کاربرد تفاله قهوه و آنچه باید بدانید
تفاله های قهوه کاربردهای زیادی از جمله در موارد باغبانی، زیبایی و دیگر موارد دارد.اکثر افراد تفاله های باقی مانده پس از دم کردن قهوه را دور می ریزند. با این حال ایده های مناسبی جهت استفاده مجدد از آنها وجود دارد. کافئین و آنتی اکسیدان های موجود در تفاله قهوه ممکن است به مبارزه با سلولیت، تیرگی های زیر چشم و سایر علائم پیری پوست کمک کند...
کاربردهای باورنکردنی تفاله قهوه
تفاله قهوه دارای کاربرد مختلفی می باشد؛ از جمله کودهای باغبانی برای گیاهان، جهت تهیه اسکراب پوست و محصولات پاک کننده و دفع حشرات.
تفاله قهوه نوعی ماده زائد از دم کردن قهوه می باشد که عملکردهای مختلفی را شامل می شود.
موارد استفاده از تفاله قهوه
قهوه یک نوشیدنی به دست آمده از دانه های قهوه بو داده شده است. قهوه در اغلب کشورها مانند آمریکای جنوبی و مرکزی، آفریقا و آسیا دارای محبوبیت بوده و افراد در سراسر جهان از این نوشیدنی استفاده می کنند.
طبق گزارش سازمان بینالمللی قهوه، در سالهای 2020 تا 2021 بیش از 166000 کیسه قهوه (با وزن هر کیسه 60 کیلوگرم) در سراسر جهان مصرف شده است. ایالات متحده بیش از 30000 از این کیسه ها را به خود اختصاص داده است.
کاربرد تفاله قهوه با جزئیات بیشتر:
لایه برداری پوست
افراد می توانند تفاله قهوه را با آب، عسل یا روغن نارگیل مخلوط کرده و این اسکراب ایجاد شده را برای کل بدن استفاده کنند.
با لایه برداری سلول های مرده از پوست می تواند منافذ را باز، پوست را تمیز و آکنه را کاهش دهد. از خواص دیگر آن می توان به شفاف کردن پوست و کاهش چین و چروک اشاره کرد.
یک مطالعه در سال 2013 نشان می دهد که کافئیک اسید، یک آنتی اکسیدان موجود در قهوه، ممکن است پیری زودرس سلول ها را کاهش داده و سطح کلاژن را افزایش دهد.
همچنین ببینید:
چگونه پوستی صاف داشته باشیم!؟
رنگ طبیعی
قهوه دارای رنگ قوی است و تفاله قهوه می تواند در رنگ کردن پارچه های طبیعی و ایجاد سایه های مختلف مفید واقع گردد.
یک مطالعه در سال 2019 نشان داد تفاله قهوه یک رنگ طبیعی برای استفاده در مقیاس تجاری است، زیرا پارچه هایی که محققان در این مطالعه رنگ کردند مطابق با استانداردهای صنعتی رنگ ثابتی داشتند.
افراد همچنین می توانند از تفاله قهوه برای رنگ کردن موهای خود استفاده کنند، اگرچه ممکن است تغییر رنگ قابل توجهی ایجاد نکنند یا برای مدت طولانی دوام بیاورند. گفته می شود آنها ممکن است برای یک تغییر کوتاه مدت مناسب باشند.
طبق گفته جامعه سرطان آمریکا، تحقیقات قادر به تایید سرطان زا بودن رنگ های تجاری نیستند. با این حال برخی مواد شیمیایی موجود در برخی محصولات رنگ مو ممکن است قابلیت ایجاد سرطان را داشته باشند.
کود
گیاهان برای رشد به نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و گوگرد نیاز دارند. تفاله های قهوه می تواند محتوای نیتروژن خاک را حفظ و به رشد گیاه کمک کند.
یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که مخلوط کردن تفاله قهوه در خاک ارزش غذایی کاهو را بهبود می بخشد.
با این حال یک مطالعه در سال 2016 نشان داد تفاله قهوه رشد گیاه را کاهش؛ اما رطوبت را در خاک حفظ می کند و علف های هرز را کاهش می دهد. این مطالعه همچنین نشان داد که تحقیقات بیشتری برای تأیید مزایای استفاده از تفاله قهوه به عنوان کود ضروری است.
دفع کننده حشرات
قهوه حاوی دی ترپن بوده که این خاصیت آن سبب دفع کننده حشرات می شود.
یک مطالعه در سال 2018 به این نتیجه رسید که با وجود سمی نبودن تفاله قهوه؛ اما این ماده سبب دفع مورچه ها می شود.
قهوه همچنین ممکن است یک روش موثر برای کنترل پشه باشد، زیرا یک مطالعه در سال 2015 نشان داد در صورت وجود قهوه، پشه ها کمتر ایجاد می شوند.
دفع کک
کک ها از تفاله قهوه دوری می کنند. به همین دلیل می توان از آن برای حیوانات خانگی دچار کک استفاده کرد.
با این حال قبل از انجام این کار باید با دامپزشک مشورت کرد.
