فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1938

برداشتن نیش زنبور عسل و نکات آن

هنگام گزیده شدن توسط زنبور عسل تورم و درد امری رایج است، اما افراد که آلرژیک هستنند؛ این شرایط برای آنها خطرناک محسوب می گردد. در صورت گزیده شدن توسط زنبور عسل باید به این نکته توجه داشته باشید که نیش زنبور در بدن می ماند؛ باید در این شرایط خیلی سریع نیش را از بدن خارج نمایید...

چگونه با خیال راحت نیش زنبور را برداریم

نیش زنبور یک اتفاق رایج و دردناک است. پس از گزیده شدن توسط زنبور عسل باید بلافاصله نیش را از بدن خارج کرد.

برداشتن نیش زنبور عسل و نکات آن

 

درمان نیش زنبور عسل را می توان به دو مرحله تقسیم کرد: برداشتن نیش و درمان پوست. جدا کردن سریع و دقیق نیش بسیار مهم است. در بیشتر موارد می‌توان از داروهای بدون نسخه (OTC) و درمان‌های خانگی برای درمان زخم و ورم نیش زنبور عسل استفاده کرد.

افراد در صورت داشتن حساسیت به نیش زنبور عسل، باید فورا به پزشک مراجعه کنند.

زهر زنبور عسل واکنش های مختلفی را در افراد مختلف ایجاد می کند. این واکنش ها می توانند ناراحت کننده و دردناک باشند. اگر فرد به نیش زنبور آلرژی داشته باشد، ممکن است دچار واکنش آلرژیک کشنده شود.

 

نکات کلیدی

نکات مهم در زمینه نیش زنبور عسل:

 

سریع عمل کردن

مهمترین گزینه این است که سرعت عمل داشته باشید. نیش وارد شده به پوست به یک کیسه زهر وصل بوده که بعد از ورود آزاد می گردد. این زهر باعث تورم و درد ناشی از نیش زنبور می شود.

برداشتن نیش سرعت میزان زهر را در بدن فرد کاهش می دهد.

همچنین ببینید:

علائم، پیشگیری و درمان کهیر ناشی از نیش حشرات

 

داشتن آرامش

برخی افراد بعد از گزیده شدن توسط زنبور عسل دچار وحشت می شوند.

اما باید آرامش خود را حفظ کنند.

اگرچه بیشتر زنبورها فقط یک بار نیش می زنند، اما زنبورهای بزرگتر و شاخدار می توانند چندین بار نیش بزنند. نیش آنها برخلاف نیش زنبور عسل به راحتی جدا نمی شود. باید در این شرایط خونسردی خود را حفظ نمایید.

 

نحوه جدا کردن نیش زنبور عسل

سه مرحله جهت برداشتن نیش زنبور عسل توصیه می شود:

  1. حفظ آرامش: برای جلوگیری از حملات بیشتر باید آرامش خود را حفظ کنید.
  2. جدا کردن نیش: اگر نیش همچنان در پوست است، سعی کنید نیش را سریع جدا کنید تا میزان سم تزریق شده به بدن محدود شود.
  3. شستن محل نیش: با آب و صابون محل گزیده شده را شست و شو دهید. تمیز کردن محل گزیده شده هر گونه سم باقیمانده را از بین می برد.

 

دو راه اصلی برای برداشتن نیش وجود دارد:

خراشیدن با یک جسم و خارج کردن نیش زنبور و یا گرفتن و کشیدن نیش.

با این حال طبق یک بررسی در سال 2020 این ایده مورد تایید قرار نگرفت. این بررسی 23 مطالعه را مورد بررسی قرار داد که هر کدام بهترین راه برای حذف نیش زنبور را بررسی کردند.

هیچ مدرکی مبنی بر اینکه گرفتن و کشیدن نیش به میزان قابل توجهی آزاد می شود وجود نداشت و اکثر محققان بر این باورند که افراد باید نیش را به هر طریقی که سریع ترین و آسان ترین راه برایشان است خارج کنند.

 

درمان سایر نیش ها

زنبورها بعد از نیش زدن بخشی از سیستم گوارشی و عصبی خود را به جای می گذارند. با این حال زنبورهای بزرگتر و شاخدار تنها یک نیش صاف داشته که پس از نیش زدن چیزی در بدن بر جای نمی گذارند.

پس از گزیده شدن از طریق زنبور عسل، نیش و سوراخ آن را بررسی کرده تا مطمئن شوید چیزی در بدن باقی نمانده است.

 

درمان خانگی نیش زنبورهای عسل

پس از برداشتن نیش و تمیز کردن ناحیه، پوست قرمز و متورم خواهد شد. معمولاً فرد می تواند این مشکل را در خانه درمان کند.

