دیابتی ها می توانند سیب زمینی شیرین بخورند؟
انواع سیب زمینی شیرین با ویتامین ها ، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی زیادی وجود دارند که مصرف به اندازه آنها می تواند برای افراد دیابتی کمک کننده باشد ...
آیا اگر مبتلا به دیابت هستید می توانید سیب زمینی شیرین بخورید؟
سیب زمینی شیرین یکی از مغذی ترین سبزیجات است که در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری جهان پرورش می یابد. اما صرفاً داشتن ارزش غذایی به این معنا نیست که آن ماده ی غذایی همیشه گزینه مناسبی برای افراد دیابتی باشد.
در حالی که افراد دیابتی به طور کلی نباید از خوردن سیب زمینی شیرین پرهیز کنند، اما مهم است که هنگام خوردن سیب زمینی شیرین ، مقدار ، نوع ، روش آماده سازی ، چاشنی ها و غذا های جانبی که همراه آن مصرف می کنند را در نظر و تحت کنترل داشته باشند .
اطلاعات تغذیه ای مربوط به سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین حاوی ویتامین ها ، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی زیادی است که برای سلامت کلی شما مفید هستند. آنها غنی از ویتامین ها و مواد معدنی زیر هستند:
ویتامین A به شکل بتا کاروتن
ویتامین B6
ویتامین سی
پتاسیم
فیبر
روی
منیزیم
همچنین ببینید:
سیب زمینی شیرین مقدار زیادی کربوهیدرات دارد ، اما به طور کلی دارای شاخص گلیسمی پایینی است .
معلوم شده است که سیب زمینی شیرین به دلیل داشتن مقادیر بالایی منیزیم و فیبر ، برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید است . این مواد می توانند به کاهش مقاومت به انسولین و تثبیت قند خون کمک کنند.
برای تعیین شاخص گلیسمی دقیق سیب زمینی شیرین و چگونگی تأثیر آن بر گلوکز و تاثیر شاخص گلیسمی پس از خوردن آن ، باید مطالعات بیشتری انجام شود.
انواع سیب زمینی شیرین و دیابت
سیب زمینی شیرین ژاپنی
سیب زمینی های شیرین ژاپنی به طور معمول از بیرون به رنگ بنفش هستند و داخلشان سفید یا زرد رنگ است . اینگونه معروف است که از نظر طعم، شیرین تر از انواع دیگر هستند.
عصاره سیب زمینی شیرین ژاپنی (کایاپو) میتواند به طور بالقوه به افراد دیابتی کمک کند و برایشان مفید باشد .
در مطالعه ای نتیجه گیری شده است که کایاپو عاملی است که می تواند به درمان دیابت نوع ۲ کمک کند. این مطالعه نشان داده است که کایاپو تأثیر مفیدی بر سطح گلوکز و کلسترول پلاسما در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ دارد .
سیب زمینی شیرین بنفش
مشخص شده است که سیب زمینی شیرین بنفش فواید زیادی برای سلامتی دارد. و رنگ بنفش آن به دلیل وجود آنتوسیانین در آن می باشد؛ آنتوسیانین عنصری محلول در آب است که به دلیل رنگدانه سازی، در سایر میوه ها و سبزیجات بنفش ، قرمز و آبی نیز حضور دارد .
آنتوسیانین به دلیل سطح بالای آنتی اکسیدان هایش شناخته شده است و همچنین در موارد زیر نیز معروف است:
به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها کمک می کند .
به بهبود بینایی کمک می کند .
به درمان دیابت کمک می کند .
اخیرا محققان در مطالعه ای سیب زمینی بنفش و سیب زمینی زرد را مقایسه کردند و دریافتند که سیب زمینی بنفش غنی از پلی فنول است که باعث کاهش سطح گلوکز در خون ، کاهش التهاب و انسولین می شود .
شاخص گلیسمی سیب زمینی شیرین بنفش ۷۷.۰ است .
سیب زمینی شیرین نارنجی
سیب زمینی شیرین نارنجی رایج ترین نوع سیب زمینی شیرین است و به دلیل داشتن محتویات زیر شناخته شده است :
ویتامین C
پتاسیم
فیبر
ویتامین B6
این نوع از سیب زمینی شیرین همچنین دارای بتاکاروتن و شاخص گلیسمی بالایی نیز می باشد . ماده دیگر موثر در آن آنتوسیانین است که به دلیل خواص آنتی اکسیدانی اش معروف است.
به طور متوسط یک سیب زمینی شیرین نارنجی آب پز، دارای شاخص گلیسمی ۴۴.۱ است .
همچنین سیب زمینی شیرین برای تنظیم غلظت گلوکز خون نیز ماده ای شناخته شده است.
