شکلات و کاهش سطح قند خون!
محققان دانشگاه بریگهام یانگ و ویرجینیا تک در حال مطالعه فلاوانول ها هستند که آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو هستند و به نظر می رسد که در جوندگان از ابتلا به دیابت جلوگیری می کنند...
محققان دانشگاه بریگهام یانگ و ویرجینیا تک در حال مطالعه فلاوانول ها هستند که آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو هستند و به نظر می رسد که در جوندگان از ابتلا به دیابت جلوگیری می کنند.
آنتی اکسیدان ها باعث می شوند سلول های ما در اثر وجود اکسیژن در خون آسیب نبینند. حتما دیده اید که چگونه زنگ زدگی به فلز آسیب می زند؟ و در واقع اکسیژن این کار را می کند. اکسیژن زیادی در بدن ما شناور است و میتواند به سلولهای ما آسیب بزند این مولکولهای اکسیژن "رادیکالهای آزاد" نامیده می شوند.
آنتی اکسیدان ها با ترکیب با رادیکال های آزاد از سلول ها محافظت می کنند. طبق گفته ی مرکز سلامتی برکلی ، آنتی اکسیدان ها با اکسید شدن خودشان از آسیب رسیدن به سلول های ما جلوگیری میکنند . در بیشتر موارد ، ذخایر آنتی اکسیدانی ما می توانند اکسیداسیون را تحت کنترل داشته باشند اما ما باید منبع آنتی اکسیدانی خود را گسترش دهیم.
شکلات حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان به نام فلاوانول است و به نظر می رسد که این ماده قند خون و وزن را در جوندگان کنترل می کند. Medical News Today گزارش می دهد در موش هایی که رژیم غذایی پرچربی دریافت کردند که حاوی یک ترکیب کاکائویی نیز بود سطح چاقی کاهش یافت و توانایی موش ها در کنترل سطح گلوکز نیز افزایش یافت. محققان این فلاوانول به خصوص را کاتچین مینامند.
پروفسور بریگهام یانگ گفته است: "آنچه اتفاق می افتد این است که [کاتچین] از سلول ها محافظت می کند. و این کار توانایی سلول ها را برای مقابله با استرس اکسیداتیو افزایش می دهد. کاتچین ها میتوکندری موجود در سلولهای بتا را قوی تر می کنند ، که ATP (منبع انرژی سلول) بیشتری تولید می کند و در نتیجه انسولین بیشتری آزاد می شود. "
البته محققان در مورد مصرف بیش از حد شکلات به عنوان دارو اخطار میدهند و خاطر نشان میکنند که خوردن شکلات شیرین و پرچرب از ابتلا به دیابت جلوگیری نمیکند . اما مصرف روزانه یک یا دو یکه ی کوچک شکلات تلخ ممکن است کمک کننده باشد.
به هر حال برای آگاهی از چگونگی تاثیر مصرف شکلات بر روی قند خون خودتان بهتر آن است که قبل و پس از مصرف ان سطح قند خون خود را بررسی کنید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
diabetesselfmanagement
دیدگاه تان را بنویسید