فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 938

مقایسه انسولین لانتوس و انسولین لومیر

لانتوس و لومیر دو نام تجاری برای داروی انسولین هستند که در درمان دیابت در بزرگسالان و کودکان استفاده می‌شوند. هر دو دارو توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تأیید شده است. نوو نوردیسک، لومیر را می‌سازد و سانوفی نیز لانتوس را. هر دو در دسته انسولین های طولانی اثر طبقه بندی می‌شوند. اگرچه لانتوس و لومیر هر دو انسولین طولانی اثر هستند، اما تفاوت هایی دارند که در زیر شرح خواهیم داد...

مقایسه انسولین لانتوس و انسولین لومیر: تفاوت ها، شباهت ها و اینکه کدام یک برای شما بهتر است

گزارش ملی آمار دیابت در سال ۲۰۲۰ حاکی از آن است که ۱۰.۵ درصد از افراد در ایالات متحده دیابت دارند و با افزایش سن تعداد آنها افزایش می‌یابد. تقریباً ۲۷٪ افراد ۶۵ سال به بالا دیابت دارند. اگر شما یا یکی از عزیزانتان دیابت دارید، ممکن است درباره‌ی انواع مختلف انسولین شنیده باشید.

مقایسه انسولین لانتوس و انسولین لومیر

 

لانتوس و لومیر دو نام تجاری برای داروی انسولین هستند که در درمان دیابت در بزرگسالان و کودکان استفاده می‌شوند. هر دو دارو توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تأیید شده است. نوو نوردیسک، لومیر را می‌سازد و سانوفی نیز لانتوس را. هر دو در دسته انسولین های طولانی اثر طبقه بندی می‌شوند. اگرچه لانتوس و لومیر هر دو انسولین طولانی اثر هستند، اما تفاوت هایی دارند که در زیر شرح خواهیم داد.

همچنین ببینید:

دیابتی ها از ویتامین ها و مولتی ویتامین ها استفاده کنند؟

 

تفاوت های اصلی بین لومیر و لانتوس چیست؟

لومیر و لانتوس هر دو انسولین قابل تزریق با اثر طولانی مدت هستند. هر دو فقط تحت عنوان تجاری‌شان به شکل یک ویال ۱۰ میلی لیتری یا قلم تزریق در دسترس هستند.

لومیر حاوی انسولین می‌باشد و یک بار در روز (همراه با شام یا هنگام خواب) یا دو بار در روز تزریق می‌شود.

لانتوس حاوی انسولین گلارژین است و هر روز به صورت یک دوز روزانه و سر ساعت در یک زمان مشخص تزریق می‌شود.

 

شرایطی که از لومیر و لانتوس برای درمان استفاده می‌شود

لانتوس و لومیر برای بهبود کنترل قند خون در بزرگسالان (مبتلا به دیابت نوع ۱ یا نوع ۲) و کودکان (مبتلا به دیابت نوع ۱) استفاده می‌شوند. لومیر و لانتوس به عنوان انسولین پایه نیز شناخته می‌شوند. انسولین پایه سطح قند خون شما را در هنگام ناشتا بودن ثابت نگه می‌دارد، مثلاً هنگام خواب.

از لومیر و لانتوس نباید برای درمان کتواسیدوز دیابتی استفاده شود.

 

آیا لومیر یا لانتوس در اثرگذاری متفاوتند؟

یک مطالعه نشان داده است که بیماران برای دستیابی به کنترل گلوکز خون ممکن است به دوز بالایی از لومیر نیاز داشته باشند. در صورت از بین رفتن اثرگذاری بعد از حدود ۱۲ ساعت، برخی از بیماران به دوز دوم لومیر نیاز دارند. اما اثر بخشی لانتوس می‌تواند بیشتر از لومیر ادامه بیابد. این داده ها نشان نمی‌دهند که یکی از آنها موثرتر از دیگری است، بلکه بیشتر در مورد دوز و مدت زمان اثربخشی این دو به ما چیز هایی می‌گویند.

محققان با بررسی مطالعات به این نتیجه رسیده اند که لومیر و لانتوس از نظر ایمنی و کارایی مشابه هستند. در واقع ترجیح و پایبندی بیمار در انتخابش، محصول بهتر را مشخص می‌کند.

