تاثیر استعمال سیگار بر دیابت نوع2
استعمال سیگاراز عاملان اصلی قابل پیشگیری در ایجاد بیماری و مرگ در ایالات متحده است و سالانه تعداد زیادی از آمریکایی ها در اثر ایدز ، الکل ، تصادفات رانندگی ، قتل ، خودکشی ، مواد مخدر غیرقانونی و آتش سوزی تلف می شود...
استعمال سیگاراز عاملان اصلی قابل پیشگیری در ایجاد بیماری و مرگ در ایالات متحده است و سالانه تعداد زیادی از آمریکایی ها در اثر ایدز ، الکل ، تصادفات رانندگی ، قتل ، خودکشی ، مواد مخدر غیرقانونی و آتش سوزی تلف می شود. فردی که سیگار میکشد در معرض خطر ابتلا به سرطان و همچنین بیماری های قلبی ، ریوی و بیماری های مربوط به ارگان های دیگر است. اما شاید شما نمی دانید که استعمال سیگار عامل ایجاد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ است.
همچنین ببینید:
چگونه استعمال دخانیات بر دیابت نوع ۲ تأثیر می گذارد؟
چندین عامل خطرزا برای ابتلا به دیابت نوع ۲ وجود دارد؛ از جمله سن ، قومیت ، چاقی ، سابقه خانوادگی و سیگار کشیدن. مطابق با مطالعات روش های مختلفی وجود دارد که از طریق آن سیگار میتواند فرد را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دهد. مواد شیمیایی موجود در سیگار به سلولهای بدن شما آسیب می رسانند و می توانند عملکرد طبیعی آنها را مختل کنند. این امر می تواند باعث ایجاد التهاب در بدن شود ، که آن نیز می تواند اثر انسولین را کاهش دهد. علاوه بر این ، هنگامی که مواد شیمیایی ناشی از دود سیگار با اکسیژن موجود در بدن مواجه می شوند ، فرایندی به نام استرس اکسیداتیو ایجاد میشود که این فرایند می تواند باعث آسیب دیدن سلولها شود. استرس اکسیداتیو و التهاب هر دو ممکن است منجر به افزایش خطرابتلا به دیابت شوند.
افراد سیگاری ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از افراد غیر سیگاری به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند. سیگار کشیدن همچنین می تواند مدیریت این بیماری و تنظیم انسولین را دشوارتر کند زیرا مقادیر زیاد نیکوتین می تواند اثر انسولین را کاهش دهد و باعث می شود افراد سیگاری به تنظیم انسولین بیشتری احتیاج داشته باشند. سطح قند خون بدون مدیریت صحیح دیابت می تواند به ایجاد مشکلاتی برای سلامتی منجر شود ، از جمله :
بیماری قلبی؛
نابینایی؛
نارسایی کلیه؛ و
آسیب عصبی و رگهای خونی پاها که می تواند در موارد شدید منجر به قطع عضو شود
افراد سیگاری نیز در معرض خطر این عوارض ناشی از دیابت هستند.
کاهش خطر دیابت با ترک سیگار
همین امروز سیگار را کنار بگذارید
ترک سیگار قبل از بروز بیماری های جدی مانند دیابت به شما در حفظ سلامتتان کمک می کند. اما اگر مبتلا به دیابت نوع ۲ هستید و سیگار می کشید ، ترک سیگار خیلی دیر نیست. با این کار ممکن است مدیریت دیابت نیز برایتان آسان تر شود.
ترک سیگار دشوار است ، اما ممکن است و در هر سنی مفید است. چه دیابت نوع ۲ داشته باشید و چه نداشته باشید ، هر چه زودتر سیگار را ترک کنید ، زودتر بدن شما می تواند شروع به بهبودی کند. در حقیقت ، مطالعات نشان داده اند که انسولین فقط در هشت هفته پس از ترک سیگار در کاهش قند خون مؤثرتر عمل خواهد کرد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
fda
دیدگاه تان را بنویسید