فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1316

بادمجان و کلاهک بادمجان قندخون رو کاهش میده؟

بادمجون برخلاف تصوراتی که اون رو بی خاصیت میدونند٬ سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی ست که خواص دارویی فراوانی داره. مبتلایان به دیابت باید بادمجون رو به رژیم غذایی خود اضافه کنن چرا که یه منبع عالی از فیبر و کربوهیدراته حلاله که میتونه جذب گلوکز رو محدود کنه ...

با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد اینکه بادمجان و کلاهک بادمجان قندخون رو کاهش میده؟ ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:

احتمالا شما هم در مورد اثرات بادمجان و مخصوصاً کلاهک بادمجان در کاهش سطح قند خون و یا پیشگیری از دیابت مطالبی شنیده اید. آیا این موضوع پایه و اساس علمی دارد و از نظر علمی شواهد کافی مبنی بر این وجود دارد یا نه؟

بادمجان و کلاهک بادمجان قندخون رو کاهش میده؟

 

بله، در دنیا مطالعاتی انجام شده که در واقع نشان میدهد در بادمجان ترکیبات پلی فنولیکی ، ترکیبات گیلیکو آلکالوئید و کاراتونید هایی وجود دارد و به طور آسان میشود گفت آنتی اکسیدان هایی با تنوع فوق العاده جالبی وجود دارد که مانع عمل آنزیم هایی میشود که منجر به جذب قند میشوند (جذب گلوکز میشوند) ما در واقع برای اینکه بتوانیم نشاسته را تبدیل به قند کنیم و بعد قند را جذب کنیم یکسری واکنش ها و فعالیت های آنزیمی در بدن ما باید فعال باشد.

همچنین ببینید:

هر نوع دارویی که متفورمین داره حالت تهوع میده بهم !

در واقع مطالعات نشان دادند این ترکیبات خاصیت مهارکنندگی آنزیم هایی مثل آلفا آمیلاز ،آلفا گلوکوزیداز را دارد، در نتیجه مانع از جذب گلوکز میشود، همینطور دیده شده است ترکیباتی در این ها وجود دارد که به عملکرد بهتر ناقلین گلوکز که در غشا سلول ها وجود دارد کمک میکند  که این کار باعث میشود دریچه ها روی غشای سلول با پتانسیل بیشتری بتوانند قند را از داخل خون به سلولها ببرند ، در واقع در بدن ما یکسری واکنشهای انجام میشود که تولید گلوکز میکنیم بدن واکنشهای گلوکونئوژنز٬ ساختن گلوکز را انجام میدهد که باز این هم وابسته به یکسری واکنشهای آنزیمی است.

مطالعات نشان داده ترکیبات موجود در بادمجان در واقع تولید گلوکز در بدن رو هم به نوعی مهار می کند.

 در واقع ترکیباتی در بادمجان شناخته شده است، که باعث کاهش فشار خون میشود، در واقع اثر آنزیم هایی که متابولیسم چربی را بر عهده دارند را هم بهبود میبخشد بنابراین اثر کاهندگی فشار خون، کاهش کلسترول هم برای بادمجان قائل شده اند و همه اینها به خاطر تاثیرات این ترکیبات روی واکنشهای آنزیمی بدن هستند در واقع بادمجان کالری و نمایه گلایسمی پایینی دارد از بابت املاح، منبع کلسیم،  آهن ،روی، منیزیم، پتاسیم و مقداری سدیم میباشد .

همچنین ببینید:

آیا واکسن قند خون رو بالا میبره؟

در ارتباط با  ویتامینها، ویتامین C ٬ B1 ٬ B6 و E ٬ K و نیاسین که در آن مقداری شناسایی شده است. در دنیا مطالعات زیادی در مورد اثر بادمجان در سندروم متابولیک که مجموعه ای از فشار خون و چربی بالا و چاقی است، انجام بشود و شواهد علمی بر این اثرات وجود دارد .

البته در واقع این اثرات در بادمجان سرخ شده وجود ندارند و بلکه بادمجان سرخ شده مضر نیز می باشد.   پیشنهاد می کنم برای اینکه بادمجان را استفاده کنید بادمجان را بخارپز کنید و بعد اگر خواستید کمی تفت بدهید. بادمجان بخارپز شده را با مقدار خیلی کمی روغن میتوانید سرخ کنید.

 اگر بادمجان ها، بادمجان هایی باشند که سم‌ زیادی دریافت نکرده باشند مصرف آنها با پوست این اثرات‌ را بیشتر دارد.

 در واقع ترکیبات آنتی اکسیدانی ترکیبات رنگ داری هستند که عامل ایجاد رنگ پوست بادمجان هستند.

 اما اینکه همه بادمجان ها یک اندازه این خواصی که گفتیم را دارند یا خیر هنوز مطالعات کافی راجع به آن انجام نشده است. 

اینکه چقدر کلاهک بادمجان جوشانده بخوریم تا این اثرات را داشته باشد هنوز شواهد زیادی برای آن وجود ندارد. بنابراین مصرف بادمجان برای یک فرد دیابتی مفید است اما جایگزین درمان دارویی و نظم رژیم غذایی نمی تواند باشد.

دیدگاه تان را بنویسید

 

x