کافئین برای گربه ها و سگ ها سمی است، بنابراین افراد باید مراقب باشند که حیوان خانگی تفاله قهوه را مصرف نکنند. علائم با مسمومیت کافئین در عرض 30 دقیقه ایجاد شده و درنهایت کشنده است.
محصولات پاک کننده
تفاله های قهوه به علت خشن بودن، قدرت تمیز کردن سطوح، ظروف یا آلودگی هایی که سخت از بین می روند، دارند.
به دلیل خشن بودن تفاله قهوه از استفاده کردن آن بر روی سطوح حساس اجتناب نمایید.
رفع کننده بو
کافئین موجود در تفاله های قهوه می تواند بوها را با جذب مولکول های سولفید هیدروژن هوا از بین ببرد.
جهت از بین بردن بوی غذا، بوی حاصل از آشپزی و بوی کفش می توان از تفاله قهوه به شکل صابون استفاده کرد.
نرم کننده گوشت
نرمکنندههای گوشت از آنزیمهایی برای تجزیه الیاف گوشت استفاده میکنند تا مصرف آن راحت تر گردد. پودرهای نرم کننده گوشت از اسیدها و آنزیم های میوه هایی مانند آناناس و پاپایا استفاده می کنند.
تفالههای قهوه اسیدی بوده و دارای آنزیم هایی است که توانایی تجزیه فیبرهای موجود در گوشت را دارد که می توان از آن قبل از پخت گوشت استفاده کرد.
قهوه برای طعم دار کردن گوشت نیز دارای کاربرد است.
محصول بازسازی یا ترمیم مبلمان
می توان از رنگ قوی قهوه برای ترمیم مبلمان چوبی آسیب دیده استفاده کرد.
پس از مخلوط کردن تفاله قهوه با آب، می توان خمیر حاصل را به نواحی آسیب دیده مبلمان چوبی استفاده کرد تا با رنگ اصلی مطابقت داشته باشد.
خطرات استفاده از تفاله قهوه
طبق گفته موسسه اطلاعات علمی قهوه، دیترپن های موجود در تفاله های قهوه، مانند کافستول، سبب افزایش کلسترول می شوند.
با این حال میزان دی ترپن ها در قهوه به نحوه دم کردن آن بستگی دارد. قهوه فیلتر شده به اندازه قهوه بدون فیلتر، مانند قهوه ای که در فرنچ پرس تهیه می شود، دیترپن ندارد.
مصرف مقادیر زیاد قهوه ممکن است باعث ایجاد یا تشدید علائم زیر گردد:
- بیخوابی
- اضطراب
- افزایش ضربان قلب
- حالت تهوع
- سردرد
- مشکلات معده
یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که مصرف سه فنجان یا بیشتر قهوه در روز به طور قابل توجهی خطر حمله قلبی را در مردان افزایش می دهد.
همچنین ببینید:
مصرف قهوه قبل از ورزش و عوارض جانبی آن
فواید سلامتی قهوه
به عنوان یک نوشیدنی، قهوه ممکن است چندین فواید سلامتی داشته باشد؛ که شامل کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و ارائه مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها است.
آنتی اکسیدان های موجود در تفاله قهوه شامل فنول ها است که با رادیکال های آزاد آسیب رسان پوست مبارزه می کنند.
بر اساس یک مطالعه در سال 2019، قهوه دارای خواص ضد باکتریایی نیز می باشد.
قهوه ممکن است در کاهش سلولیت نقش داشته باشد، زیرا یک مطالعه در سال 2013 بیان کرد که کافئین با محدود کردن فعالیت فسفودی استراز از تجمع چربی در سلولها جلوگیری می کند. این آنزیم طیف وسیعی از عملکردهای سلولی را کنترل می کند.
طبق توصیه سازمان غذا و دارو (FDA) افراد مجاز به استفاده بیش از 400 میلی گرم کافئین، معادل چهار تا پنج فنجان قهوه در روز نیستند.
برخی افراد ممکن است نسبت به دیگر افراد نسبت به کافئین حساس تر باشند، بنابراین میزان توصیه شده روزانه نیز متفاوت است.
خلاصه کلی
تفاله قهوه یک محصول زائد حاصل فرآیند دم کردن قهوه است. به ازای هر کیلوگرم قهوه؛ حدود 1.5 کیلوگرم تفاله قهوه تولید می شود، به این معنی که پس از دم کردن قهوه، تفاله های قهوه زیادی باقی می ماند. متاسفانه اغلب افراد تفاله قهوه را دور می ریزند.
می توان از تفالههای قهوه باقیمانده جهت تهیه اسکراب پوست، رنگ طبیعی یا کود باغبانی استفاده کرد. همچنین تفاله قهوه در دافع حشرات یا پاک کننده خانگی کاربرد دارد.
در مصرف قهوه بهتر است اعتدال رعایت گردد. حیوانات خانگی نباید تفاله قهوه را مصرف کنند؛ مصرف آن می تواند سمی و کشنده باشد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید