پیشرفت های اخیر در حیطه ی دیابت نوع ۱
نیل آرمسترانگ یک بار گفت : "تحقیق ایجاد دانش جدید است." مطمئناً چنین است و وقتی این تحقیقات در زمینه پزشکی باشد ، تأثیر آن بر بشر بسیار زیاد خواهد بود. به خصوص در مورد بیماری های مزمن مانند دیابت ، تحقیقات پیشگامانه می تواند زندگی را دگرگون و نجات دهد. با در نظر گرفتن تحقیق و آگاهی ، در اینجا برخی از پیشرفت های اخیر در دیابت نوع ۱ آورده شده است...
نیل آرمسترانگ یک بار گفت : "تحقیق ایجاد دانش جدید است." مطمئناً چنین است و وقتی این تحقیقات در زمینه پزشکی باشد ، تأثیر آن بر بشر بسیار زیاد خواهد بود. به خصوص در مورد بیماری های مزمن مانند دیابت ، تحقیقات پیشگامانه می تواند زندگی را دگرگون و نجات دهد. با در نظر گرفتن تحقیق و آگاهی ، در اینجا برخی از پیشرفت های اخیر در دیابت نوع ۱ آورده شده است.
ارتباط سلول آلفا بتا
به طور معمول ، سطح قند خون هنگامی تنظیم می شود که دو سلول با نام های سلول های آلفا و بتا در لوزالمعده با هم کار کنند. در دیابت نوع ۱ ، سیستم ایمنی بدن سلولهای بتا را از بین می برد. با این حال ، آخرین تحقیقات نشان می دهد که نوع جدیدی از سلولهای بتا می تواند عملکرد طبیعی لوزالمعده را بازیابی کند. این سلولهای بتا تازه کشف شده ممکن است قادر به تولید انسولین باشند ، اما فاقد گیرنده های کلیدی خاصی هستند که برای تشخیص گلوکز لازم هستند. دانشمندان اکنون معتقدند که برخی از این سلولهای بتا می توانند به سلولهای آلفا تبدیل شوند که گلوکاگون(هورمونی که قند خون را افزایش می دهد) تولید می کنند. این کشف به مکانیسم بالقوه جدیدی برای تولید سلولهای آلفا برای تنظیم قند خون اشاره دارد.
واکسن احتمالی
در همین حال ، محققان دانشگاه تامپره در فنلاند در حال تولید واکسن پیشگیرانه برای دیابت نوع ۱ هستند که می تواند درصد قابل توجهی از جمعیت جهان را از ابتلا به این بیماری نجات دهد. دانشمندان ارتباطی بین یک ویروس خاص – coxsackievirus B1 (CVB1) – و یک واکنش خود ایمنی پیدا کرده اند که باعث تخریب سلول های پانکراس می شود. یافته ها ارتباط بین عفونت های خاص و دیابت نوع ۱ را نشان می دهد. کشف CVB1 به عنوان نوعی ویروس مولد دیابت امکان واکسیناسیون در آینده را ایجاد می کند که می تواند به طور کلی از دیابت نوع ۱ جلوگیری کند.
لوزالمعده مصنوعی؟
انستیتوی تحقیقات دیابت دانشگاه میامی اخیراً آزمایش امیدوار کننده ای را در زمینه توسعه اولین پیوند لوزالمعده مصنوعی در جهان انجام داده است. این تیم اندامی کوچک و تقلید کننده از لوزالمعده را که از یک ترکیب سیلیکونی شفاف و شبیه لانه ساخته شده است ، تولید کردند. این عضو مصنوعی در بدن بیمار مبتلا به دیابت نوع ۱ گذاشته میشود و یک سال بعد ، بیمار به تزریق انسولین یا پمپ نیاز ندارد.
درمان های نوآورانه در مورد لوزالمعده اکنون به اشکال مختلف وجود دارد. به عنوان مثال ، محققان دانشگاه توکیو و دانشگاه استنفورد با استفاده از سلول های بنیادی موش های غیر مبتلا به دیابت، بافت پانکراس را رشد داده اند. آنها این بافت را به موش های مبتلا به دیابت نوع ۱ پیوند زدند و دیابت را کاملاً معکوس کردند.
راه پیش رو
بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی ، بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان با دیابت زندگی می کنند. این احتمال وجود دارد که تا سال ۲۰۴۰ این تعداد به ۶۴۲ میلیون نفر افزایش یابد. در این زمینه ، نوآوری در تحقیقات دیابت نقشی اساسی در آینده درمان خواهد داشت. با این حال ، مشارکت افراد دیابتی در استفاده از این دانش جدید و هر محصول ابتکاری حاصل از آن ، به همان اندازه حیاتی است. به روز بودن درمورد تحقیقات یکی از مولفه های مهم خود مدیریت است و به شما کمک می کند تا از قدرت نوآوری برای مراقبت بهتر از خود استفاده کنید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید