جلوگیری از دیابت بارداری!
باردار هستید یا به بارداری فکر می کنید؟ شما باید در مورد دیابت بارداری ، دیابت حاملگی یا GDM ، بدانید. دیابت بارداری معمولاً هنگام زایمان از بین می رود ، اما می تواند زندگی مادر و کودک را پیچیده کند...
باردار هستید یا به بارداری فکر می کنید؟ شما باید در مورد دیابت بارداری ، دیابت حاملگی یا GDM ، بدانید. دیابت بارداری معمولاً هنگام زایمان از بین می رود ، اما می تواند زندگی مادر و کودک را پیچیده کند.
دیابت بارداری یک بیماری با مقاومت به انسولین است ، دقیقاً مانند دیابت نوع۲ . بارداری باعث افزایش مقاومت به انسولین می شود تا از مصرف قند بیشتر برای کودک در حال رشد صرفه جویی شود. این درصورت کمبود غذا خوب است ، اما مقدار زیاد گلوکز در خون می تواند باعث بزرگ شدن بیش از حد کودک شود. این خطر تولد زودرس ، مشکلات تنفسی و پایین آمدن قند خون نوزاد پس از تولد را افزایش می دهد.
دیابت بارداری نوزاد و مادر را در معرض خطر ابتلا به نوع ۲ در آینده نیز قرار می دهد. بیش از ۵۰٪ زنانی که دیابت بارداری دارند ، ۵ الی ۱۰ سال بعد به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوند.
حدود ۱۰٪ مادران در ایالات متحده به دیابت بارداری مبتلا می شوند. اگر قبل از بارداری اضافه وزن داشته باشید ممکن است در بیشتر در معرض خطر ابتلا به آن باشید. اگر سابقه خانوادگی دیابت نوع ۲ داشته باشید یا دارای فشار خون بالا ، یا سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باشید نیز این احتمال افزایش میابد. زنان بالای ۲۵ سال و کسانی که از نژاد آفریقایی ، آمریکایی بومی ، آسیایی ، لاتین یا جزیره اقیانوس آرام هستند ، همچنین زنان دارای سابقه ی دایبت بارداری و یا دارای نوزادان با وزن بالا نیز بیشتر در معرض این خطر هستند.
اگر به دیابت بارداری مبتلا شوید ، احتمالاً با رژیم ، ورزش و داروها و غالباً انسولین ، تحت درمان قرار خواهید گرفت.
جلوگیری از دیابت بارداری
برای جلوگیری از دیابت بارداری می توانید کارهای زیادی انجام دهید. در اینجا برخی از موثرترین راه های یافت شده را آورده ایم:
• ورزش. در یک مطالعه بزرگ ، محققان دریافتند زنانی که قبل و در طول بارداری تقریباً چهار ساعت در هفته فعالیت بدنی انجام می دهند در واقع برای خودشان خطر ابتلا به دیابت بارداری را در حدود ۷۰٪ یا بیشتر کاهش می دهند.
• مصرف فیبر. در یک مطالعه مشخص شده است که افزایش مصرف فیبر به میزان ۱۰ گرم در روز ، خطر ابتلا به دیابت بارداری را ۲۶٪ کاهش می دهد. ده گرم فیبر تقریباً به اندازه یک فنجان کدو حلوایی است. همچنین می توانید از مکمل های فیبر نیز استفاده کنید.
• پروبیوتیک ها. پروبیوتیک ها "باکتری های خوبی" هستند که در ماست و سایر غذاهای تخمیر شده یافت می شوند. آنها در چند مطالعه برای کاهش خطر دیابت حاملگی موثر یافت شده اند.
تحقیقات بیشتر و بیشتر از این ایده پشتیبانی می کند که باکتری های مناسب روده به جلوگیری از مشکلات سلامتی مانند دیابت کمک می کنند ، اما ما هنوز نمی دانیم که مکمل های پروبیوتیک به شما کمک می کنند یا خیر. به جای مکمل ها ، ممکن است بهتر باشد که غذاهایی مانند ماست ، کومبوچا ، کلم ترش ، کفیر ، شکلات تلخ ، ترشی یا کیمچی را امتحان کنید.
مطالعات در مورد پروبیوتیک ها ادامه دارد و محققان امیدوارند که به زودی نتایج بیشتری کسب کنند.
• اینوزیتول. مطالعات در حال بررسی استفاده از مکمل اینوزیتول ، الکل قندی که قبلاً ویتامین B در نظر گرفته می شد و تاثیر آن بر دیابت بارداری است. به نظر می رسد تحقیقات از نقش آن در درمان PCOS پشتیبانی می کند ، و به عنوان یک حساس کننده انسولین مانند داروهای تیازولیدین دیون (TZD) پیوگلیتازون (نام تجاری Actos) و روزیگلیتازون (Avandia) شناخته می شود.
• بهتر آن است که چکاپ شوید. اگر در یکی از گروه های پرخطر ذکر شده در بالا هستید ، در سه ماهه اول بارداری آزمایش دیابت انجام دهید. اگر در یک گروه پرخطر نیستید ، آزمایش معمولاً بین هفته های ۲۴ تا ۲۸ انجام می شود.
• رژیم غذایی. شما باید با یک پزشک مشورت کنید ، اما بسیاری از متخصصان تغذیه موافقند که خوردن بیشتر سبزیجات ، میوه ها ، چربی های خوب و پروتئین ها کاری خوب و مفید است. قندها و غلات را به شدت محدود کنید. این رژیم بسیار شبیه یک رژیم غذایی سالم دیابتی است ، با این تفاوت که شما نمی خواهید کالری کم تری مصرف کنید زیرا کودک شما در حال رشد است.
بهترین زمان برای جلوگیری از دیابت بارداری قبل از بارداری است. ورزش را شروع کنید ، فیبر بیشتری بخورید و بفهمید که چگونه تغذیه با کیفیت مورد نیاز خود و کودک تان را دریافت خواهید کرد. نگران نباشید شما می توانید از دیابت بارداری جلوگیری کنید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید