تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا!
حتما شنیده اید که برای جنگ با کرونا باید سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد! تقویت سیستم ایمنی عاملی موثر در بدن است که به مقابله ...
سیستم ایمنی از بدن در برابر عناصر خطرناک مانند ویروس ها و باکتری هایی که باعث بیماری می شوند ، محافظت می کند. سیستم ایمنی بدن به طرز شگفت آوری پیچیده است و باید به اندازه کافی قوی و تقویت شده باشد تا بتواند به خوبی با بیماری ها و عفونت های مختلف مبارزه کند.
البته نباید آنقدر هم حساس باشد که بیش از حد واکنش غیر ضروری نشان دهد و باعث ایجاد آلرژی و سایر اختلالات خود ایمنی شود. برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی در چنین تعادل ظریفی ، باید سیستم ایمنی تان را به شدت مراقبت و کنترل کنید.
همچنین ببینید:
آنتی بادی ها به طور طبیعی در خون ما یافت می شوند و به ما در مبارزه با عفونت ها کمک می کند. آنتی بادی های مونوکلونال (MABs) به عنوان درمان کننده ی طبیعی آنتی بادی های بدن عمل می کنند. MAB ها به روش های مختلف به عنوان ایمونوتراپی عمل می کنند. برخی از آنتی بادی های مونوکلونال به بیش از یک روش عمل می کنند:
● سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه و کشتن سلول های ویروسی تحریک می کنند.
● برای تقویت حملات سیستم ایمنی بدن به سلول های ویروسی روی سلول ها بدن کار می کنند.
با این حال ، علیرغم پیچیدگی ، برای بهبود سلامت سیستم ایمنی مورد نیاز بدن برای مبارزه با عفونت یا بیماری ، می توان برخی از نکات در شیوه های زندگی روزمره و عادات مختلف را مورد استفاده قرار داد.
سیستم ایمنی چگونه کار می کند؟
عوامل بیماری زا: میکروب هایی که می توانند بدن را آلوده و مسموم کنند و باعث بیماری شوند.
● آنتی ژن ها: پروتئین های شناسایی شده در سطح عوامل بیماری زا.
● آنتی بادی ها: آنتی بادی ها پروتئین های سالمی هستند که می توانند آنتی ژن های خاصی را پیدا کرده و به آنها متصل شوند.
وقتی آنتی بادی آنتی ژن عامل بیماری زا را شناسایی می کند ، خود را محکم به آن متصل می کند. هنگامی که به آن متصل می شود ، مانند نوری عمل می کند که به سایر عناصر سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با ویروس های مهاجم علامت می دهد.
راه هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا
در زیر پنج رویکرد علمی ارائه شده است تا اطمینان حاصل شود که سیستم ایمنی بدن شما همه چیز مورد نیاز برای یک عملکرد مطلوب را دارد:
۱.رژیم غذایی سالمی داشته باشید
مانند بسیاری از چیزهای دیگر بدن ، رژیم غذایی سالم هسته اصلی سیستم ایمنی سالم نیزمی باشد. اطمینان حاصل کنید که مقدار زیادی سبزیجات سبز ، پروتئین بدون چربی ، چربی های سالم و میوه مصرف می کنید. عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن بستگی به غذاهای غنی از مواد مغذی دارد که مصرف می کنید.خوب است که با کاهش مصرف قند که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کند شروع کنید و به جایش خوردن سبزیجات را افزایش دهید. با داشتن یک رژیم غذایی سالم علاوه بر این که به سیستم ایمنی بدن تان قدرت و انرژی لازم را می دهید، می توانید اطمینان حاصل کند که مقادیر کافی از ریزمغذی هایی که در حفظ پاسخ ایمنی تان نقش دارند را نیز دریافت می کنید. در زیر چند نمونه از این ریز مغذی ها آورده شده است:
ویتامین B6 را می توان با استفاده از مرغ ، ماهی قزل آلا ، ماهی تن ، موز ، سبزیجات سبز برگ دار و سیب زمینی دست آورد.
ویتامین C در سبزیجات و میوه ها مانند پرتقال ، توت فرنگی ، پاپایا ، انگور سیاه ، کلم بروکلی ، اسفناج ، کلم پیچ ، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی یافت می شود.
ویتامین E در روغن آفتابگردان ، روغن بادام ، تخمه آفتابگردان ، کره بادام زمینی و اسفناج وجود دارد.
کارشناسان معتقدند که بدن ویتامین هایش را از منابع غذایی به طور موثرتری نسبت به مکمل ها به دست می آورد. بهترین راه برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، داشتن یک رژیم غذایی متعادل است.
۲. نور خورشید
ویتامین D برای عملکرد سیستم ایمنی بسیار مهم است و نقش مهمی در ارتقاء پاسخ ایمنی ایفا می کند. دارای خواص ضدالتهابی و تنظیم کننده سیستم ایمنی است و برای فعال شدن سیستم دفاعی بدن ضروری است. ویتامین D عملکرد سلول های ایمنی بدن ، از جمله سلول های T و ماکروفاژها که بدن شما را در برابر عوامل بیماری زا محافظت می کنند بهبود می بخشد و افزایش می دهد.
همچنین ببینید:
مطالعات اخیر نشان داده است که خطر بروز عواقب نامطلوب و حتی مرگ در بیمارانی که به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری شده بودند و دارای میزان کافی ویتامین D در بدنشان بودند ، کمتر بوده است.
کمبود ویتامین D باعث تقویت فرایندی می شود که با عنوان "طوفان سایتوکاین" شناخته می شود. سایتوکاین ها پروتئین هایی هستند که بخشی جدایی ناپذیر از سیستم ایمنی بدن هستند. آنها می توانند اثرات ضد التهابی داشته باشند و نقشی اساسی را در ایمنی ایفا کنند و به محافظت در برابر عفونت و بیماری ها کمک کنند.
طوفان سایتوکاین به انتشار بی رویه سایتوکاین های پیش التهابی اشاره دارد که در پاسخ به عفونت یا عوامل دیگر رخ می دهد. این انتشار بی نظم و بیش از حد سایتوکاین ها منجر به ایجاد آسیب شدید بافتی می شود و پیشرفت و شدت بیماری را افزایش می دهد. این موضوع عامل اصلی نارسایی چند عضو و سندرم پریشانی حاد تنفسی (ARDS) است و عامل مهمی در پیشرفت و شدت ابتلا به ویروس کرونا است.
ویتامین D اغلب با عنوان "ویتامین آفتاب" نیز شناخته می شود زیرا خورشید یکی از بهترین منابع تامین کننده ی این ویتامین است. گذراندن ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در زیر نور آفتاب آن هم یک روز در میان (برای افرادی که پوست تیره تری دارند افزایش این زمان بهتر است) سطح ویتامین D شما را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
ماهی و تخم مرغ نیز منبع اصلی ویتامین D هستند. موارد زیر نیز چند نمونه از غذاهای حاوی ویتامین D می باشد:
روغن کبد ماهی : ۱ قاشق چایخوری دارای ۴۵۳ واحد بین المللی ( IU ) ویتامین D است .
ماهی قزل آلا : ۳ اونس دارای ۴۴۷ IU است .
ماهی تن : ۳ اونس دارای ۱۵۴ IU است .
ساردین : ۲ فیله دارای ۴۶ IU است .
تخم مرغ : ۱ تخم مرغ بزرگ دارای ۴۱ IU است.
۳. به مقدار کافی بخوابید
افراد زیادی از این موضوع آگاه نیستند ، اما میزان خواب مناسب از نظر روحی و جسمی برای بدن معجزه می کند. بدن شما هنگام خواب بهبود می یابد و خود را بازیابی می کند. یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای تقویت سیستم ایمنی انجام دهید ، اولویت بندی برای داشتن یک خواب با کیفیت است. برای شروع ، می توانید برنامه ای طراحی کنید تا طی آن بتوانید هر شب حداقل هفت ساعت بخوابید.
کیفیت خواب را می توان با موارد زیر بهبود بخشید:
کاهش نور آبی در عصر : قبل از خواب استفاده از تلفن همراه ، تلویزیون و امثال اینها را محدود کنید.
از مصرف کافئین در عصرها خودداری کنید و یا مصرف آن را کاهش دهید .
محیط خواب خود را از نظر تاریکی ، دما و راحتی رختخواب تان بهینه کنید .
دیر غذا نخورید : غذا خوردن در اواخر شب می تواند بر کیفیت خواب و ترشح طبیعی ملاتونین تأثیر منفی بگذارد .
از مصرف الکل اجتناب کنید : این کار تولید ملاتونین شبانه را که نقش مهمی در ریتم شبانه روزی بدن تان دارد تغییر می دهد .
