آیا تیروئید می تواند باعث ایجاد مشکلات خواب شود؟
عدم تعادل تیروئید با مشکلات خواب ارتباط دارد. پرکاری تیروئید به دلیل برانگیختگی ناشی از تحریک پذیری و همچنین ضعف عضلانی و احساس خستگی مداوم ، می تواند در خوابیدن مشکل ایجاد کند...
عدم تعادل تیروئید با مشکلات خواب ارتباط دارد. پرکاری تیروئید به دلیل برانگیختگی ناشی از تحریک پذیری و همچنین ضعف عضلانی و احساس خستگی مداوم ، می تواند در خوابیدن مشکل ایجاد کند. تیروئید بیش از حد فعال ممکن است منجر به تعریق شبانه و تکرر ادرار شود که هر دو می توانند خواب را مختل کنند.
از طرف دیگر ، افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ، اغلب دچار سرد شدن بدن در شب و درد مفاصل یا عضلاتشان می شوند که اینها نیز خواب را مختل می کنند. برخی مطالعات تیروئید کم کار را به داشتن خوابی بی کیفیت یا طول کشیدن زمان به خواب رفتن و یا کاهش مدت زمان خواب در طول شب مرتبط می دانند. افراد جوان تر ، افراد با شاخص توده بدنی نسبتاً پایین و زنان به دلیل کم کاری تیروئید در معرض خطر بیشتری برای بروز مشکلات خواب قرار دارند.
کم کاری تیروئید همچنین می تواند باعث هایپسومنی یا احتیاج غیرقابل جبران به خواب یا قطع خواب به صورت روزمره شود. هایپرسومنیا می تواند به دلیل یک اختلال پزشکی زمینه ای رخ دهد و کم کاری تیروئید به عنوان یک علت اصلی در بروز اختلال در سیستم غدد درون ریز ، دلیل اصلی افزایش بی خوابی در نظر گرفته می شود. علاوه بر این ، کم کاری تیروئید درمان نشده می تواند باعث تنفس بیش از حد کند که در درجه اول در هنگام خواب اتفاق می افتد نیز بشود.
بیماری تیروئید ممکن است یک عامل مستعد برای سندرم پای بی قرار (RLS) نیز باشد. افراد مبتلا به این اختلال در هنگام استراحت بدن احساسات ناخوشایندی در پاهای خود دارند. در بیشتر موارد ، علائم سندرم پای بی قراراغلب در عصر یا حوالی شروع خواب رخ می دهد. از آنجا که این اختلال بسیار مخل است می تواند منجر به کاهش قابل توجه خواب و اختلال در روز شود.
در حالی که مورد تا حدودی نادر است اما تیروئید پرکار نیز عامل ایجاد وحشت زدگی های شبانه در نظر گرفته می شود که نوعی اختلال خواب پاراسومنیا است که با طغیان های ناگهانی و وحشت زدگی فرد در طول شب نمایان می شود.
عادات خواب نیز ممکن است در احتمال ابتلای شما به بیماری تیروئید نقش داشته باشند. یک مطالعه نشان داده است که افرادی که کمتر از هفت ساعت در شب می خوابند بیشتر در معرض خطر پرکاری تیروئید قرار دارند ، در حالی که خوابیدن بیش از هشت ساعت در شبانه روز ممکن است هم خطر پرکاری و هم خطر کم کاری تیروئید را افزایش دهد. علاوه بر این ، اعتقاد بر این است که خواب مطلوب از یک سیستم ایمنی سالم پشتیبانی می کند و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال عملکرد تیروئید هستند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
sleepfoundation
دیدگاه تان را بنویسید