چگونه از سیب زمینی شیرین استفاده کنیم
اگر به دیابت مبتلا هستید ، سیب زمینی شیرین گزینه مطمئنی برای افزودن به رژیم غذایی شما البته در حد متوسط است.
مشخص شده است که سیب زمینی شیرین سرشار از فیبر است و دارای شاخص گلیسمی پایینی است ، که در نتیجه تأثیر فوری کمتری بر سطح گلوکز خون می گذارد. این موضوع می تواند به افراد دیابتی کمک کند تا بتوانند قند خون خود را بهتر کنترل کنند.
به عنوان یک فرد دیابتی ، اگر سیب زمینی شیرین مصرف می کنید ، مقدار و نحوه تهیه سیب زمینی شیرین مهم است.
تحقیقی انجام شده است که نشان می دهد در هر ۷۰۷۷۳ نفری که هفته ای سه وعده سیب زمینی شیرین آب پز یا پخته مصرف می کنند ، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ به میزان ۴٪ افزایش می یابد .
این مطالعه در بررسی اش همچنین به ارتباط مصرف سیب زمینی سرخ کرده و افزایش ۱۹ درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نیز رسیده است. مصرف سیب زمینی سرخ شده می تواند منجر به افزایش وزن و بروز سایر مشکلات در فرد شود. برای افراد مبتلا به دیابت، کنترل وزن امری مهم است .
سیب زمینی غذایی است که می تواند با میانه روی و ترکیب غذایی دقیق به طرزی مفید مصرف شود. برای پیدا کردن روش صحیح مصرف سیب زمینی شیرین هنگام ابتلا به دیابت ، مهم است که با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود در این باره صحبت کنید .
چندین مطالعه نشان داده است که سیب زمینی شیرین می تواند میزان مقاومت به انسولین و سطح قند خون را پایین بیاورد و همچنین افزایش قند خون را در افرادی که از دیابت رنج می برند به حداقل برساند .
همچنین ببینید:
شاخص گلیسمی نسبتاً پایین این ماده ی غذایی به این معنی است که سیب زمینی شیرین برخلاف سایر غذاهای نشاسته ای ، به آرامی قند را در جریان خون آزاد می کند. این آزادسازی آهسته ی قند ، به کنترل سطح قند خون در افراد کمک می کند و باعث ثبات آن می شود(از پایین رفتن یا بالا رفتن ناگهانی آن جلوگیری می کند). بنابراین ، می توان از سیب زمینی شیرین در تنظیم سطح قند خون به ویژه در افراد مبتلا به دیابت استفاده کرد. این تنظیم در هر دو نوع دیابت ، یعنی نوع ۱و نوع ۲ موثر مشاهده شده است .
مطالعات انجام شده بر روی انواع سیب زمینی های شیرین نشان داده است که بورگارد موثرترین نوع سیب زمینی شیرین در حیطه ی تنظیم قند خون است . علاوه بر این ، نشان داده شده است که این نوع از سیب زمینی شیرین دارای الگوهای پروتئینی مشابه کایاپو است که در واقع عصاره ای از سیب زمینی شیرین سفید است که برای بهبود سطح گلوکز و کلسترول خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده می شود، بنابراین از آن به عنوان ماده ای برای مدیریت رژیم غذایی این بیماری استفاده می شود .
همچنین اثبات شده است که فیبر موجود در سیب زمینی شیرین نیز برای مدیریت دیابت مفید است. سیب زمینی شیرین یک ماده غذایی سرشار از فیبر است که نشان داده شده است سطح قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ را کاهش می دهد . ۱۵٪ از فیبر موجود در یک سیب زمینی شیرین از فیبر های محلول، مانند پکتین تشکیل شده است که در کاهش مصرف غذا و افزایش کنترل سطح قند خون موثر است .
تقریباً ۷۷٪ فیبرهای موجود در سیب زمینی شیرین نامحلول هستند و این عناصر نقش خاصی را در مبارزه با دیابت دارند. فیبرهای نامحلول برای تقویت حساسیت به انسولین ضروری هستند ، و در نتیجه به تنظیم میزان قند خون نیز کمک می کنند .
علاوه بر این ، سیب زمینی شیرین منبع مهمی از منیزیم است ، همچنین نشان داده شده است که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به حداقل می رساند .
سیب زمینی شیرین حاوی فیبرهای اساسی و منیزیم است که در پیشگیری و مدیریت دیابت حیاتی هستند. سیب زمینی شیرین همچنین دارای شاخص گلیسمی متوسط تا پایین است که این موضوع نیز به تنظیم سطح گلوکز خون کمک می کند.
توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
verywellhealth
olympiatransitional
دیدگاه تان را بنویسید