ارتباط بین پردنیزون و دیابت!؟
پردنیزون چیست؟ پردنیزون یک داروی استروئیدی است که معمولاً برای درمان بیماری های پزشکی مانند آرتروز ، آلرژی و مشکلات تنفسی استفاده می شود. پردنیزون به گروهی از داروها معروف است که به عنوان کورتیکواستروئید شناخته می شوند...
پردنیزون چیست؟
پردنیزون یک داروی استروئیدی است که معمولاً برای درمان بیماری های پزشکی مانند آرتروز ، آلرژی و مشکلات تنفسی استفاده می شود. پردنیزون به گروهی از داروها معروف است که به عنوان کورتیکواستروئید شناخته می شوند. این داروها مشابه هورمون استرس موجود در بدن به نام کورتیزول عمل می کنند.
کورتیزول در بسیاری از فرایندهای بدن از جمله متابولیسم ، فشار خون و کنترل قند خون نقش دارد. عدم تعادل در سطح کورتیزول طبیعی بدن می تواند تعادل سایر هورمونها از جمله انسولین را بر هم بزند. افرادی که از پردنیزون استفاده می کنند به دلیل داشتن سطح قند خون بالا با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ روبرو می شوند.
پردنیزون چگونه دیابت را ایجاد یا بدتر می کند؟
پردنیزون با کند کردن فعالیت سیستم ایمنی بدن به افراد کمک می کند تا علائم برخی از شرایط پزشکی را مدیریت کنند. به عنوان مثال ، افرادی که از پردنیزون برای درمان آسم استفاده می کنند ممکن است علائم تورم ، تولید مخاط و حملات آسم را کاهش داده و شدت آنها ا کمتر کنند. با این حال ، پردنیزون عوارض جانبی ایجاد می کند که می تواند کاربران را مستعد ابتلا به دیابت نوع ۲ کند.
از عوارض جانبی رایج پردنیزون می توان به افزایش تولید انسولین ، افزایش قند خون ، افزایش وزن و فشار خون اشاره کرد. اشتراکات پردنیزون و دیابت چیست؟ همه این عوارض جانبی نیز از عوامل خطرزا برای دیابت نوع ۲ هستند. افرادی که به مدت طولانی از پردنیزون استفاده می کنند ممکن است به دیابت مبتلا شوند ، در حالی که کسانی که قبلاً دیابت شان تشخیص داده شده است ممکن است علائم بدتری را تجربه کنند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید