ارتباط سیگار با سرطان سینه
استعمال دخانیات در ایجاد برخی سرطان ها مانند سرطان های ریه، گلو، مری و مهم تر از همه سرطان پستان نیز نقش دارد. دود سیگار حاوی سموم از جمله مواد شیمیایی سرطان زا است. زنانی که سیگار میکشند یا قبلاً سیگار میکشیدند، نسبت به کسانی که سیگار نمیکشیدند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند...
سرطان سینه و سیگار
سرطان سینه رایج ترین نوع سرطان و یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان به شمار می رود. سیگار کشیدن با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه در برخی افراد مرتبط است.
علت دقیق سرطان سینه ناشناخته است، اما برخی عوامل خطر احتمال ابتلا فرد به سرطان سینه را افزایش میدهند.
فرد نمی تواند برخی عوامل خطر سرطان پستان مانند ژنتیک یا سن را تغییر دهد، اما عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن قابل تغییر است.
نقش سیگار در ابتلا به سرطان سینه
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سرطان سینه رایج ترین نوع سرطان و عامل اصلی مرگ و میر در بین زنان در سراسر جهان است.
سیگار می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد، زیرا برخی مواد شیمیایی موجود در محصولات دخانیات ممکن است منجر به رشد کنترل نشده سلول در بدن فرد شود. اگرچه سیگار به عنوان عامل مستقیم سرطان سینه در نظر گرفته نمی شود، سیگار کشیدن در برخی افراد با خطر بالاتری مرتبط است.
همچنین ببینید:
چه ژن هایی بر سرطان سینه تأثیر می گذارند؟
یک مطالعه در سال 2017 نشان داد سیگار کشیدن با خطر متوسط اما افزایش قابل توجهی برای سرطان سینه در زنان خاص مرتبط است، از جمله:
- زنانی که سیگار کشیدن را در نوجوانی یا در سن 17 سالگی شروع کردند
- زنانی که قبل یا در زمان اولین قاعدگی شروع به کشیدن سیگار کرده اند
- زنانی که 1 تا 4 سال پس از اولین قاعدگی شروع به کشیدن سیگار کردند
- زنان با سابقه خانوادگی سرطان سینه که در هر زمانی از زندگی خود سیگار می کشیدند
- زنان در سنین باروری که ناقل جهش BRCA2 هستند
- زنانی که حداقل 10 سال سیگار می کشیدند
- زنانی که کمتر از 20 سال سیگار را ترک کرده بودند
- زنانی که بیش از 5 سال قبل از اولین بارداری کامل خود سیگار می کشیدند
- زنانی که بیش از پنج نخ سیگار در روز میکشیدند
آمار
WHOبیان میکند که در سال 2020، 2.3 میلیون زن مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده شدند که 685000 نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
در سال 2019، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) منتشر کرد که تقریباً 1 نفر از هر 5 فرد بزرگسال آمریکایی (50.6 میلیون) در حال حاضر از محصول دخانیات استفاده میکنند.
سازمان جهانی بهداشت بیان می کند که بیش از 80 درصد از 1.3 میلیارد مصرف کننده دخانیات در سراسر جهان در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی می کنند.
آمارهای یک مطالعه در سال 2017 منتشر شده تحقیقات سرطان پستان عبارتند از:
زنانی که در مقطعی از زندگی خود سیگار می کشیدند، 14 درصد بیشتر از زنانی که هرگز سیگار نکشیده بودند در معرض ابتلا به سرطان سینه بودند.
خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که قبل از 17 سالگی شروع به سیگار کشیدن کرده بودند، 24 درصد بیشتر بود، در حالی که آنهایی که سیگار کشیدن را بین 17 تا 19 سالگی شروع کردند، 15 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه بودند.
سیگار کشیدن برای بیش از 10 سال خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 21٪ افزایش می دهد، در حالی که افرادی که بیش از 30 سال سیگار می کشیدند کمی بیشتر (22٪) بودند.
از بین زنانی که سیگار را ترک کرده بودند، خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که کمتر از 10 سال آن را ترک کرده بودند، 28 درصد افزایش داشت.
