بیماری کلیوی دیابتی مهمترین عارضه ی دیابت!
کاهش سطح اسید اوریک فایده ای برای کلیه ها در بیماری کلیوی دیابتی نوع ۱ ندارد؛بیماری کلیوی دیابتی یکی از مهمترین عارضه های طولانی مدت دیابت است. از آنجا که افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ نسبت به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مدت زمان طولانی تر ی را درگیر این بیماری هستند ...
کاهش سطح اسید اوریک فایده ای برای کلیه ها در بیماری کلیوی دیابتی نوع ۱ ندارد
بیماری کلیوی دیابتی یکی از مهمترین عارضه های طولانی مدت دیابت است. از آنجا که افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ نسبت به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مدت زمان طولانی تر ی را درگیر این بیماری هستند ، در نتیجه در طول زمان در معرض خطر ویژه ای برای ابتلا به بیماری کلیوی قرار دارند.
مطالعات قبلی نشان داده است که در افراد مبتلا به دیابت نوع یک ، بالا بودن سطح اسید اوریک در خون با افزایش خطر ابتلا به بیماری کلیوی همراه است. بنابراین برای مطالعه ای که اخیراً در نشست سالانه انجمن نفرولوژی آمریکا ارائه شده است ، محققان بررسی کردند که آیا استفاده از دارو برای کاهش سطح اسید اوریک تأثیر مثبتی بر بیماری کلیوی دارد یا خیر.
همانطور که در بیانیه مطبوعاتی که از سوی مرکز دیابت جوزلین در بوستون ذکر شده است ، مطالعه پیشگیری از دست دادن کلیه در دیابت (PERL) ، شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع ۱ و دارای بیماری کلیوی خفیف تا متوسط را در ۱۶ مکان مختلف در ایالات متحده ، کانادا و دانمارک ثبت کرد. شرکت کنندگان به طور تصادفی به مدت سه سال تحت درمان با آلوپورینول و یا یک داروی عمومی که سطح اسید اوریک خون را پایین می آورد قرار گرفتند؛ و طبیعتا گروهی نیز به عنوان گروه شاهد این داروها را مصرف نکردند.
همچنین ببینید:
علائم اولیه بیماری کلیوی و میکروآلبومینوری
در نهایت مشخص شد که حتی شرکت کنندگانی که آلوپورینول مصرف می کردند و میزان اسید اوریک در خونشان پایدار بوده است ،تاثیری در کاهش سرعت پیشرفت بیماری کلیویشان مشاهده نشد. محققان در حالی که شاهد این نتایج ناامید کننده بوده اند، اما میتوانند دگیربه طور قطعی به یک سؤال مهم علمی پاسخ دهند. و در حالی که شرکت کنندگان ، دیگر آلوپورینول مصرف نمی کنند اما همچنان برای تأثیراتی که در آینده بر اثر این مداخله بروز خواهد کرد تحت نظر هستند و محققان به طور گسترده تری به بررسی چگونگی پیشرفت بیماری کلیوی دیابتی در آنها به مرور زمان می پردازند ، که این امر می تواند به بینش جدیدی در شناخت عواملی که منجر به پیشرفت این بیماری ها میشود، بشود.
"ما یک منبع بیوبانکی شگفت انگیز از نمونه هایی که در طول مطالعه جمع آوری کرده ایم ، داریم" ، آلیساندرو دوریا ، مدیر تحقیقات ، دکترا و استاد پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد ، در بیانیه مطبوعاتی گفته است: "می توان با نشانگرهای زیستی اندازه گیری شده در آن نمونه ها ، پیامدهای بهداشتی طولانی مدت را تحت بررسی قرار داد. هرچه پیگیری طولانی تر باشد ، اعتیار و دقت و صحت مطالعه بیشتر خواهد بود. "
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
diabetesselfmanagement
دیدگاه تان را بنویسید