دیابتی ها از شکلات چقدر میتونن استفاده کنن؟!
دیابتی های عزیز میتوانند از شکلات تلخ استفاده کنند، حالا اینکه چه اندازه در روز مصرف کنند را در این پست با ما همراه باشید ...
با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من اینکه دیابتی ها از شکلات چقدر میتونن استفاده کنن؟! ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:
دیابتی ها از شکلات چقدر میتونن استفاده کنن؟!
دکتر لادن گیاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانی پاسخ میدهد:
سلام عرض میکنم خدمت دیابتی های عزیز، امیدوارم حال همگی شما خیلی خوب باشه.
راجع به یک خوراکی خوشمزه میخواهیم با هم صحبت کنیم و اینکه دیابتی ها به چه مقدار؟، چگونه؟ و از چه نوعی میتونن در برنامه غذایی استفاده کنن؟
راجع به شکلات میخواهیم با هم صحبت کنیم، کمتر کسی پیدا میشه که از خوردن شکلات لذت نبره و دیابتی ها هم خب حتما میتونن از شکلات استفاده کنن اما به شرط اینکه این شکلات، شکلات هفتاد درصد باشه، از اثرات خوبش بهرمند میشیم یک نکته همین ابتدا بهتون بگم، وقتی که نوشته میشه شکلات تلخ یعنی شکلات هفتاد درصد به بالایی که هیچ چیز دیگهای بهش اضافه نشده باشه، گاهی اوقات شکلات هفتاد درصد هست ولی بهش کارامل تافی و ترکیبات دیگهای غیر از خود شکلات اضافه میشه که اونها میتونه ایجاد اختلال برای فرد دیابتی بکنه.
همچنین ببینید:
بنابراین اگر روی شکلاتی مثلا چیزی که ذکر شده بود این بود که توی ۳۰ گرمش بیش از ۸ گرم شکر وجود داره، قطعا این شکلات مناسبی برای فرد دیابتی نیست، هر چند که شکلاتش از نوع شکلات هفتاد درصد باشه.
پس دقت کنید ما راجع به شکلات تلخ خالص صحبت میکنیم، شکلات هفتاد درصد معمولا درصد خوبی آهن، مس، منیزیم، منگنز و فیبر درش وجود داره اما باید دقت کنید کالری بالایی داره، به جهت اینکه درصد چربی هاش بالاست و چربی هایی که در کاکائو وجود داره ترکیبی از چربی اشباع و چربی غیر اشباع تک زنجیر و چربی های غیر اشباع چند زنجیر هستند.
نکته مهم این هست که کاکائو و شکلات تلخ معمولا خاصیت کاهندگی اشتها رو دارن، در حالی که شکلات و کاکائویی که بهش شکر یا شیر اضافه میشه میتونه حتی تحریک کننده اشتها باشه، ما معمولا از شکلات تلخ بعد از غذا برای افراد دیابتی استفاده میکنیم، که اون حجم لازم غذاش رو خورده اما همچنان انگار که ولع به خوردن داره یا میان وعده اش رو مصرف کرده اما همچنان احساس ولع به خوردن میکنه، وقتی میایم براشون به اندازهی مربع، شکلات تلخ قرار میدیم و بهشون هم میگیم این شکلات تلخ رو حتما از تو فریزر در بیارید بخورید، این به شدت کمک میکنه که جلوی ولع اینها و اشتهای اینها به خوردن رو بگیره، ما مطالعات نسبتا قابل قبولی داریم در مورد تاثیر شکلات تلخ در افراد دیابتی که نشون میده شکلات تلخ میتونه به بهبود عملکرد انسولین و حساسیت انسولین کمک کنه و با توجه به ترکیباتی که گفتم در شکلات تلخ هست خب این اثرات دور از انتظار هم نیست.
اما باز دقت بکنید شکلات تلخ تیکهای که شما استفاده میکنید فلاونوید هاش و ترکیبات آنتی اکسیدانیش نسبت به پودر شکلات و یا شکلات گرمی که استفاده میکنیم خیلی بیشتره، هر چی که فرآیند ها بیشتر روی شکلات اتفاق میوفته، از ارزش غذایی روی شکلات کم میشه. پس اگر گفته میشه شکلات تلخ خاصیت در واقع کاهندگی کلسترول داره، به کاهش فشار خون کمک میکنه، به بهبود و محافظت در مقابل بیمار های قلبی کمک میکنه، راجع به شکلات هفتاد درصد به بالایی داریم صحبت میکنیم که فرایند های مختلف زیادی روش انجام نشده.
پس استفاده از یک مربع معمول شکلات تلخ برای یک فرد دیابتی، ترجیحا بعد از وعده غذایی، میتونه انتخاب خوبی باشه. ممکنه بگید به ما گفتن هموگلوبین ای وان سی با شکلات تلخ خوردنش میاد پایین، ببینید هنوز ما مطالعات خیلی زیادی روی انسان مبنی بر اینکه شکلات تلخ میتونه هموگلوبین ای وان سی رو بیاره پایین نداریم اما میدونیم که استفاده از اون میتونه به کاهش فشار خون و بیماری هایی همراه که احیانا برای فرد دیابتی وجود داره کمک بکنه.
اگر فرد دیابتی در رژیمش کاهش وزن هم وجود داره، ما از شکلات تلخ به عنوان یک میان وعده برای دادن یک تنوع به برنامه غذایی افراد دیابتی با خیال راحت استفاده میکنیم.
موفق باشید.
دیدگاه تان را بنویسید