خواص قیسی برای دیابت
یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله دیابت و مواد غذایی نشان داده است که میوه های خشک مانند خرما، قیسی، کشمش و... در صدر لیست غذا های بیخطرتری هستند که میتوانند در رژیم غذایی یک فرد مبتلا به دیابت قرار بگیرند، در مقایسه با غذا های نشاستهای مانند نان سفید، این موارد بسیار بسیار بهتر هستند. "بیماران مبتلا به دیابت اغلب نگران منابع قند هستند و میوه ها یکی از این منابع میباشند...
قیسی از خشک شدن زردآلو درست میشود.
بنابراین ابتدا به سراغ اطلاعات تغذیهای مربوط به زردآلو میرویم و سپس دربارهی قیسی نیز بررسی هایی خواهیم داشت.
زردآلو میوهای بسیار مغذی و کم کالری است.
زردآلو بسیار مغذی است و حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است.
فقط ۲ عدد زردآلو تازه (یا ۷۰ گرم) دارای:
کالری: ۳۴
کربوهیدرات: ۸ گرم
پروتئین: ۱ گرم
چربی: ۰.۲۷ گرم
فیبر: ۱.۵ گرم
ویتامین A: میزان ۸٪ مورد نیاز برای مصرف روزانه
ویتامینC: میزان ۸٪ مورد نیاز برای مصرف روزانه
ویتامین E: میزان ۴٪ مورد نیاز برای مصرف روزانه
پتاسیم: ۴٪ از میزان مورد نیاز برای مصرف روزانه
علاوه بر این، این میوه منبع مناسبی از بتاکاروتن، لوتئین و زاکزانتین است که همگی آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند که به مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن شما کمک میکنند.
همچنین ببینید:
بهتر است زردآلو را به طور کامل استفاده کنید، زیرا پوست آن دارای مقادیر زیادی فیبر و مواد مغذی است.
عطر و طعم شیرین و لطیف زردآلو و همچنین مواد مغذی چشمگیر آن باعث میشود که این میوه جزئی از مواد غذایی ارزشمندی در رژیم غذایی شما باشد. زردآلو دارای ویتامین A و مقادیر قابل توجهی ویتامین C است و همچنین پتاسیم، مس و منگنز را نیز در اختیار بدن شما قرار میدهد. بعلاوه، زردآلو بر خلاف شیرینی هایی که حاوی قند و کربوهیدرات های فرآوری شده هستند، میتواند به برطرف کردن میل شما برای خوردن مواد غذایی شیرین بدون اینکه تاثیر منفی بر سطح قند خونتان داشته باشد، کمک کند. شاخص گلیسمی پایین زردآلو و مواد مغذی موجود در آن به آن کمک میکند تا بتواند سطح قند خون شما را تنظیم کند.
شاخص گلیسمی
با شاخص گلیسمی یا GI ۳۴ زردآلوی تازه به عنوان یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی پایین به حساب میآید. زردآلو خشک یا همان قیسی حتی دارای GI پایین تر از ۳۰ است. این بدان معناست که هم زردآلوی تازه و هم قیسی در مقایسه با غذا هایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند بعد از غذا بر روی قند خون شما اثر پایدار دارند و باعث افزایش قند خون پس از خوردن غذا نمیشوند. اگر در تنظیم قند خون خود با مشکل روبرو هستید، زردآلو تازه یا خشک را به عنوان یک افزودنی عالی در رژیم دیابتیتان مصرف کنید، مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین برای سلامتی امری بسیار مهم است.