۴. تحرک فیزیکی داشته باشید
ورزش منظم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. فعالیت بدنی تنها برای ساختن عضلات و کمک به کاهش استرس نیست ؛ داشتن فعالیت فیزیکی همچنین برای حفظ سیستم ایمنی سالم و برقراری یک شیوه زندگی سالم ضروری است. با این حال حواستان باشد که به خودتان آسیب نرسانید و بیش از حد نیز خودتان را دچار خستگی نکنید .کورتیزول یک هورمون مربوط به استرس است که توسط غدد فوق کلیوی آزاد می شود. این هورمون برای کمک به بدن در مقابله با شرایط استرس زا بسیار حیاتی است، زیرا مغز شما در پاسخ به انواع مختلف استرس ها مانند ورزش باعث آزاد شدن آن می شود.
به طور خلاصه ، افزایش کورتیزول خوب است زیرا سطح قند خون را برای بهبود عملکرد مغز و آماده سازی بدن برای فعالیت افزایش می دهد. سطح کورتیزول معمولاً در ساعات اولیه صبح درست قبل از بیدار شدن افزایش می یابد. این کار مغز و بدن شما را برای فعالیت های بیداری تان آماده می کند و به شما کمک می کند از رختخواب بلند شوید.با این حال ، افزایش مداوم سطح کورتیزول در اثر داشتن فعالیت فیزیکی بیش از حد منجر به سرکوب عملکرد سیستم ایمنی بدن و کاهش ظرفیت ورزشی تان می شود. با گذشت زمان ، سطوح بالا این هورمون ممکن است باعث افزایش وزن ، فشار خون بالا ، اختلال در خواب ، تأثیر منفی بر خلق و خو، کاهش سطح انرژی و ایجاد دیابت شود.
۵. کاهش سطح استرس
اگرچه باید به طور کلی همیشه درتلاش باشید که سطح استرس خود را کاهش دهید ، اما تمرین انجام این کار در دوران شیوع این ویروس به طرز ویژه تری مهم است زیرا استرس مستقیماً بر سیستم ایمنی شما تأثیر می گذارد. بهتر است راههایی برای کاهش سطح استرس مزمن با کارهایی مانند مدیتیشن ، ورزش و تکنیک های کنترل تنفس پیدا کنید.
۶. دوش آب سرد
مطالعات علمی نشان داده است که دوش گرفتن با آب سرد تعداد گلبول های سفید خون را در بدن شما افزایش می دهد. این سلول های خونی بدن شما را در برابر بیماری ها محافظت می کنند. محققان معتقدند که این فرایند با افزایش میزان متابولیسم مرتبط است که باعث تحریک پاسخ ایمنی می شود.
۷. مدیریت وزن
مطالعات اخیر انجام شده بر روی انسانها و حیوانات آزمایشگاهی تحت تأثیر چاقی نشان داده است که در این افراد چاقی باعث ایجاد اختلال در پاسخ ایمنی یا عملکرد ایمنی شده و احتمال عفونتهای مختلف را افزایش می دهد.در برخی مطالعات نشان داده شده است که چاقی ایمنی را مختل می کند. شواهد برخی از این یافته های خاص عبارتند از:
کاهش تولید سایتوکاین
تغییر عملکرد مونوسیت و لنفوسیت
اختلال عملکرد طبیعی سلول های کشنده
کاهش عملکرد ماکروفاژها و سلولهای دندریتیک
کاهش پاسخ به تحریک آنتی ژن/ میتوژن
رژیم های غذایی سرشار از قند و چربی های ترانس مصنوعی یا به طور کلی رژیم های دارای کالری زیاد ، شما را مستعد ابتلا به عفونت می کنند. این به این دلیل است که این رژیم ها می توانند منجر به افزایش قند خون یا آسیب اکسیداتیو شوند. آسیب اکسیداتیو تولید بیش از حد گونه های فعال اکسیژن در مقایسه با ظرفیت و توانایی بدن در سم زدایی سلول ها است. این نوع آسیب ناشی از اکسیژن احتمال عفونت را افزایش می دهد. مشخص شده است که چاقی ایمنی را کاهش می دهد و منجر به افزایش خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی و ویروسی و کاهش واکنش به برخی از واکسیناسیون ها می شود. خبر خوب این است که چندین مطالعه افزایش پاسخ ایمنی و بهبود آن پس از کاهش وزن یا بهبود رژیم غذایی را نشان داده اند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
h-h-c
دیدگاه تان را بنویسید