تاثیر جو روی قند خون و دیابت
جو جزو گروه غلات هست که مملو از مواد مغذی و ارزش غذایی بالای دارد.نوع فیبر(بتاگلوکان ) موجود در جو آن را از سایر غلات متمایز کرده. چراکه به کاهش کلسترول و کنترل قندخون کمک میکند. آنتی اکسیدان های موجود در جودر حفاظت از بدن در برابر آسیب های سلولی وبهبود متابولیسم نقش موثری دارد....
جو یکی از اولین دانه هایی است که توسط تمدن های باستان پرورش داده شده است.در حقیقت ، شواهد باستان شناسی نشان می دهد که جو بیش از ۱۰ هزار سال پیش در مصر کشت می شده است .
اگرچه در مناطق غرب آسیا و شمال شرقی آفریقا به صورت وحشی رشد می کند ، اما به طور گسترده ای برای غذای انسان و حیوان و استفاده در صنعت تولید آبجو کشت می شود.جو با تولید ۱۴۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۴ ، پس از ذرت ، برنج و گندم چهارمین غلات تولید شده در سراسر جهان بود .
در این مقاله فواید جو برای سلامتی و چگونگی افزودن آن به رژیم غذایی مورد بحث قرار گرفته است.
جو منبع خوبی از مواد مغذی است
جو یک غله کامل است که مملو از مواد مغذی است. هنگام پخت ، اندازه آن دو برابر می شود ، بنابراین هنگام خواندن قسمت اطلاعات تغذیه ای این نکته را در نظر داشته باشید.
همچنین ببینید:
یک و نیم فنجان (۱۰۰گرم) جو پخته نشده حاوی مواد مغذی زیر است:
کالری: ۳۵۴
کربوهیدرات ها: ۷۳.۵ گرم
فیبر: ۱۷.۳ گرم
پروتئین: ۱۲.۵ گرم
چربی: ۲.۳ گرم
تیامین: ۴۳٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
ریبوفلاوین: ۱۷٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
نیاسین: ۲۳٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
ویتامین B6: ۱۶ ٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
فولات: ۵٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
آهن: ۲۰٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
منیزیم: ۳۳٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
فسفر: ۲۶٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
پتاسیم: ۱۳٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
روی: ۱۸٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
مس: ۲۵٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
منگنز: ۹۷٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
سلنیوم: ۵۴٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
نوع اصلی فیبر موجود در جو ، بتا گلوکان است ؛ بتا گلوکان یک فیبر محلول است که در صورت ترکیب با مایع ، ماده ای ژله ای شکل را تشکیل می دهد. بتا گلوکان ، که در جو دوسر نیز وجود دارد ، ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند و کنترل قند خون را نیز بهبود ببخشد.
علاوه بر این ، جو حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E ، بتاکاروتن ، لوتئین و زاگزانتین است که به محافظت از بدن در برابر آسیب سلولی ناشی از استرس های اکسیداتیو کمک می کنند .
مصرف جو ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد
جو ممکن است به کاهش سطح قند خون و انسولین کمک کند ، که موضوع ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
جو غلات کامل و منبع خوبی از فیبر است ، از جمله فیبر محلول بتا گلوکان ، که در دستگاه گوارش ، جذب قند را کند می کند .
در یک مطالعه بر روی ۱۰ زن دارای اضافه وزن که جو یا جو دو سر به اضافه گلوکز مصرف کردند ، مشاهده شد که مصرف جو و جو دوسر هم میزان قند خون وهم میزان انسولین را در خونشان کاهش داد. با این حال ، جو در این کاهش ها بسیار موثرتر بود ،
مطالعه دیگری بر روی ۱۰ مرد سالم نشان داد که کسانی که جو را در وعده ی شام می خوردند ۳۰٪ افزایش در سطح حساسیت به انسولین را در بعد از صبحانه صبح روز بعد تجربه می کردند.( این مطالعه در مقایسه آنها با مردانی که در وعده ی شام نان گندم تصفیه شده می خوردند، صورت گرفت) .