بهترین دارو برای شما فقط توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی‌تان تعیین می‌شود، زیرا او می‌تواند شرایط پزشکی و سابقه پزشکی و همچنین هر دارویی را که مصرف می‌کنید که ممکن است با لومیر و لانتوس تداخل داشته باشد را در نظر بگیرد.

 

عوارض جانبی شایع لومیر و لانتوس:

شایع‌ترین عارضه جانبی هر لومیر و لانتوس هیپوگلیسمی (افت قند خون) است. فراوانی این اتفاق و امکان وقوعش براساس شرایط فردی بیمار متفاوت است.

سایر عوارض جانبی شایع لومیر شامل عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، سردرد، گلو درد، تب، کمر درد، ورم محیطی (تورم در بازو یا پا) و سرفه است.

دیگر عوارض جانبی شایع لانتوس عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، سردرد، مشکلات چشمی، تورم بازو ها و پا ها، فشار خون بالا و درد است.

ممکن است عوارض جانبی اضافه بر این ها نیز ایجاد شوند. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود تماس بگیرید.

 

تداخل دارویی لومیر و لانتوس  

برخی از دارو ها در صورت مصرف با لومیر یا لانتوس می‌توانند خطر وقوع افت شدید قند خون را افزایش دهند. سایر دارو ها می‌توانند در اثر کاهش قند خون با لومیر یا لانتوس تداخل ایجاد کنند. اگر این دارو ها با هم تجویز شوند، ممکن است نیاز به تنظیم آنها باشد و قند خون باید مرتباً کنترل شود.

تداخلات دارویی دیگری نیز ممکن است رخ دهند. برای داشتن لیست کاملی از تداخلات دارویی با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود گفت و گو کنید.

هشدار های لازم در صورت مصرف لومیر و لانتوس

هنگام مشاهده‌ی افت قند خون از لومیر یا لانتوس استفاده نکنید.

در صورت واکنش آلرژیک به مواد تشکیل دهنده، از لومیر یا لانتوس استفاده نکنید.

هرگز قلم (حتی اگر سوزن آن عوض شده باشد)، سوزن یا سرنگ خود را با شخص دیگری به اشتراک نگذارید. اشتراک گذاری این لوازم خطر انتقال بیماری را افزایش می‌دهد.

تغییر در میزان انسولین و یا نوع آن ممکن است باعث افت قند خون یا افزایش قند خون شود. با هرگونه تغییر در میزان و یا نوع انسولین، سطح گلوکز خون را به دقت کنترل کنید.

با انسولین درمانی ممکن است افزایش وزن اتفاق بیفتد.

واکنش هایی در محل تزریق ممکن است رخ بدهند. این واکنش ها ممکن است شامل قرمزی موضعی، درد، خارش، کهیر و تورم باشند.

تزریق لومیر یا لانتوس به صورت وریدی (داخل رگ) یا از طریق پمپ انسولین انجام نشود.

پایین بودن قند خون رایج ترین عارضه جانبی مصرف انسولین است. ممکن است افت قند خون به طور ناگهانی ظاهر شود و باعث اختلال در تمرکز و واکنش در شما شود که می‌تواند بر کار هایی مانند رانندگی تأثیر بگذارد. کاهش شدید قند خون می‌تواند باعث تشنج شود. حتی می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد و یا باعث مرگ شود. در طول دوره افت قند خون از لومیر یا لانتوس استفاده نکنید.

ممکن است در انتخاب محصولات انسولین تولید شده و موجود گاهی دچار خطا شوید یعنی به اشتباه همان محصول مورد مصرف همیشگی‌تان را نگیرید. این موضوع ممکن است باعث کاهش ناگهانی قند خون‌تان شود. لذا قبل از هر بار تزریق برچسب موجود روی انسولین خریداری شده‌تان را دوباره بررسی کنید.

همچنین ببینید:

انسولین خوراکی یک روز به گزینه‌ای برای درمان دیابت تبدیل می شود؟

ممکن است پس از مصرف دچار آلرژی شدید و خطرناک و یا شک آنافیلاکسی شوید. در صورت بروز واکنش شدید و حساسیت زیاد، استفاده از لومیر یا لانتوس را متوقف کرده و به دنبال درمان پزشکی باشید.

انسولین می‌تواند باعث کاهش سطح پتاسیم شود. و در صورت عدم پیگیری برای درمان، ممکن است مشکلات قلبی یا مرگ رخ دهند.

