فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1046

بررسی عوارض و ویژگی های واکسن کرونای سینوفارم

واکسن سینوفارم چقدر ایمنی در بدن افراد ایجاد میکند و تزریق آن چه عوارضی را برای افراد همراه خواهد داشت؟

واکسن کرونای سینوفارم در چین ساخته شده است. اولین واکسنی است که سازمان بهداشت جهانی آن را مجاز اعلام کرده است.

واکسن سینوفارم باید در دو دوز دریافت شود ،شامل ویروس غیر فعال شده برای تحریک پاسخ ایمنی است.

بررسی عوارض و ویژگی های واکسن کرونای سینوفارم

هنگامی که فردی واکسن را دریافت می کند ، سیستم ایمنی بدن وی ویروس غیرفعال شده را عضوی خارجی تشخیص داده و علیه آن آنتی بادی خاصی را تولید می کند. سازمان جهانی بهداشت واکسن سینوفارم را برای افراد ۱۸سال به بالا توصیه می کند. این سازمان اثر واکسن سینوفارم را حدود 78 درصدبرآورد کرده اگر چه داده های آزمایش برای بزرگسالان بالای ۶۰ سال وجود ندارد….

همچنین ببینید:

درمان کرونای خفیف در خانه

آیا باید نگران عوارض  جانبی واکسن سینوفارم بود؟

سازمان بهداشت جهانی فهرست استفاده اضطراری خود از واکسن سینوفارم را در ۷ مه ۲۰۲۱، یعنی حدود ۴ ماه پس از مجوز اداره ملی محصولات پزشکی چین در ۳۱  دسامبر ۲۰۲۰ ، منتشر کرد. ۴۲ کشور دیگر ، از جمله مجارستان ، ونزوئلا و سریلانکا نیز با آن موافقت کردند. با این حال ، آژانس داروهای اروپایی (EMA) هنوز آن را برای استفاده در اتحادیه اروپا بررسی نکرده است.

این واکسن باید در دو دوز دریافت شود، دو دوزی که شامل ویروس غیر فعال شده برای تحریک پاسخ ایمنی است.

واکسن سینوفارم حاوی ویروس کرونا است که تحت تاثیر ماده شیمیایی به نام بتا پروپیولاکتون قرار گرفته است. این ماده شیمیایی به مواد ژنتیکی ویروس متصل شده و مانع از تکثیر و ایجاد بیماری کرونا می شود. این واکسن همچنین حاوی مواد کمکی به شکل هیدروکسید آلومینیوم است. مواد کمکی به تقویت پاسخ ایمنی بدن به واکسن ها کمک می کند.

 

عوارض جانبی شایع واکسن سینوفارم

داده های منتشر شده برای حمایت از واکسن سینوفارم محدود هستند. داده های یک آزمایش فاز کوچک که حدود ۶۰۰ داوطلب در آن مشارکت داشتند در اکتبر ۲۰۲۰ در پایگاه بیماری های عفونی لانست منتشر شده است. نویسندگان این مقاله گزارش داده اند که واکسن ایمن بوده و توسط شرکت کنندگان در آزمایش قابل تحمل بوده است.

همچنین ببینید:

تغذیه مناسب قبل و بعد از واکسن کرونا

شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده در این کارآزمایی ، تب و درد در محل تزریق بوده است.

سازمان بهداشت جهانی داده های مربوط به ایمنی در سه آزمایش بالینی را بررسی کرد ، که شامل داده هایی متعلق به ۱۶۶۷۱ شرکت کننده ای بود که واکسن سینوفارم را دریافت کرده بودند. بیشتر این داده ها مربوط به مردان ۱۸ تا ۵۹ ساله است.

بر اساس این داده ها ، شایع ترین عوارض جانبی عبارتند از:

سردرد

خستگی

واکنش در محل تزریق

این عوارض جانبی مشابه عوارض جانبی حاصل از سایر واکسن های مجاز علیه ویروس کرونا  است و اکثر آنها خفیف تا متوسط ​​بوده اند.

 

عوارض جانبی جدی واکسن سینوفارم

سازمان بهداشت جهانی دو عارضه جانبی جدی را که احتمالاً با واکسن مرتبط بودند ، شناسایی کرد :

 تهوع جدی و یک اختلال عصبی نادر که به آنسفالومیلیت حاد گسترش یافته معروف است. همچنین یک تشخیص ترومبوس (لخته خون) در گروه واکسینه شده نیز وجود داشت.

در میان ۵.۹ میلیون نفری که تا ۳۰  دسامبر ۲۰۲۰ واکسن را در چین دریافت کرده بودند ، ۱۴۵۳ مورد عوارض جانبی گزارش شده است.

این عوارض جانبی شامل واکنش های موضعی مانند قرمزی و تورم در محل واکسیناسیون بوده است. همچنین ۲۰۲ مورد تب وجود داشت که ۸۶ مورد از آنها به عنوان تب شدید طبقه بندی شده بودند. اگرچه ۱۱  مورد از علائم مرتبط با اختلال در عصب صورت گزارش شده بود ، اما ارزیابی کنندگان به این نتیجه رسیدند که این موارد با واکسن ارتباطی نداشته اند.

 

ایمنی واکسن سینوفارم در افراد مسن

داده های مربوط به ایمنی که از نتایج حاصل از دریافت ۱.۱ میلیون دوز واکسن سینوفارم توسط افراد مسن – ۶۵ سال به بالا در چین به دست آمده بود، نشان داد که شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده شامل  سرگیجه ، سردرد ، خستگی ، تهوع ، تب ، استفراغ و درماتیت آلرژیک بوده است و هیچ عارضه جانبی جدی برای این گروه سنی گزارش نشده است. با این حال ، سازمان بهداشت جهانی هنوز در رابطه با دریافت این واکسن توسط افراد مسن دارای تعلل است.

 

اعتبارسنجی واکسن سینوفارم توسط سازمان جهانی بهداشت

تنظیم کننده های اصلی دارو در جهان ، سازمان غذا و دارو  و آژانس تنظیم کننده محصولات دارویی و بهداشتی بریتانیا واکسن سینوفارم را بررسی نکرده اند. با این حال ، اعتبارسنجی سازمان جهانی بهداشت ، از طریق فهرست موارد استفاده اضطراری ، به کشورهایی که به دنبال تکمیل تلاش های خود برای تولید واکسن هستند ، برای استفاده از این واکسن اطمینان می دهد.

دکتر مارینگلا سیمائو ، دستیار مدیر کل سازمان بهداشت جهانی برای دسترسی به محصولات بهداشتی ، گفت که افزودن این واکسن در لیست موارد مورد استفاده "این پتانسیل را دارد که دسترسی به واکسن کرونا را برای کشورهایی که به دنبال محافظت از کارکنان بهداشت و درمان و جمعیت در معرض خطر هستند را تسریع کند."

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

medicalnewstoday

دیدگاه تان را بنویسید

 

x