دیابتی ها می توانند موز بخورند؟
موز یکی از میوه هایی است که به طور سنتی در لیست نبایدهای مبتلایان به دیابت قرار گرفته. در صورتی که مصرف یک موز متوسط یا کوچک در برنامه غذایی آنها بلا مانع است ...
با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد اینکه دیابتی ها می تونن موز بخورن؟ ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:
یکی از میوه هایی که افراد دیابتی در مورد مصرف آن دغدغه دارند و تصور میکنند اصلاً نباید این میوه را مصرف کنند موز می باشد.
قسمت عمده موز را کربوهیدارت تشکیل می دهد و هرچه که شدت رسیدگی موز بیشتر باشد در واقع نمایه گلایسمی بالاتر میرود.
زیرا در موزی که نرسیده است بخش زیادی از این کربوهیدرات به صورت نشاسته مقاوم می باشد که اتفاقا وقتی فرد موز را میخورد و وارد دستگاه گوارش میشود سرعت جذب را هم پایین میاورد .
ولی اگر موز به سمت رسیدگی پیش برود میزان نشاسته مقاوم کمتر میشود، فیبر محلول و نشاسته های محلولش بیشتر میشود و ایجاد ترکیبات پکتین مانند میکند.
برخلاف تصور موز هم جزو میوه هایی است که نمایه گلایسمی خیلی بالایی ندارد و یکموز رسیده نمایه گلایسمی متوسط دارد .بنابراین مصرف یک موز کوچک یا نصف یکموز به عنوان یک واحد میوه مشکلی ندارد.
همچنین ببینید:
خواص موز برای بدن و سلامتی
از طریق موز میتوان ویتامین b۶، پتاسیم ، کاتچین که در چای سبز وجود دارد ، را تامین کرد.
به تولید دوپامین کمک میکند، میتواند به تولید ترکیبات سروتونین کمک کند.
مصرف موز به عنوان یک میوه بعد از ظهر و یا بعد از شام مخصوصا برای افرادی که اختلال خواب دارند میتواند کمک کننده باشد ولی فقط دقت کنید مقدار مصرف موزی که کمتر رسیده با مقدار موزی که بیشتر رسیده متفاوت است و درکل فرد نسبت به مصرف آن ممنوعیتی ندارد.
فقط این نکته قابل ذکر است که چون موز کربوهیدرات زیادی دارد، در کنار آن میوه دیگریی استفاده نشود. و از ترکیبات پروتئینی و مغز دانه ها همراه موز استفاده شود.
مصرف شیر موز، میتوان نصف لیوان شیر را با کمی موز که ترجیحا خیلی نرسیده باشید با کمی کنجد و بادام مخلوط کرد و آن را گاها به عنوان میان وعده یا ترکیب صبحانه مصرف کرد.
دیدگاه تان را بنویسید