 

روش های درمان خانگی عبارتند از:

  1. استفاده از کیسه یخ: این کار باعث کاهش درد و تورم می شود.
  2. بالا بردن محل نیش(نسبت به قلب): اگر نیش زنبور بر روی دست یا پا اتفاق افتاده باشد، فرد باید جهت کاهش تورم، ناحیه گزیده شده را بالا ببرد.
  3. داروهای بدون نسخه: اگر نیش زنبور عسل دردناک باشد، داروی مسکن مانند ایبوپروفن می تواند تسکین دهنده واقع گردد.

 

شناسایی واکنش های آلرژیک

اکثر افراد علائم متوسط ​​و کوتاه مدت پس از گزیده شدن دارند و می توانند با روش های ساده آن را درمان کنند. معمولاً نیازی به مراقبت پزشکی نیست.

با این حال اگر فرد به نیش زنبور آلرژی داشته باشد، دچار واکنش شدید آلرژیک می شود. در این صورت نیاز به مراقبت فوری پزشکی است.

نیش زنبور در افراد دچار آلرژیک باعث آنافیلاکسی می شود. این وضعیت با ترشح میزان زیادی مواد شیمیایی و شوک همراه می باشد. در طی این شوک، فشار خون به طور ناگهانی کاهش یافته و راه های تنفسی تنگ می شوند و در نتیجه تنفس محدود می گردد. آنافیلاکسی یک اورژانس پزشکی است که می تواند کشنده باشد.

 

علائم واکنش آلرژیک عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • احساس سوزن سوزن شدن یا گزگز
  • خس خس سینه
  • مشکل در تنفس
  • سرگیجه
  • تورم لب و زبان
  • خارش
  • از دست دادن هوشیاری

همچنین ببینید:

انواع داروهای آلرژی و ضد حساسیت

 

دریافت مراقبت های پزشکی

افراد با داشتن علائم بالا باید به پزشک مراجعه کنند. واکنش آلرژیک با اپی نفرین درمان می‌ شود، هورمونی که ماهیچه‌های مجاری تنفسی را شل کرده و به فرد اجازه می‌دهد دوباره به طور طبیعی نفس بکشد.

 

استفاده از اپی نفرین

در صورتی که به نیش زنبور عسل حساسیت دارید همیشه اپی نفرین به همراه داشته باشید. برای این موضوع نیاز به نسخه پزشک می باشد.

تزریق اپی نفرین توسط فرد گزیده شده یا اطرافیان او قابل انجام است؛ باید در قسمت خارجی ران تزریق گردد. پس از تزریق؛ فرد همچنان باید به اورژانس مراجعه کند.

در صورت تداوم علائم یا بازگشت پس از اولین دوز، پزشک ممکن است دوز دوم اپی نفرین را نیز توصیه کند.

 

پیشگیری از نیش زنبور عسل

اقداماتی وجود دارد که افراد می توانند برای جلوگیری از نیش زنبور انجام دهند. این موارد به ویژه برای افرادی که دارای آلرژی به نیش زنبور هستند بسیار مهم است.

این موارد عبارتند از:

  • اجتناب از ضربه زدن به زنبورهای عسل و دیگر زنبورها
  • پوشیدن لباس هایی با رنگ روشن
  • اجتناب از عطر و ادکلن در فضای بیرونی
  • پوشیدن کفش در فضای بیرون
  • دوری از گیاهان گلدار

 

خلاصه کلی

نیش زنبور عسل امری رایج بوده که اغلب افراد آن را تجربه می کنند. مهمترین اقدام این است که در این شرایط خونسردی خود را حفظ کرده و آرام بمانید. مرحله بعد جدا کردن نیش زنبور از بدن است.

این کار را می‌توان با خراشیدن پوست با یک جسم صاف یا با گرفتن و بیرون کشیدن نیش انجام داد. هر روشی را که سریعتر و آسانتر است انتخاب کنید؛ سرعت عمل مهم است.

محل را کاملا با آب و صابون شست و شو داده و سپس روی آن را یخ قرار دهید. در صورت لزوم از داروهای مسکن OTC استفاده کنید.

از علائم واکنش آلرژیک، مشکلات تنفسی، حالت تهوع و کهیر می باشد. در صورت بروز این علائم، فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید. افراد مبتلا به آلرژی به نیش زنبور باید اقدامات لازم بیشتری را برای جلوگیری از نیش زنبور انجام دهند.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

medicalnewstoday

دیدگاه تان را بنویسید

 

x