اثر فیبر
وجود فیبر در زردآلو باعث اعمال برخی از اثرات مفید زردآلو بر سطح قند خون میشود. فیبر هضم غذا را کنترل میکند تا رهاسازی قند در جریان خون شما نیز کنترل شود و همچنین توانایی بدن در پاسخ به انسولین را نیز بهبود میبخشد و اینها همه به کنترل بهتر سطح قند خونتان هم کمک میکنند. یک فنجان زردآلو تازهی خرد شده، حاوی ۳ گرم فیبر خوراکی است، در حالی که نصف فنجان زردآلو خشک شده دارای ۴.۷ گرم فیبر است. هر وعدهی غذایی زردآلو خشک ۱۸ درصد از نیاز روزانه فیبر برای زنان و ۱۲ درصد از نیاز روزانه آقایان به فیبر را تامین میکند.
ویتامین E
ویتامین E موجود در زردآلو های تازه و خشک شده یا همان قیسی نیز در تأثیر آنها بر سطح قند خون در برخی از افراد نقش دارد. ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها به بهبود میزان قند خون برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ کمک میکند. مصرف یک نصف فنجان قیسی باعث افزایش ۳ میلی گرمی ویتامین E در بدن شما میشود و ۱۹ درصد از میزان روزانه توصیه شده برای مصرف این ویتامین را تأمین میکند. یک فنجان زردآلوی خرد شده تازه حاوی ۱.۵ میلی گرم ویتامین E یا ۱۰ درصد از میزان توصیه شده برای مصرف روزانه آن است.
مصرف بیشتر زردآلو
قیسی به خودی خود یک میان وعده سیر کننده را برای شمل فراهم میکند و به خوبی با آجیل و دانه ها نیز ترکیب میشود و در نتیجه میان وعدهای بسیار مفید و بسیار خوشمزه برای شما خواهد بود، قیسی همچنین برای استفاده در ترکیبات سالاد نیز یک گزینهی مناسب است. کینوا، قیسی، پیازچه، نعناع تازه و سرکه و آب پرتقال را برای تهیهی سالادی با فیبر بالا که به تنظیم قند خون تان نیز کمک میکند با یکدیگر ترکیب کنید. زردآلو های تازه را میتوان به تنهایی مصرف کرد و یا میتوان برش های نازکی از آن را همراه با کره بادام طبیعی و نان تست غلات کامل برای داشتن یک صبحانه سالم استفاده کرد.
همچنین ببینید:
یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله دیابت و مواد غذایی نشان داده است که میوه های خشک مانند خرما، قیسی، کشمش و… در صدر لیست غذا های بیخطرتری هستند که میتوانند در رژیم غذایی یک فرد مبتلا به دیابت قرار بگیرند، در مقایسه با غذا های نشاستهای مانند نان سفید، این موارد بسیار بسیار بهتر هستند. "بیماران مبتلا به دیابت اغلب نگران منابع قند هستند و میوه ها یکی از این منابع میباشند. اما، اکثر میوه ها، به ویژه میوه های لطیف، دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند و آنچه تحقیقات به ما نشان داده اند این است که میوه های خشک حتی دارای شاخص گلیسمی پایین تری هستند، بنابراین، آنها قند خون شما را خیلی بالا نمیبرند.
"مطالعهای نشان داده است که افراد میتوانند از میوه های خشک به عنوان منبع غذایی با شاخص گلیسمی پایین استفاده کنند تا این منابع غذایی جایگزین غذا هایی با شاخص گلیسمی بالاتر شوند. بنابراین، میوه های خشک در مقایسه با یک کراکر یا غذایی بر پایهی غلات، میان وعدهی بسیار بهتری هستند و ترجیح داده میشوند."
برای این مطالعه، محققان شاخص گلیسمی چند میوه خشک از جمله خرما، قیسی، کشمش را با نان سفید مقایسه کردند.
یافته ها نشان داد که این میوه ها شاخص گلیسمی کمتری دارند و میتوانند از طریق جایگزینی با نیمی از محتوای کربوهیدرات موجود در وعدهی غذایی، شاخص گلیسمی نان سفید را کاهش دهند.
توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
منابع:
healthyeating
www.quora
www.healthline
دیدگاه تان را بنویسید