فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 262

بیماران دیابتی و واکسن COVID-19

یک مطالعه انجام شده توسط دانشمندان در ایتالیا نشان می دهد که واکسن COVID-19 ، در صورت موجود بودن ( که ظاهراً در حال نزدیک شدن به این اتفاق هستیم) ، در بیماران مبتلا به دیابت مانند بیماران غیر دیابت عمل می کند و به همان میزان اثر گذار است...

یک مطالعه انجام شده توسط دانشمندان در ایتالیا نشان می دهد که واکسن COVID-19 ، در صورت موجود بودن ( که ظاهراً در حال نزدیک شدن به این اتفاق هستیم) ، در بیماران مبتلا به دیابت مانند بیماران غیر دیابت عمل می کند و به  همان میزان اثر گذار است.

بیماران دیابتی و واکسن COVID-19

واکسن ها در همه کسانی که آنها را تزریق می کنند به یک اندازه موثر نیستند. در حقیقت ، بیشتر واکسنهایی که امروزه استفاده می شود در افراد مسن کمتر از افراد جوان موثر هستند. اما در مورد افراد دیابتی چطور؟ آیا ممکن است واکسن ها برای آنها کمتر موثر باشند؟

اثر بخشی واکسن در بیماران دیابتی

یک مطالعه اخیر به این نتیجه رسیده است که واکسن آنفلوانزا در بیماران دیابتی درست به همان اندازه که در افراد مسن فاقد دیابت کار می کند اثر میگذارد . واکسن ها حیاتی هستند زیرا افراد دیابتی در معرض خطر افزایش عوارض جدی ناشی از آنفلوانزا ، بیماری پنوموکوک ، هپاتیت B ، زونا ، کزاز ، دیفتری و سیاه سرفه هستند و همه این موارد با واکسن قابل پیشگیری است. در حقیقت ، بیماران دیابتی سه برابر بیشتر از دیگران در اثر عوارض ناشی از آنفولانزا یا ذات الریه ریه می میرند. سرانجام ، واکسنی علیه ویروس COVID-19 ساخته می شود که باعث اتمام شیوع همه گیر فعلی می شود و محققان در حال حاضر در حال بررسی اثربخشی بالقوه آن در افراد دیابتی هستند.

دیابت و پاسخ ایمنی COVID

طبق گزارش جدیدی که در مجله Diabetologia منتشر شده است محققان می خواستند دریابند که آیا بیماران COVID در صورت داشتن هایپرگلیسمی یا قند خون بالا ، می توانند پاسخ مناسبی به ویروس نشان دهند.  آنها با یک گروه ۵۰۹ نفری شروع کردند که ابتلا به  COVID-19 در انها تأیید شده بود. تقریباً از هر سه نفر یک نفر (۱۳۹نفر) دیابت داشت. از این بیماران دیابتی ، ۹۰ نفر قبل از ورود به بیمارستان برای درمان COVID ، ابتلایشان به دیابت تشخیص داده شده بود و ۴۹ نفر نیز هنگام بستری شدن در بیمارستان دیابت خود را تشخیص دادند. بیمارانی که دیابت داشتند عملکرد ریه و کلیه آنها بدتر ، التهاب بدتر و آسیب بافتی نیز در انها بیشتر از بیماران غیر مبتلا به دیابت بود. بیماران دیابتی همچنین در معرض خطر بیشتری برای مرگ از طریق ویروس بودند.

هنگامی که یک ماده خارجی مانند ویروس وارد بدن می شود ، سیستم ایمنی بدن با تولید آنتی بادی (پروتئین هایی است که مهاجمین را شناسایی می کند و به آنها متصل می شود (معروف به آنتی ژن ها) )به منظور خنثی سازی و از بین بردن آنها ، پاسخ می دهد. نویسندگان گزارش جدید به ویژه می خواستند بررسی کنند که بدن این افراد چگونه قادر به تولید آنتی بادی هستند و بنابراین نحوه پاسخ سیستم ایمنی بیماران به سه آنتی بادی خاص را بررسی کردند: IgG ، که شواهدی از عفونت گذشته ، IgM را نشان می دهد ، عفونت اخیر یا فعلی ، و IgA ، که در لایه های مسیر تنفسی و دستگاه گوارش یافت می شود و در پاسخ ایمنی غشای مخاطی نقش دارد.

آنها کشف کردند که قند خون بالا پاسخ ایمنی بدن در برابر ویروس COVID-19 را مختل نمی کند و فقط "اختلافات حاشیه ای" بین بیماران مبتلا به دیابت و بیمارارن غیر مبتلا به دیابت وجود دارد. تولید آنتی بادی ها نیز با افزایش احتمال برای زنده ماندن همراه بود. به گفته محققان "افزایش قند خون پاسخ آنتی بادی را در مقابل ویروس مختل نمی کند".

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

دیدگاه تان را بنویسید

 

x