برای زنانی که سابقه خانوادگی سرطان سینه دارند، خطر ابتلا به سرطان سینه در صورت شروع سیگار کشیدن در سن 20 سالگی (56 درصد) بالاتر بود.
درمان سرطان پستان
درمان های سرطان پستان عبارتند از:
- عمل جراحی
- پرتو درمانی
- درمان بیولوژیکی یا دارو درمانی هدفمند
- هورمون درمانی
- شیمی درمانی
سیگار کشیدن می تواند عوارض درمان سرطان پستان را افزایش دهد.
بر اساس یک بررسی در سال 2020، سیگار کشیدن در طول پرتودرمانی می تواند عوارضی ایجاد کند، از جمله:
- پاسخ ضعیف به درمان
- زنده ماندن کمتر از دو سال
- تشدید سرطان
افزایش احتمالی حوادث قلبی عروقی مانند حمله قلبی، سکته مغزی یا نارسایی احتقانی قلب
این مطالعه اشاره می کند افرادی که سیگار میکشند، حتی اگر پرتودرمانی را دریافت نکرده باشند، همچنان در معرض خطر عوارض عمدهای مانند مشکل در بهبودی پس از جراحی سینه هستند.
اثرات نیکوتین در ارتباط با سرطان پستان
نیکوتین یک ماده اعتیادآور در محصولات دخانیات است که به تنهایی باعث سرطان نمی شود. با این حال یک مطالعه در سال 2021 نشان می دهد که نیکوتین سبب گسترش سرطان پستان به ریه ها می گردد.
سیگار کشیدن ممکن است یک عامل خطر برای ایجاد سرطان ریه باشد.
یک متاآنالیز در سال 2019 هیچ ارتباطی بین سیگار کشیدن و ایجاد سرطان پستان پیدا نکرد.
محققان این بررسی خاطرنشان میکنند از آنجایی که شواهد کافی وجود نداشت که سیگار کشیدن را با سایر سرطانها مرتبط کند، مطالعات در مقیاس بزرگ تر مورد نیاز است.
اثرات سیگار کشیدن غیرفعال بر سرطان پستان
سیگار کشیدن غیرفعال که به نام دود دست دوم نیز شناخته می شود، ترکیبی از دود ناشی از سوزاندن انتهای سیگار و دودی است که افراد بازدم می کنند.
دود دست دوم حاوی بیش از 7000 ماده شیمیایی است. صدها مورد از این مواد شیمیایی سمی هستند و حدود 70 مورد می توانند باعث سرطان شوند.
بر اساس یک مطالعه در سال 2018، دود دست دوم خطر ابتلا به سرطان ریه و پستان را در زنان افزایش می دهد.
یک مطالعه در سال 2015 در چین همچنین ارتباط قوی با سیگار کشیدن غیرفعال و افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان در میان زنان یائسه را نشان می دهد.
نکاتی در مورد ترک سیگار
استعمال دخانیات مضر است و هیچ سطح امنی از قرار گرفتن در معرض دخانیات وجود ندارد. ترک سیگار خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مرتبط با سیگار، مانند سرطان پستان را در افراد کاهش می دهد.
اکثر افراد با استفاده از ترکیبی از دارو و تغییرات رفتاری سیگار را ترک می کنند.
همچنین ببینید:
بهترین راه حل برای ترک سیگار!
برخی نکات برای ترک سیگار عبارتند از:
- در مورد داروهای ترک سیگار با پزشک مشورت کنید.
- تاریخ ترک سیگار را تعیین کنید.
- یک برنامه ورزشی یا پیاده روی را شروع کنید.
- طب سوزنی را امتحان کنید.
- مدیتیشن را تمرین کنید.
- از محرک های سیگار خودداری کنید.
خلاصه کلی
تحقیقات نشان می دهد که سیگار کشیدن با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان در برخی از زنان، به ویژه زنانی که سیگار کشیدن را در دوران نوجوانی شروع کرده اند، مرتبط است.
افرادی غیرسیگاری باید از شروع این کار خودداری کنند. برای افرادی که سیگار می کشند، برنامه های زیادی برای کمک به ترک سیگار در دسترس است.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید