فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 225

COVID-19 و DKA

آنچه ممکن است شما را تحت تأثیر قرار دهد این واقعیت است که بیماری عامل اصلی DKA است. اگر دیابت نوع ۱ دارید و COVID-19 دارید ، به عبارت دیگر ، در معرض خطر ابتلا به DKA هستید...

آنچه ممکن است شما را تحت تأثیر قرار دهد این واقعیت است که بیماری عامل اصلی DKA است. اگر دیابت نوع ۱ دارید و COVID-19 دارید ، به عبارت دیگر ، در معرض خطر ابتلا به DKA هستید.

COVID-19 و DKA

تصور می شود که عفونت و بیماری با ایجاد یک حالت التهابی باعث تحریک DKA می شود. التهاب باعث ترشح چندین هورمون (گلوکاگون ، کورتیزول ، کاتکول آمین ها و هورمون رشد) می شود که منجر به افزایش قند خون می شوند. همچنین برخی شواهد نشان می دهد که ویروس کرونا ممکن است به سلولهای جزایر لوزالمعده آسیب برساند که منجر به افزایش قند خون و کتوز می شود. یک یافته مهم در میان بیماران COVID-19 این است که "بیماری شدید با مقادیر زیادی مارکرهای التهابی همراه است ، که در تنظیم DKA مستقل از بیماری همراه نیز افزایش می یابد" . محققان یک مطالعه منتشر شده در شماره آگوست ۲۰۲۰ مجله غدد درون ریز بالینی و متابولیسم مشخص کرده اند که یکی از این مارکرها ، به نام IL-6 ، در DKA افزایش یافته است و تصور می شود که عامل محرک کتوز باشد. اما ، همانطور که محققان این مطالعه گفته اند ، تحقیقات بیشتری لازم است.

جلوگیری

DKA شرایط بسیار جدی است که در صورت عدم درمان می تواند عواقب ناگواری به همراه داشته باشد. خوشبختانه روشهایی برای جلوگیری از این حالت وجود دارد:

علائم و نشانه های DKA را بدانید.

داروهای دیابت (از جمله انسولین) را طبق تجویز خود مصرف کنید ، خصوصاً در مواردی که بیمار هستید.

هنگام بیماری اغلب سطح قند خون خود را بررسی کنید. اگر سطح قند خون شما برای دو یا بیشتر بیش از ۲۴۰ میلی گرم در دسی لیتر است ، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود در مورد مراحل بعدی صحبت کنید.

حتی اگر COVID-19 دارید و علائمی ندارید ، مهم است که در مصرف داروهای دیابت و بررسی منظم قند خون خود کوشا باشید.

اگر مبتلا به دیابت نوع ۱ هستید ، در صورت بیماری یا استرس ، میزان کتون ها را بررسی کنید. اگر دیابت نوع ۲ دارید و انسولین مصرف می کنید ، با مشاور یا ارائه دهنده خدمات دیابت خود صحبت کنید تا بفهمید که آیا باید میزان کتون را بررسی کنید یا خیر.

مایعات بدون قند زیادی بنوشید.

تمام تلاش خود را انجام دهید تا برنامه غذایی معمول خود را دنبال کنید. اگر قادر به خوردن نیستید ، نوشیدنی های بدون قند را با نوشیدنی های حاوی شکر ، مانند گیاه زنجبیل یا آب سیب جایگزین کنید.

همیشه با خود نوعی شناسنامه پزشکی به همراه داشته باشید.

در مورد واکسیناسیون خود به روز باشید.

در مورد علائم و نشانه های DKA به یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود بگویید تا به آنها در شناخت این وضعیت کمک کند تا آنها در صورت ضرورت بتوانند به شما کمک فوری کنند

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

دیدگاه تان را بنویسید

 

x