فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 292

دیابت نوع ۱ و خلق و خو : پستی و بلندی ها!

مغز انسان برای عملکرد به گلوکز نیاز دارد و وقتی گلوکز در خون شما کافی نباشد ، مغز شما ضعیف می شود. تغییرات خلقی ناشی از بی حالی است که از مغز شما می آید و انرژی لازم را دریافت نمیکند. و در این حالت شما از توانایی مغز برای مدیریت روحیه خود برخوردار نیستید...

مغز انسان برای عملکرد به گلوکز نیاز دارد و وقتی گلوکز در خون شما کافی نباشد ، مغز شما ضعیف می شود. تغییرات خلقی ناشی از بی حالی است که از مغز شما می آید و انرژی لازم را دریافت نمیکند. و در این حالت شما از توانایی مغز برای مدیریت روحیه خود برخوردار نیستید. علاوه بر این ، افت قند خون می تواند بر سطح استیل کولین که یک انتقال دهنده عصبی مسئول انتقال سیگنال ها بین سلول های مغز  به ویژه سیگنال هایی که عملکردهای روانی و جسمی مانند تنفس ، ضربان قلب و عضلات را کنترل می کنند  است، تأثیر بگذارد.

دیابت نوع ۱ و خلق و خو : پستی و بلندی ها!

این ممکن است توضیح دهد که چرا برخی از افراد گزارش می کنند که هنگامی که قند خون آنها کاهش می یابد ، کمی احساس سرخوشی دارند و مانند این است که یک نوشیدنی الکلی سبک نوشیده اند.

برعکس ، مقدار زیاد قند در خون تأثیر نامطلوبی دارد و باعث می شود مغز شما در حالت آماده باش باشد. در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱، افزایش سطح قند همچنین باعث افزایش گلوتامات شیمیایی در منطقه از مغز می شود که احساسات را کنترل می کند. گلوتامات با افسردگی ارتباط دارد و این پاسخ به افزایش سطح قند فقط در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ رخ می دهد. این موضوع  توضیح می دهد که چرا بسیاری از افراد گزارش می کنند که وقتی قند خونشان بالا می رود ، بسیار خلق و خوی مشابه افسردگی دارند. اگر در مدت زمان طولانی ادامه یابد یا به طور مکرر اتفاق بیفتد ، افزایش قند خون می تواند منجر به افسردگی شود.

مدیریت خلق و خوی شما

تأثیر عاطفی دیابت نوع ۱ می تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی و حتی ایمنی جسمی شما در شرایط خاص تأثیر بگذارد. بنابراین مدیریت سلامت عاطفی شما به اندازه مدیریت دیابت مهم است. با توجه به اینکه خلق و خوی شما می تواند تحت تأثیر هر دو اثر روانی یا فیزیولوژیکی دیابت نوع ۱ یا گاهی اوقات توسط هر دو باشد ، لازم است از هر دو محافظت کنید.

استراتژی های مدیریت خلق و خو برای شما مفید خواهد بود زیرا احساسات شما ممکن است به سرعت تغییر کند ، بنابراین چندین گزینه در دسترس دارید. برخی از این گزینه ها عبارتند از:

• ایجاد یک سیستم پشتیبانی گسترده. این سیستم می تواند شامل گروه های پشتیبانی کننده دیابت ، اعضای خانواده ، دوستان ، پزشک یا مشاور دیابت باشد..

• مدیتیشن کنید و زمانی برای استراحت پیدا کنید.

• طنزی فراوان به زندگی خود تزریق کنید.

• در یک موسسه خیریه مورد علاقه تان عضو شوید.

• برنامه مدیریت دیابت خود را با دقت دنبال کنید و از افزایش ناگهانی یا افت قند خون تان جلوگیری کنید.

• یک دفتر خاطرات برای خلق و خویتان داشته باشید تا در هنگام تغییر خلق و خو آن را ثبت کنید تا مشخص شود عوامل اصلی  ایجاد آن حالت در شما چیست.

• از نوعی سیستم کنترل مستمر گلوکز (CGM) استفاده کنید که نشان می دهد قند خون شما با چه سرعتی در حال افزایش یا کاهش است .

• به دلیل نوسان در سطح گلوکز خون ، به افراد پیرامون خود در مورد احتمال تغییرات خلق و خوی تان آگاهی دهید.

دیابت نوع ۱ و حالات روحی از بسیاری جهات با هم در هم آمیخته اند ، اما این بدان معنا نیست که شما با ابتلا به دیابت نوع ۱ کاملاً از کنترل احساسات خود خارج شده اید. باید بدانید بالا و پایین شدن گلوکز چگونه بر شما تأثیر می گذارد و از قبل برای مقابله با این نوسانات آماده شوید. به عبارت دیگر کنترل شرایط را به دست بگیرید.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

دیدگاه تان را بنویسید

 

x