علاوه بر این ، مروری بر ۲۳۲ مطالعه علمی ، مصرف غلات صبحانه وغلات سبوس دار از جمله جو را با کاهش خطر ابتلا به دیابت مرتبط دانسته است .
یک مطالعه بر روی ۱۷ زن چاق در معرض خطر ابتلا به مقاومت به انسولین نشان داده است که مصرف یک غلات صبحانه حاوی ۱۰ گرم بتا گلوکان موجود در جو به طور قابل توجهی سطح قند خون بعد از غذا را در این افراد کاهش داده است.
علاوه بر این ، جو دارای شاخص گلیسمی پایینی است ؛ در واقع شاخص گلیسمی جو ۲۸ و از همه دانه ها کمتر است .
جو می تواند به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در کنترل سطح قند خون و کاهش وزن شان کمک کند
محققان در سوئد فواید رژیم غذایی دارای جو را دریافته اند؛ آنها متوجه شده اند که چنین رژیم غذایی می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.
تیم دانشگاه لوند در سوئد دریافتند که جو حاوی مخلوطی از فیبرها است که می تواند به کاهش سرعت متابولیسم کمک کند ، که به نوبه خود باعث کاهش گرسنگی در افراد می شود.
اضافه وزن اغلب با ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط است و محققان دریافته اند که جو علاوه بر کاهش اشتها ، می تواند باعث کاهش بروز سایر عوارض ناشی از وزن بر سلامتی مانند بیماری های قلبی عروقی نیز شود.
آن نیلسون ، دانشیار مرکز علوم غذایی برای سلامت در دانشگاه لوند و یکی از محققان این مطالعه گفته است: "جای تعجب است اما هنوز امیدوار کننده است که انتخاب ترکیبی مناسب از الیاف خوراکی(فیبرها) در رژیم غذایی در مدت زمان کوتاهی می تواند مزایای چشمگیری برای سلامتی به همراه داشته باشد. "
این مطالعه که اخیراً در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شده است ، با بررسی وضعیت شرکت کنندگان سالم میان سالی انجام شد که از آنها خواسته شد به مدت سه روز در وعده ی صبحانه ، ناهار و شام شان نان تهیه شده از جو را مصرف کنند.
تقریباً ۱۱ تا ۱۴ ساعت پس از آخرین وعده غذایی روزانه ، محققان خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی عروقی را در افراد شرکت کننده بررسی کردند.
علاوه بر بهبود در متابولیسم ، محققان مزایای دیگری از جمله سطح کاهش قند خون و سطح انسولین ، افزایش حساسیت به انسولین و بهبود کنترل در اشتها را نیز در این افراد دریافتند . با رسیدن مخلوط ویژه ای از فیبرهای غذایی موجود در جو به روده ، اثرات مثبتی حاصل می شود که باعث تحریک افزایش باکتری های خوب و ترشح هورمون های مهم می شود.
پروفسور نیلسون گفته است: "پس از خوردن نان تهیه شده از جو ، شاهد افزایش هورمون های روده برای تنظیم متابولیسم و اشتها و افزایش هورمونی بودیم که به کاهش التهاب مزمن درجه پایین در بین شرکت کنندگان کمک می کرد. با گذشت زمان ، این موضوع می تواند از بروز بیماری های قلبی عروقی و ابتلا به دیابت جلوگیری کند. "
در گذشته هم یک مطالعه مرتبط که توسط محققان دانشگاه گوتنبرگ سوئد انجام شده بود نیز نشان داد که فیبرهای غذایی موجود در جو می توانند باعث افزایش باکتری های مفید روده شوند ، که تأثیر مستقیمی بر سطح قند خون دارند و به کاهش نسبی نوعی از آن باکتریهای روده که ناسالم محسوب می شوند نیز کمک می کنند .
