فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1207

چای اولانگ چیست؟ فواید و عوارض آن

چای اولانگ ترکیب چای سیاه وچای سبز است که حاوی مواد معدنی و آنتی اکسیدان است و برای دیابت و سلامت قلب مفید است ...

چای اولانگ یک چای سنتی چینی است. از ترکیب چای سیاه و چای سبز است. چای اولانگ برای کاهش وزن، استحکام استخوان ها و سلامت قلب مفید است.

چای اولانگ از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia Sinensis ) تهیه شده است. همان گیاهی که برای تهیه چای سبز و چای سیاه استفاده می شود. فقط روش تولید آنها باهم فرق دارد.

چای اولانگ چیست؟ فواید و عوارض آن

 

برگ های چای دارای آنزیم خاصی می باشد که نوعی واکنش شیمیایی به نام اکسیداسیون به وجود می آورند.

چای سبز از برگ های تازه چای تولید می شود که تحت اکسیداسیون قرار نگرفته اند، یک واکنش شیمیایی که با قرار گرفتن برگ ها در معرض هوا شروع می شود و مسئول رنگ و طعم انواع مختلف چای است. چای سیاه زمانی ایجاد می شود که اکسیداسیون افزایش یابد.

همچنین ببینید:

روش های کاهش اشتها

مواد مغذی موجود در چای اولانگ

چای اولانگ نیز مانند چای سبز و سیاه حاوی چندین ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های مفید است.

یک فنجان چای دم کشیده اولانگ حاوی مقادیر کمی کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. همچنین حاوی حدود 38 میلی گرم کافئین است.

برخی از آنتی اکسیدان های اصلی موجود در چای اولانگ معروف به پلی فنول های چای، تی فلاوین، تروبیجین و EGCG هستند، که برای سلامتی بسیار مهم محسوب می شوند.

چای اولانگ همچنین حاوی تیانین است، اسید آمینه ای که اثر آرامش بخش دارد.

 

چای اولانگ و پیشگیری از دیابت

به طور کلی نشان داده شده است که چای اولانگ در کنترل قندخون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط دارد.

با این حال تأثیرات خاص چای اولانگ به طور کلی به اندازه چای سبز یا سیاه مورد بررسی قرار نگرفته است.

 

چای اولانگ و بهبود مشکلات قلبی

مصرف منظم چای اولانگ به دلیل آنتی اکسیدان های چای ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد. طبق چندین مطالعه انجام شده به این نتیجه رسیدند که چای اولانگ سبب کاهش فشارخون بالا و سطح کلسترول بد بدن می شود.

 افرادی که بیش از 6 فنجان چای در روز مصرف می کنند، نسبت به افرادی که چای نمی خوردند، به طور قابل توجهی کمتر از بیماری عروق کرونر رنج می بردند.

 یک مطالعه روی بیش از 76000 ژاپنی بزرگسال مشخص شد مردانی که 8 اونس (240 میلی لیتر) یا بیشتر چای اولانگ در روز مصرف می کنند، 61 درصد کمتر در معرض بیماری قلبی قرار دارند.

علاوه بر این مطالعه ای در چین گزارش داد که بزرگسالانی که روزانه 1 تا 2 فنجان چای سبز یا اولانگ مصرف می کنند، خطر ابتلا به سکته مغزی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.

نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که چای اولانگ حاوی کافئین است که ممکن است فشار خون را در برخی افراد افزایش دهد. البته همچنان به تحقیقات بیشتری نیاز است.

 

 چای اولانگ و کاهش وزن

محققان بر این باور هستند که پلی فنول موجود در چای اولانگ سبب سوخت و ساز بدن می گردد، درنتیجه از مقدار جذب چربی موجود در رژیم غذایی کم می کند. این آنتی اکسیدان های پلی فنول می تواندد از سوزاندن چربی های ذخیره شده بدن آنزیم هایی را جهت انرژی فعال کنند.

توجه به این نکته ضروری است که فعالیت های آنتی اکسیدانی، کافئین و خواص مهارکننده اشتها در کاهش وزن لزوماً به این معنا نیست که نوشیدن چند فنجان چای در روز دلیلی برای کاهش وزن است.

 

چای اولانگ و عملکرد مغز

مصرف چای اولانگ می تواند در حفظ عملکرد مغز موثر باشد و در پیشگیری از زوال عقل و آلزایمر مفید باشد. یکی از ترکیبات موجود در چای که سبب بهبود عملکرد مغز می شود کافئین است. کافئین مقدار ترشح عصب نوراپی نفرین و دوپامین را افزایش دهد.

