فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 204

کم خونی و دیابت!

اگر به دیابت مبتلا هستید ، باید مرتباً خون خود را از نظر وضعیت کم خونی بررسی کنید. معمولاً مبتلایان به دیابت به این بیماری خونی نیز مبتلا می شوند. اگر کم خونی را زود تشخیص دهید ، می توانید مسائل ایجاد کننده آن را بهتر کنترل کنید...

اگر به دیابت مبتلا هستید ، باید مرتباً خون خود را از نظر وضعیت کم خونی بررسی کنید. معمولاً مبتلایان به دیابت به این بیماری خونی نیز مبتلا می شوند. اگر کم خونی را زود تشخیص دهید ، می توانید مسائل ایجاد کننده آن را بهتر کنترل کنید.

کم خونی و دیابت!

دلایل احتمالی کم خونی

معمولاً این اتفاق زمانی می افتد که سلول های قرمز کلفی در خون تان ندارید. و این امر می تواند شما را در ابتلا به برخی از عوارض دیابت مانند آسیب چشم و عصب آسیب پذیر تر کند. و می تواند بیماری کلیه ، قلب و عروق را که بیشتر در افراد دیابتی دیده می شود نیز بدتر کند.

دیابت اغلب منجر به آسیب کلیه ها می شود و از کار افتادن کلیه ها می تواند باعث کم خونی شود. کلیه های سالم می دانند بدن شما چه زمان به سلول های قرمز خون جدید احتیاج دارد. آنها هورمونی به نام اریتروپویتین (EPO) را آزاد می کنند که به مغز استخوان شما علامت میدهد تا میزان بیشتری گلبول قرمز تولید کند. کلیه های آسیب دیده به اندازه کافی EPO برای تأمین نیازهای شما ارسال نمی کنند.

غالباً ، مردم نمی فهمند که بیماری کلیوی دارند تا زمانی که دیگر خیلی دیر شده باشد. اما اگر آزمایش کم خونی شما مثبت باشد ، می تواند نشانه اولیه وجود مشکلی در کلیه شما باشد.

افراد دیابتی به احتمال زیاد رگ های خونی ملتهبی دارند. این می تواند مغز استخوان را از دریافت سیگنال مورد نیاز برای تولید گلبول های قرمز بیشتر باز دارد.

و برخی از داروهایی که برای درمان دیابت استفاده می شوند می توانند سطح پروتئین هموگلوبین را که برای انتقال اکسیژن از طریق خون به بدن نیاز دارید ، کاهش دهند. این داروها شامل مهار کننده های ACE ، فیبرات ها ، متفورمین و تیازولیدیندیون ها هستند. اگر یکی از این موارد را مصرف کردید ، در مورد خطر ابتلا به کم خونی با پزشک خود صحبت کنید.

اگر دیالیز کلیه دارید ، ممکن است خون از دست رفته داشته باشید ، و این نیز می تواند باعث کم خونی شود.

چگونه از کم خونی جلوگیری کنیم

اطمینان حاصل کنید که آهن کافی از غذاهایی که می خورید دریافت می کنید. بیشتر زنان بزرگسال هر روز به حدود ۱۸ میلی گرم آهن نیاز دارند.برای مردان این مقدار حدود ۸ میلی گرم است.

منابع خوب آهن عبارتند از:

نان و غلات غنی شده با آهن

لوبیا و عدس

صدف خوراکی

جگر

سبزیجات دارای برگ سبز تیره به ویژه اسفناج

توفو

گوشت قرمز

ماهی

میوه های خشک ، مانند آلو خشک ، کشمش و زردآلو

بدن شما آهن را به همراه مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند میوه ها و سبزیجات بهتر جذب می کند. قهوه ، چای و کلسیم می تواند باعث کاهش جذب آن شود.

فشار خون و قند خون بالا باعث آسیب کلیه می شوند که این امر باعث کم خونی می شود. اگر پزشک برای فشار خون یا قند خون بالای شما دارو تجویز کرده است ، مهم است که آن را مصرف کنید. یک رژیم غذایی خوب و ورزش منظم نیز به شما کمک خواهد کرد.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

webmd

دیدگاه تان را بنویسید

 

x