در این مطالعه مشخص شد که اثرات جو تحت تأثیر میکروبیوتای روده فرد قرار می گیرد ، به این معنی که افرادی که غلظت کمی از باکتری Prevotella copri در روده شان دارند ، از مصرف محصولات جو تأثیر کمتری را تجربه می کنند. به گفته محققان ، خوردن بیشتر جو می تواند به تحریک رشد این باکتری ها نیز کمک کند.
محققان اظهار داشتند که آنها امیدوارند که دانش بیشتر در مورد تأثیر فیبرهای غذایی خاص بر سلامت افراد در نهایت منجر به در دسترس بودن محصولات غذایی بیشتری با خواص سالمی ( مانند جو) در مغازه ها شود. آنها افزودند که مایلند افراد بیشتری را به استفاده از جو در وعده های غذایی (به عنوان مثال در سالادها ، سوپ ها ، خورشت ها یا جایگزین برنج یا سیب زمینی) ترغیب کنند.
وجود فیبر همچنین مزیت اصلی جو برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به حساب می آید. یک فنجان جو پخته شده دارای ۶ گرم فیبر (یعنی چیزی حدود ۲۱ درصد مورد نیاز برای مصرف روزانه) و ۴۴ گرم کربوهیدرات است.
یک مطالعه با حضور ۲۰ شرکت کننده که نتایج آن در سپتامبر ۲۰۱۵ در مجله تغذیه انگلیس منتشر شد نشان داده است که خوردن نان تهیه شده از جو به مدت سه روز در وعده های صبحانه ، ناهار و شام منجر به بهبود متابولیسم ، حساسیت به انسولین و کنترل اشتها و همچنین کاهش سطح قند خون و انسولین می شود. محققان گفته اند که این اثرات به دلیل وجود فیبر در جو و در نتیجه افزایش تعداد باکتری های خوب در روده و ترشح هورمون های مفید است.
همچنین ببینید:
جو یک دانه باستانی است که دارای خواص مختلفی برای سلامتی است. این دانه توسط بسیاری از جوامع در جنوب شرقی آسیا و اروپا برای تهیه نان و فرنی استفاده شده است تا به این صورت بتواند مواد مغذی مختلفی را در رژیم غذایی بگنجاند. افرادی که مرتبا جو می خورند کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی هستند. به همین ترتیب ، نوشیدن آب حاصل از جو با کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی همراه است و به بهبود سریع سلامتی نیز کمک می کند.
جو حاوی مقدار زیادی فیبر است که به شما کمک می کند تا بتوانید برای مدت طولانی تری سیر بمانید ، در نتیجه از ایجاد ولع و گرسنگی بی موقع جلوگیری می کند و این موضوع نیز باعث کنترل سطح قند خون می شود. طبق مطالب موجود در کتاب "غذاهای شفابخش" : "جو دانه ای است که دارای خواص دارویی خارق العاده است. به دلیل داشتن فیبر زیاد ، برای بهبود هضم عالی است . شاخص گلیسمی پایین تنها یکی از چندین خواص آن است که به بهبود سطح قند خون کمک می کند و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. "
در حقیقت ، نوشیدن نوشیدنی جو یا شربت جو ممکن است دیابت شما را تحت کنترل قرار دهد. آب جو که منبع بزرگی از فیبر و بتا گلوکان است ، از جذب تری گلیسیرید و کلسترل و چربی های بد غذا جلوگیری می کند و همچنین مقاومت به انسولین را در بدن بهبود می بخشد. "جو جذب کربوهیدرات را کند می کند که این موضوع به حفظ ثبات سطح قند خون کمک می کند. علاوه بر این ، مقدار زیادی منیزیم و منگنز در جو وجود دارد که هر دو برای متابولیسم کربوهیدرات لازم هستند. "
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
drwf
everydayhealth
ndtv
دیدگاه تان را بنویسید