سرطان سینه و ارتباط آن با سویا
سویا به تولید فیتواستروژن در بدن معروف است و استروژن با سرطان سینه ارتباط دارد. شواهد محکمی وجود دارد که مصرف غذاهای غنی از سویا ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه و رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد...
سرطان سینه و سویا
سویا حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتواستروژن است. این ترکیبات شباهت هایی با هورمون استروژن دارند که در ایجاد برخی سرطان های سینه نقش دارد. به همین دلیل دانشمندان تاثیر سویا بر رشد و پیشرفت سرطان سینه را بررسی کردند.
سرطان سینه رایج ترین سرطان در سراسر جهان است. اگرچه پیشرفت های درمانی نرخ بقا را بهبود می بخشد، تغییرات رژیم غذایی نیز ممکن است نقش مهمی در سلامت فرد ایفا کند.
طبق نظریه متخصصان مصرف سویا تأثیر منفی بر خطر ابتلا به سرطان سینه ندارد و ممکن است در واقع اثرات محافظتی داشته باشد.
خطر ابتلا به سرطان سینه و سویا
این موضوع که سویا خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد ناشی از این است که سویا حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتواستروژن است. این ترکیبات شباهت هایی با هورمون استروژن دارند.
در حالی که استروژن گاهی اوقات می تواند باعث رشد سلول های سرطان سینه شود، هیچ شواهدی مبنی بر اینکه فیتواستروژن ها این اثر را دارند وجود ندارد.
طبق گفته موسسه سرطان، فرد باید در مورد سویا موارد زیر را در نظر بگیرد:
فیتواستروژن ها در صورت مصرف به استروژن تبدیل نمی شوند.
فیتواستروژن ها از نظر ساختاری متفاوت و بسیار ضعیف تر از استروژن انسانی هستند.
مصرف متوسط سویا رشد سرطان را افزایش نمی دهد.
همچنین ببینید:
آیا سویا خطر سرطان سینه را افزایش می دهد؟
طبق بررسی در سال 2016، مطالعات 25 سال گذشته به طور مداوم نشان می دهد که مصرف فیتواستروژن بر خطر ابتلا به سرطان سینه تأثیر منفی ندارد.
با این حال، تمامی تحقیقات به طور کامل موافق این نظریه نیستند. طبق یک مطالعه در سال 2017، محصولات حاوی سویا اثرات مثبت و منفی بر سلول های سرطان سینه دارند. محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از مطالعات اثرات فیتواستروژنها را بر روی سلولهای سرطان سینه آزمایش کردند، که لزوماً نشاندهنده واکنش سلولها در مدلهای حیوانی یا انسان نیست.
آنها همچنین خاطرنشان کردند که در مطالعات از مقادیر مختلف سویا استفاده شده است که از منابع مختلف مشتق شده است، که مقایسه مطالعات متقابل را دشوار می سازد.
منابع اولیه و ثانویه سویا
هنگام بررسی اینکه آیا سویا خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد، ممکن است تفاوت بین منابع اولیه و ثانویه سویا مهم باشد. منابع اولیه شامل توفو، تمپه و ادامام است. منابع ثانویه به محصولاتی اطلاق می شود که حاوی سویا هستند، مانند مواد گوشتی مبتنی بر سویا و محصولات گوشتی با پروتئین سویا اضافه شده.
طبق یک مطالعه در سال 2017، منابع ثانویه سویا حاوی فیتواستروژن بیشتری هستند که ممکن است بر خطر سرطان سینه تأثیر بگذارد. محققان خاطرنشان کردند که زنان چینی که مقادیر زیادی از محصولات اولیه سویا مصرف میکنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.
انجمن سرطان آمریکا اشاره می کند که مصرف سویا از منابع اولیه ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. به طور کلی، آنها بیان می کنند که سویا سالم و بی خطر است.
آیا سویا خطر سرطان سینه را کاهش می دهد؟
برخی شواهد نشان می دهد که مصرف سویا ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را در افراد کاهش دهد.
یک بررسی در سال 2016 نشان می دهد که مصرف بیشتر سویا با کاهش تقریبی 30٪ خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان آسیایی مرتبط است. با این حال شواهد فعلی نشان می دهد که مصرف سویا باید در اوایل زندگی رخ دهد تا خطر سرطان سینه کاهش یابد.