اسیدآمینه تیانین موجود در چای سبب کاهش اضطراب می گردد.

مطالعه نشان داده است نوشیدن چای سبز، سیاه یا اولانگ با بهبود شناخت، حافظه، عملکرد اجرایی و سرعت پردازش اطلاعات در افراد همراه است.

همچنین ببینید:

غذا های چاق کننده و سالم کدام هستند؟

چای اولانگ در برابر سرطان

دانشمندان معتقدند آنتی اکسیدان های موجود در چای سیاه، سبز و اولانگ ممکن است به جلوگیری از جهش های سلولی که می تواند منجر به سرطان در بدن شود کمک کند.

پلی فنول های چای همچنین ممکن است میزان تقسیم سلول های سرطانی را کاهش دهد.

در طول این سال ها، مطالعات زیادی در مورد ارتباط بین مصرف چای و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان ریه، مری، لوزالمعده، کبد انجام شده است. در حالی که به نظر می رسد شواهدی مبنی بر کاهش خطر ابتلا به سرطان وجود دارد، بسیاری از مطالعات نشان می دهند که شواهد همیشه از نظر آماری قابل توجه نیستند.

چای اولانگ تاثیر چندانی بر کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، تخمدان و مثانه ندارد.

 

چای اولانگ و استحکام دندان و استخوان

آنتی اکسیدان های موجود در چای اولانگ ممکن است به استحکام دندان ها و استخوان های شما کمک کند.

یک مطالعه نشان داد افرادی که روزانه در طول 10 سال چای سیاه، سبز یا اولانگ مصرف می کردند ، 2 درصد تراکم معدنی استخوان بیشتری داشتند.

تحقیقات مصرف چای را با سلامت دندان ها از جمله کاهش پلاک دندان و پوسیدگی دندان که به طور کلی دندان های سالم تری دارد مرتبط کرده است.

 

چای اولانگ و اگزما

پلی فنول های موجود در چای سبب درمان اگزما می شود.

 

چای اولانگ و درمان درماتیت آتوپیک

ترکیبات پلی فنول در چای اولانگ ، ضد حساسیت است و سبب محافظت پوست از ابتلا به بیماری هایی مانند درماتیت آتوپیک می گردد. درماتیک آتوپیک بیماری پوستی است که سبب قرمزی و خارش می شود.

 

ایمنی و عوارض چای اولانگ

چای اولانگ قرن هاست که مصرف می شود و عموماً بی خطر تلقی می گردد.

چای اولانگ حاوی کافئین است.

هنگامی که کافئین بیش از حد مصرف شود می تواند منجر به اضطراب، سردرد، بی خوابی، ضربان قلب نامنظم و در برخی موارد فشار خون بالا شود.

علاوه بر این مصرف بیش از حد آنتی اکسیدان های پلی فنول می تواند به عنوان تنش اکسایشی عمل کند، که برای سلامتی شما مفید نیست.  به این گونه که تنش اکسایشی بین تولید رادیکال های آزاد و توانایی بدن در دفاع و سم زدایی آن از طریق انتی اکسیدانی، اختلال ایجاد می کند. این عمل اثرات سمی بر روی ساختارهای درون سلولی دارد. در نهایت بدن دچار بیماری هایی چون ناراحتی قلبی و سرطان و دیگر بیماری ها می شود.

همچنین ممکن است فلاونوئیدهای موجود در چای به آهن هایی که در خوراکی های گیاهی وجود دارد می چسبد و سرانجام از جذب این ماده معدنی در دستگاه گوارش کم می نماید.

 سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا و وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا مصرف 400 میلی گرم کافئین در روز را مجاز می داند و این مقدار چیزی معادل 1.4 تا 2.4 لیتر چای اولانگ است . با این حال به زنان باردار توصیه می شود حداکثر 200 میلی گرم کافئین مصرف کنند که حدود 3-5 فنجان چای اولانگ در روز است.

 

نتیجه نهایی

چای اولانگ ممکن است به اندازه چای سبز یا سیاه معروف نباشد اما فواید مشابهی برای سلامتی دارد. شامل فوایدی برای سلامت قلب، مغز، استخوان و دندان است.

علاوه بر این چای اولانگ ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد، از شما در برابر انواع خاصی از سرطان محافظت کند و در صورت کاهش وزن مزایای به همراه داشته باشد.

همچنین دارای کافئین کمتری در هر فنجان نسبت به قهوه است و برای کسانی که به کافئین حساس هستند گزینه مناسبی است.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x