فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 106

هیپوگلیسمی با مرگ مرتبط است ، اما علت آن نیست!

اگرچه کاملاً درست است که کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بیشتر اتفاق می افتد ، اما مقاله ای که در مجله Diabetologia منتشر شده نشان می دهد که این کاهش قند خون به جای اینکه منجر به مرگ بیشتر شود ، در واقع نتیجه سایر عواملی است که باعث افزایش مرگ و میر می شوند...

اگرچه کاملاً درست است که کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بیشتر اتفاق می افتد ، اما مقاله ای که در مجله Diabetologia منتشر شده نشان می دهد که این کاهش قند خون به جای اینکه منجر به مرگ بیشتر شود ، در واقع نتیجه سایر عواملی است که باعث افزایش مرگ و میر می شوند.

هیپوگلیسمی با مرگ مرتبط است ، اما علت آن نیست

محققان توضیح می دهند که بیشترین افزایش مرگ و میر اخیر در میان افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به دلایل قلبی عروقی همراه با سرطان و سایر دلایل است. بر اساس آنچه که در حال حاضر در مورد افت قند خون شناخته شده است ، منطقی است که تصور کنیم این می تواند خطر مرگ ناشی از دلایل قلبی عروقی را افزایش دهد ، اما نه به دلیل سرطان یا برخی دلایل دیگر.

بنابراین محققان در صدد کشف چگونگی تأثیر دوره های افت شدید قند خون بر خطر مرگ ناشی از علل مختلف هستند.

همچنین ببینید:

تاثیر کیوی بر قندخون و فواید آن برای دیابتی ها!

محققان گروهی با بیش از ۷۴۰۰۰ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ را بین سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۱۰ بررسی کردند. این پایگاه داده انگلستان پذیرش در بیمارستان را به دلیل افت قند خون شدید ردیابی می کند ، همچنین تاریخ و علت مرگ و میر در این گروه را ثبت می کند. محققان از این داده ها برای شناسایی علت خطر مرگ در طی پنج سال استفاده کردند ، چه در افرادی که به دلیل افت قند خون در بیمارستان بستری بودند و چه در افرادی که افت قند خون شدید نداشتند.

در طول دوره پیگیری مطالعه به طور متوسط ​​بیش از هفت سال بود ۳۸۸ نفر از گروه به دلیل افت شدید قند خون حداقل یک بار در بیمارستان بستری شدند. در این دوره ، ۲۳۶ نفر از این افراد جان خود را از دست داده اند ، که ۶۱٪ از بیماران به علت کاهش قند خون بستری در بیمارستان بودند. در مقابل ، فقط ۲۵٪ از شرکت کنندگان بدون سابقه افت شدید قند خون در طی دوره پیگیری فوت کردند.

محققان دریافتند که علل غیر قلبی عروقی ۷۱٪ از مرگ و میرها را تشکیل می دهد این تعداد هم در افرادی که به دلیل افت قند خون بستری شده اند و هم در افرادی که این بیماری را ندارند ، یکسان است. در یک فرد ۶۰ ساله با حداقل یک دوره افت شدید قند خون ، خطر مرگ در طی پنج سال پس از کنترل تعدادی از عوامل از جمله فشار خون و سطح کلسترول ، HbA1c و BMI بر اثر دلایل قلبی عروقی ۴.۷٪ بیشتر شده بود ، ۱.۴٪ بر اثر سرطان  و ۱۱.۱٪ بر اثر سایر دلایل.

اگر کاهش قند خون باعث افزایش خطر مرگ در افراد بستری در این بیماری شود ، انتظار می رود در مقایسه با سایر دلایل مرگ ، افزایش بیشتری در خطر مرگ ناشی از دلایل قلبی عروقی داشته باشیم. در عوض ، پس از سازگاری با عواملی که می توانند نتایج را عوض کنند ، در خطر مرگ ناشی از دلایل غیر قلبی عروقی افزایش بیشتری وجود داشت.

به طور کلی ، محققان نتیجه گرفتند که به نظر نمی رسد که افت شدید قند خون باعث افزایش خطر مرگ در بیماران بستری به علت این بیماری شود. در عوض ، به نظر می رسید که افت قند خون فقط در نتیجه عواملی است که منجر به افزایش خطر مرگ می شوند.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

diabetesselfmanagement

دیدگاه تان را بنویسید

 

x