فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 928

توت فرنگی به مدیریت قند خون کمک می‌کند؟

توت فرنگی منبع خوبی از فیبر است. یک فنجان توت فرنگی تازه حاوی ۳ گرم فیبر یا تقریبا ۱۲ درصد از میزان فیبر مورد نیاز توصیه شده برای مصرف روزانه است. در صورت ابتلا به دیابت، مصرف فیبر بسیار مهم است، زیرا به کند شدن جذب قند کمک می‌کند. فیبر نه تنها سطح قند خون را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند به شما در اینکه برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری کنید کمک کند. که این امر هم متعاقبا می‌تواند به مدیریت وزن سالم کمک کند...

خوردن توت فرنگی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

سه مطالعه زیر نشان می‌دهند که خوردن توت فرنگی به طور مداوم ممکن است یکی از راه کار هایی در رژیم غذایی باشد که می‌تواند نقش مثبتی در پیشگیری یا مدیریت دیابت داشته باشد.

خواص توت فرنگی برای دیابت

مطالعه۱: آیا مصرف یک میان وعده توت فرنگی می‌تواند اثرات یک وعده غذایی به سبک غربی را چند ساعت بعد جبران کند؟

وعده های غذایی به سبک غربی معمولاً کالری، چربی اشباع شده و قند زیادی دارند و ویتامین ها و مواد معدنی کمی دارند (بیکن، پنکیک و نوشابه و …). خوردن این نوع وعده ها به طور منظم بدن ما را تحت فشار قرار داده و ما را در معرض خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت نوع ۲ قرار می‌دهد.

همچنین ببینید:

آیا آناناس باعث کاهش قند خون می شود؟

طبق مطالعه‌ای معتبر، دانشمندان از ۱۴ فرد بزرگسال دارای اضافه وزن خواستند که یک نوشیدنی توت فرنگی (برابر با حدود ۱ فنجان توت فرنگی تازه) را در یکی از سه موقعیت زیر مصرف کنند:

۲ ساعت قبل از صبحانه معمولی غربی، همراه با غذا و ۲ ساعت بعد از غذا

کسانی که نوشیدنی توت فرنگی را دو ساعت قبل از صبحانه نوشیدند، در مقایسه با افرادی که آن را به همراه وعده غذایی مصرف کرده بودند، در طی ۱۰ ساعت به طور قابل توجهی سطح گلوکز پایین‌تری در خونشان داشتند.  محققان فکر می‌کنند توت فرنگی ممکن است با بهبود سیگنالینگ انسولین، گلوکز را سریع‌تر از جریان خون به سلول ها منتقل کند.

نتیجه گیری: خوردن توت فرنگی ممکن است به کاهش سطح قند خون و کاهش التهاب در بدن کمک کند، به خصوص اگر دو ساعت قبل از غذا مصرف شود.

مطالعه۲: داده های حاصل از مطالعه‌ای بر روی بهداشت زنان نشان داده است که زنانی که در هفته حداقل دو وعده توت فرنگی می‌خورند در مقایسه با زنانی که به ندرت توت فرنگی می‌خورند یا هرگز توت فرنگی نمی‌خورند، ۱۰٪ کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند.

محققان همچنین دریافتند که در زنانی که وعده های توت فرنگی کمتری می‌خورند، سطح هموگلوبین A1c آنها بیشتر است و این مساله خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

نتیجه گیری: خوردن ۲ فنجان یا بیشتر فنجان توت فرنگی در هفته ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در زنان را ۱۰ ٪ کاهش دهد.

مطالعه۳: یک بررسی دیگر نشان داده است که افزایش مصرف غذا های غنی از آنتوسیانین ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. آنتوسیانین ها مواد مغذی مسئول رنگ های قرمز، بنفش و آبی در سبزیجات و میوه هایی مانند توت فرنگی هستند.

آنتوسیانین ها ممکن است باعث کاهش التهاب، استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین شوند که تمامی این ها در افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نقش دارند.

نتیجه گیری: حدود ۱.۵  فنجان توت فرنگی در روز می‌تواند ۵٪ خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

و حالا در ادامه درباره‌ی توت فرنگی و اثراتش بر دیابت بیشتر بخوانید

شما هم احتمالاً حداقل یک افسانه درباره دیابت و رژیم غذایی شنیده اید. شاید به شما هم گفته شده است که باید ازخوردن قند خودداری کنید، یا اینکه نمی‌توانید میوه بخورید.

درست است که شما باید مصرف غذا های خاصی را محدود کنید، اما میوه یکی از آنها نیست.