دارو های تیازولیدیندیون می‌توانند باعث احتباس مایعات شوند، خصوصاً در صورت مصرف با انسولین. اگر این ترکیب از دارو ها با هم مصرف شود، این امر می‌تواند باعث بروز نارسایی قلبی شود. لذا احتیاج به نظارت بر علائم نارسایی قلبی خواهد داشت.

 

سوالات متداول درباره‌ی لومیر و لانتوس

 

لومیر چیست؟

لومیر یک انسولین با اثرگذاری طولانی مدت است که کنترل قند خون را در بزرگسالان و کودکان دیابتی بهبود می‌بخشد..

 

لانتوس چیست؟

لانتوس یک انسولین با اثرگذاری طولانی مدت است که حاوی ماده تشکیل دهنده انسولین گلارژین است. لانتوس کنترل قند خون را در بزرگسالان و کودکان دیابتی بهبود می‌بخشد.

 

آیا لومیر و لانتوس یکسان هستند؟

هر دو دارو انسولین های دارای اثرگذاری طولانی مدت هستند که در زیر پوست (به صورت زیر جلدی) تزریق می‌شوند. با این حال، آنها تفاوت هایی دارند که در بالا توضیح داده شده است.

 

‌‌لومیر بهتر است یا لانتوس؟

در یک بررسی آزمایشات بالینی نتیجه گیری شد که لومیر و لانتوس از نظر ایمنی و کارایی مشابه هستند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما می‌تواند براساس شرایط پزشکی و سابقه فردی شما، تشخیص دهد که لومیر برای شما بهتر است یا  لانتوس.

 

آیا می‌توانم در دوران بارداری از لومیر یا لانتوس استفاده کنم؟

اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. اگر دیابت در دوران بارداری، ضعیف کنترل شود، خطر مادر و کودک را تهدید می‌کند. به هر حال لومیر یا لانتوس هیچ کدام با ناتوانی های مادرزادی، سقط جنین یا هرگونه اثرات سو‌ء بر مادر یا کودک در ارتباط نبوده اند. با این حال، مطالعات اندک بوده و محققان افراد زیادی را مورد مطالعه قرار نداده اند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما تصمیم می‌گیرد که آیا در دوران بارداری به دریافت انسولین نیاز دارید یا خیر و در صورت وجود نیاز به دریافت انسولین، شما را راهنمایی خواهد کرد تا بتوانید مناسب ترین انسولین را برای مصرف خود انتخاب کنید.

 

چه انسولینی می‌تواند جایگزین لانتوس شود؟

باساگلار کویکپن و توجئو هر دو مانند لانتوس حاوی انسولین گلارژین هستند. توجئو دوز بالاتری دارد. صرف نظر از ماده تشکیل دهنده، فقط ارائه دهنده خدمات بهداشتی شما می‌تواند تصمیم بگیرد که کدام محصول مناسب شماست. اگر با لانتوس مشکلی دارید، در مورد انتخاب گزینه دیگر با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود تماس بگیرید.

 

بهترین زمان از روز برای مصرف لومیر چیست؟

اگر لومیر را یک بار در روز مصرف می‌کنید، بهترین زمان هنگام خواب یا همراه با وعده غذایی عصرانه است. اگر دو بار در روز لومیر را مصرف می‌کنید، بهترین زمان مصرف آن صبح و سپس ۱۲ ساعت بعد است.

 

بهترین نقطه برای تزریق لومیر کجاست؟

لومیر را به صورت زیر جلدی (زیر پوست) در یکی از محل های تزریق که در زیر آورده ایم تزریق کنید:

ران، بازو یا شکم. در هر بار تزریق از یک سوزن جدید استفاده کنید.

 

چرا لومیر اینقدر گران است؟

انسولین نیز مانند لومیر گران است. انسولین به عنوان یک ماده بیولوژیکی طبقه بندی می‌شود، که یک مولکول پیچیده ساخته شده از سلول های زنده است. برخی از محصولات انسولین "ترجیحی" هستند و هزینه کمتری برای شما دارند. ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی شما می‌تواند تعیین کند که در آن گزینه ها آیا گزینه مناسبی برای شما وجود دارد یا خیر.

 

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

singlecare

دیدگاه تان را بنویسید

 

x