قرص سماگلوتید چیست؟ برسی عوارض و ویژگی های آن
قرص سماگلوتید برای کنترل قند خون در بیماران دیابتی مورد استفاده قرار می گیرد. همراه با ورزش و برنامه غذایی مناسب نتیجه موثرتری خواهد داشت...
موارد مصرف قرص سماگلوتید:
برای کاهش قند خون در بیماران مبتلا به قند خون بالا (دیابت) استفاده می شود.
قبل از مصرف قرص سماگلوتید چه چیزهایی را باید به پزشک خود گزارش دهیم؟
در صورت حساسیت به این دارو یا هر دارو، غذا و یا مادهی دیگری باید به پزشک خود در مورد حساسیت و علائم آن گزارش دهید .
در صورت داشتن هر یک از این مشکلات باید پزشک را آگاه کنید:
مشکل اسیدیتهی خون یا ابتلا به دیابت نوع ۱ .
ابتلا به پانکراتیت .
این لیست شامل تمام داروها یا مشکلات محتمل در سلامتی که با قرص سماگلوتید تداخل دارند نمی باشد.
همچنین ببینید:
پزشک خود را از همه داروهای مصرفی تان ( داروهای تجویزی یا بدون نسخه ، محصولات گیاهی ، ویتامین ها و…) و مشکلات سلامتی خود مطلع کنید. شما باید با پزشکتان مشورت کنید تا مطمئن شوید مصرف این قرص سماگلوتید با وجود سایر داروها و مشکلات موجود در سلامتی شما همچنان برایتان بیخطر است. بدون مشورت با پزشک مصرف این دارو را شروع یا قطع نکنید. و یا بدون تجویز پزشک هیچ تغییر دوز و یا تغییر دارویی در برنامه ی درمانی خود ایجاد نکنید.
هنگام مصرف قرص سماگلوتید از چه چیزهایی باید آگاه باشم و یا چه کارهایی را باید انجام دهم؟
به تمام ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خود بگویید که از قرص سماگلوتید استفاده میکنید. (این افراد شامل پزشکان ، پرستاران ، داروسازان و دندانپزشکان شما میشوند).
رژیم و برنامه ورزشی را که پزشک برای شما در نظر گرفته است را دنبال کنید.
مقدار زیادی مایعات بدون کافئین بنوشید مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد که باید مایعات کمتری بنوشید.
قند خون خود را طبق دستور پزشک بررسی و کنترل کنید.
اگر قند خون شما پایین بود رانندگی نکنید. در این حالت احتمال وقوع تصادف بیشتر است.
ممکن است کنترل قند خون در زمان استرس و بروز تب ، عفونت و جراحت یا انجام جراحی سخت تر شود. تغییر در فعالیت بدنی ، ورزش یا رژیم غذایی نیز ممکن است بر سطح قند خون شما تأثیر بگذارد.
همانطور که پزشک به شما گفته است به صورت منظم قند خون خود را بررسی کنید.
قبل از نوشیدن الکل با پزشک خود مشورت کنید.
در صورت بروز مشکلات کلیوی. گاهی ممکن است این موضوع نیاز به درمان در بیمارستان یا دیالیز داشته باشد.
همچنین ببینید:
اگر نمی توانید مایعات بنوشید و یا ناراحتی معده دارید و دچار استفراغ یا اسهالی هستید که برطرف نمی شوند ، بنابریان باید مراقب باشید که بدنتان دچار کم آبی نشود. در صورت بروز این موارد با پزشک خود تماس بگیرید تا متوجه شوید که چه کاری باید انجام دهید. کم آبی بدن ممکن است منجر به ایجاد مشکلات جدید یا بدتر در کلیه ها شود.
در صورت بارداری ، شیردهی و یا تصمیم برای بارداری ، این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
قرص سماگلوتید چگونه بهتر عمل می کند؟
طبق دستور پزشک از این دارو استفاده کنید. تمام اطلاعاتی که به شما داده شده است را به خوبی بخوانید. تمام دستورالعمل ها را دنبال کنید.