طبق گفته سازمان سرطان، به نظر می رسد سویا در کشورهای آسیایی که در آن افراد مصرف محصولات سویا را زودتر و در مقادیر بالاتر شروع می کنند، اثر محافظتی در برابر سرطان سینه دارد. آنها خاطرنشان می کنند که تفاوت قابل توجهی در مصرف سویا در ایالات متحده و ژاپن وجود دارد.
مصرف متوسط روزانه سویا در ایالات متحده 1 تا 3 میلی گرم است، در حالی که مصرف متوسط روزانه سویا در ژاپن 25 تا 50 میلی گرم است.
به طور کلی، یافتهها نشان میدهد که میزان سویا مصرفی یک فرد بر کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه تأثیر میگذارد. به نظر می رسد که اگر فرد سویا را به مقدار کافی مصرف کند، اثرات محافظتی دارد.
آیا سویا برای افراد مبتلا به سرطان سینه بی خطر است؟
افراد مبتلا به سرطان سینه، می توانند با خیال راحت محصولات حاوی سویا را مصرف کند.
محصولات حاوی سویا به عنوان یک افزودنی غذایی به شکل لسیتین سویا و روغن سویا نیز به طور کلی برای افراد مبتلا به سرطان سینه بی خطر هستند. این محصولات فاقد هرگونه فیتواستروژن هستند.
با این حال، بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که افراد مبتلا به سرطان حساس به هورمون، مصرف مکمل های پودر پروتئین سویا را به حداقل برسانند.
هر فرد که در نظر دارد تغییرات قابل توجهی در رژیم غذایی خود ایجاد کند، باید قبل از انجام این کار با پزشک صحبت کند.
آیا سویا احتمال تشدید سرطان سینه را کاهش می دهد؟
شواهد نشان می دهد که مصرف سطوح بالای سویا ممکن است به کاهش خطر تشدید سرطان سینه کمک کند.
یک مطالعه در سال 2012، بقای سرطان سینه را در میان زنانی که پس از تشخیص سرطان سینه شروع به مصرف سویا کردند، بررسی کرد. این تجزیه و تحلیل نشان داد که زنانی که روزانه 10 میلی گرم سویا یا بیشتر مصرف می کردند، در مقایسه با زنانی که روزانه کمتر از 4 میلی گرم سویا مصرف می کردند، 25 درصد کاهش خطر تشدید سرطان داشتند.
یک مطالعه در سال 2019 همچنین نشان داد که مصرف ایزوفلاون های سویا قبل و بعد از تشخیص با کاهش خطر تشدید سرطان سینه مرتبط است.
همچنین ببینید:
مکمل های سویا
در حال حاضر شواهد کافی برای تعیین اینکه آیا مکمل های سویا بر سرطان سینه تأثیر می گذارد یا خیر وجود ندارد.
توجه به این نکته مهم است که سازمان غذا و دارو (FDA) مکمل ها را به همان شیوه ای که در زمینه داروسازی انجام می دهد، تنظیم نمی کند. این بدان معناست که مکمل های مختلف سویا ممکن است حاوی غلظت های بالاتر یا کمتری از محصولات مبتنی بر سویا باشند.
همانطور که در بالا ذکر شد، بسیاری از متخصصان به افراد مبتلا به سرطان توصیه می کنند که مصرف مکمل های پودر پروتئین سویا را به حداقل برسانند. قبل از شروع مصرف مکمل سویا، فرد باید با پزشک در مورد عوامل خطر خود صحبت کند.
چه مقدار سویا مصرف کنیم؟
مشخص نیست که یک فرد چقدر باید سویا مصرف کند تا اثرات مفیدی در برابر سرطان سینه داشته باشد. تحقیقات در میان جمعیت های آسیایی نشان می دهد که مصرف بین 25 تا 50 میلی گرم سویا در روز ممکن است یک اثر پیشگیری داشته باشد.
خلاصه کلی
سویا حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتواستروژن است که شباهت هایی با هورمون استروژن دارد. به دلیل این شباهت ها، دانشمندان بررسی کرده اند که آیا مصرف سویا بر تشدید سرطان سینه تأثیر می گذارد یا خیر.
مصرف سویا ممکن است تاثیر مثبتی بر سرطان سینه داشته باشد. با این حال، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
طبق نظریه متخصصان مصرف سویا پس از تشخیص سرطان سینه بی خطر است. با این حال افراد باید قبل از ایجاد تغییرات شدید در رژیم غذایی خود با پزشک صحبت کنند، به خصوص اگر در حال درمان یا بهبودی از سرطان هستند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید