با تسلیم شدن به هوس های خارج چاچوب وجود ندارد.

بله، این ممکن است به این معنی باشد که شریک زندگی خود را مجبور کنید نیمه شب بیرون برود تا برایتان هندوانه، گیلاس و بادام هندی برشته تهیه کند.

همانطور که گفته شد، هوس غذاهای ناسالم، غذاهایی که با بارداری سازگار نیستند را رعایت کنید.

اگر علائمی از اختلال در غذا خوردن مانند پرخوری، محدودیت های غذایی، یا بدشکلی بدن را تجربه می کنید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید


توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.


منابع:

verywellfamily

دیدگاه تان را بنویسید

 

x