بله، غذا های قندی می‌توانند سطح قند خون شما را افزایش دهند. با این حال، تاثیر خوردن میوه بر میزان گلوکز متفاوت از تاثیر خوردن کیک شکلاتی یا کوکی است.

بنابراین، اگر شما یکی از طرفداران بزرگ توت فرنگی هستید، لازم نیست این میوه یا انواع توت ها را به طور کلی کنار بگذارید. خوردن توت فرنگی و سایر میوه ها برای داشتن یک رژیم سالم مهم است. به علاوه، توت فرنگی دارای کالری کم و منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها، فیبر و سایر مواد مغذی است.

اما اگر به دیابت مبتلا هستید، هنوز هم مهم است که درک کنید که چگونه انواع این توت ها بر سطح قند خون تأثیر می‌گذارند.

آیا می‌توانم توت فرنگی بخورم؟

اگر مبتلا به دیابت هستید، هنوز هم می‌توانید از غذا های شیرینی مانند کیک، کلوچه و بستنی بخورید. اما تعدیل در مصرف، برای جلوگیری از افزایش قند خون مهم است.

توت فرنگی ها فقط خوشمزه و طراوت آور نیستند، آنها همچنین یک درمانگر عالی هستند، زیرا شیرینی آنها می‌تواند به خوبی و به درستی میل شما به مصرف شیرینی را برطرف کند.

در حد اعتدال بخورید

مراقب غذا های خاصی باشید که ممکن است سالم تر از آنچه هستند به نظر برسند، تنها به این دلیل که حاوی توت فرنگی هستند.

در بعضی از دسر ها و کیک ها از توت فرنگی به عنوان تاپینگ استفاده می‌شود. با این حال، بسیاری از این دسر ها مناسب برای افراد دیابتی نیستند، زیرا میزان قند کلی که دارند ممکن است باعث افزایش قند خون شود.

همچنین ببینید:

چه دارو هایی می‌تونه باعث افزایش قندخون بشه؟

مواد مغذی توت فرنگی

خوردن توت فرنگی به تنهایی یک وعده‌ی سالم است زیرا توت فرنگی میوه‌ای کم کالری است. به طور متوسط، یک فنجان توت فرنگی حدود ۴۶ کالری دارد.

بسیار خوب است اگر در حال کنترل وزن خود هستید،  زیرا حفظ وزن سالم می‌تواند قند خون را به طور طبیعی کاهش داده و به شما در کاهش خطر ابتلا و بروز عوارض دیابت کمک کند.

فیبر

توت فرنگی همچنین منبع خوبی از فیبر است. یک فنجان توت فرنگی تازه حاوی ۳ گرم فیبر یا تقریبا ۱۲ درصد از میزان فیبر مورد نیاز توصیه شده برای مصرف روزانه است.

در صورت ابتلا به دیابت، مصرف فیبر بسیار مهم است، زیرا به کند شدن جذب قند کمک می‌کند. فیبر نه تنها سطح قند خون را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند به شما در اینکه برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری کنید کمک کند. که این امر هم  متعاقبا می‌تواند به مدیریت وزن سالم کمک کند.

ویتامین ها و مواد معدنی

سایر مواد مغذی و ویتامین های مهم موجود در توت فرنگی شامل ویتامین C و منیزیم می‌شوند.

طبق تحقیقات، منیزیم می‌تواند مقاومت به انسولین را بهبود بخشد، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش داده و کنترل دیابت را بهبود ببخشد.

علاوه بر این، ویتامین C با کم کردن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط دارد و ممکن است به کاهش سطح قند خون بعد از غذا نیز کمک کند. آنتی اکسیدان های موجود در ویتامین C حتی ممکن است به کاهش برخی از عوارض دیابت مانند فشار خون بالا هم کمک کنند.

شاخص گلیسمی چیست؟

ممکن است تصمیم بگیرید که کدام میوه ها را بخورید و مصرف کدامشان را محدود کنید، می‌دانید که همه‌ی میوه ها در فهرست گلیسمی قرار دارند.

شاخص گلیسمیک با توجه به اینکه خوراکی ها با چه سرعتی سطح گلوکز خون را افزایش می‌دهند، کربوهیدرات ها را رتبه بندی می‌کند. افراد مبتلا به دیابت غالباً قصد دارند غذا هایی با بار گلیسمی کم، از جمله میوه های کم قند را مصرف کنند.

توت فرنگی در این طبقه قرار می‌گیرد، زیرا این میوه به سرعت سطح گلوکز را افزایش نمی‌دهد. پس شما می‌توانید آن را بدون نگرانی از افزایش قند خون بخورید.

دانستن بار گلیسمی انواع مختلف غذا مفید است. این می‌تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که چه غذاهایی را بخورید.

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

californiastrawberries

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x