این دارو را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از اولین وعده ی غذایی ، نوشیدنی یا داروهای مورد مصرفتان ، مصرف کنید.
این دارو را فقط با آب مصرف کنید. همراه با این دارو بیش از ۱۲۰ میلی لیتر آب ننوشید.
قرص را به صورت کامل قورت دهید. از جویدن و یا خرد کردن آن خودداری کنید.
مصرف قرص سماگلوتید را طبق دستور پزشک ادامه دهید ، حتی اگر احساس بهبودی می کنید.
در صورت فراموش شدن یک دوز چکار کنم؟
لازم نیست دوز فراموش شده را مصرف کنید. طبق برنامه به مصرف دوزهای بعدی بپردازید.
۲دوز را همزمان با هم مصرف نکنید.
عوارض جانبی که در صورت بروزشان باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:
هشدار: در موارد بسیار نادر برخی از افراد هنگام مصرف دارو ممکن است عوارض جانبی بسیار بد و گاهی کشنده بروز دهند. در صورت مشاهده هر یک از علائم یا نشانه های زیر که ممکن است مربوط به عوارض جانبی بسیار بد باشد ، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید یا از اورژانس کمک بگیرید.
علائم واکنش آلرژیک مانند بثورات پوستی ، خارش، قرمزی ، تورم ، تاول یا پوسته پوسته شدن پوست با یا بدون تب، خس خس سینه ، سفتی در قفسه سینه یا گلو ، مشکل در تنفس ، بلع یا صحبت کردن ، گرفتگی غیر معمول صدا ، یا تورم دهان ، صورت ، لب ها ، زبان یا گلو.
علائم مشکل پانکراس (پانکراتیت) مانند : درد بسیار بد معده ، کمر درد بسیار شدید ، یا ناراحتی معده بسیار بد یا ریفلاکس شدید.
علائم مشکلات کلیوی مانند : عدم دفع ادرار ، تغییر در میزان دفع ادرار ، مشاهده ی خون در ادرار یا افزایش وزن زیاد و ناگهانی.
تغییر در بینایی.
افت قند خون پایین : در صورت استفاده از قرص سماگلوتید با داروهای دیگر دیابت ، احتمال وقوع افت قند خون زیاد می شود. علائم افت قند خون شامل سرگیجه ، سردرد ، احساس خواب آلودگی یا ضعف ، لرزش ، تند شدن ضربان قلب ، گیجی ، گرسنگی یا تعریق می شود. در صورت مشاهده هر یک از این علائم بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. آنچه را که برای درمان کاهش قند خون به شما گفته شده است انجام دهید(کارهایی مانند مصرف قرص گلوکز ، گلوکز مایع یا برخی آب میوه ها).
سایر عوارض ناشی از مصرف قرص سماگلوتید چیست؟
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. با این حال ، بسیاری از افراد عوارض جانبی بروز نمی دهند یا فقط عوارض جانبی جزئی را تجربه میکنند. اگر هر یک از این عوارض جانبی یا عوارض جانبی دیگری شما را آزار می دهند یا از بین نمیروند ، با پزشک خود تماس بگیرید یا از اورژانس کمک بگیرید:
یبوست ، اسهال ، معده درد ، ناراحتی معده یا ریفلاکس ، عدم احساس گرسنکی.
اگر علائم یا مشکلات موجود در سلامتی شما بهتر نشد و یا حتی بدتر شد ، با پزشک خود تماس بگیرید.
داروهای خود را با دیگران به اشتراک نگذارید و داروهای دیگران را نیز مصرف نکنید.
این دارو دارای یک برگه با نام اطلاعات مناسب بیمار و یا راهنمای دارو دارد. آن را با دقت بخوانید. اگر در مورد این دارو سوالی دارید ، لطفاً با پزشک ، داروساز یا سایر ارائه دهندگان خدمات بهداشتی خود مشورت کنید.
اگر فکر می کنید این دارو را بیش از آنچه که باید مصرف کرده اید(دچار اور دوز شده اید) ، با مرکز مراقبت های پزشکی تماس بگیرید .
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
drugs
دیدگاه تان را بنویسید