فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 9937

آیا روغن هسته انگور برای پخت و پز مناسب است؟

روغن هسته انگور جدیدترین روغن پخت و پز برای سلامت قلب است. با وجود ادعاهای جسورانه بازاریابان، این روغن واقعاً اصلاً سالم نیست.

محبوبیت روغن هسته انگور در چند دهه گذشته افزایش یافته است.

به دلیل مقادیر بالای چربی غیر اشباع چندگانه و ویتامین E، اغلب به عنوان روغن سالم معرفی می شود.

با ما همراه باشید، در این مقاله نگاهی دقیق به تحقیقات موجود می اندازیم تا حقایق را بیان کنیم.

روغن هسته انگور


روغن هسته انگور چیست و چگونه درست می شود؟

روغن هسته انگور از دانه های انگور که محصول جانبی شراب سازی است، فرآوری می شود.

از منظر تجاری، تولید این روغن برای کارخانه های شراب سازی ایده درخشانی است. با توجه به پیشرفت های تکنولوژیکی، تولیدکنندگان اکنون می توانند روغن را از دانه ها استخراج کرده و سود ببرند.

روغن ها معمولاً در کارخانه ها با خرد کردن دانه ها و استفاده از حلال هایی مانند هگزان استخراج می شوند که به بیرون کشیدن روغن بیشتر از دانه ها کمک می کند.

این فرآیند استخراج با حلال برای بسیاری از انواع روغن های گیاهی مانند روغن سویا استفاده می شود.

برخی از مردم نگران هستند که آثار حلال های سمی مانند هگزان می تواند بر سلامت افراد تأثیر منفی بگذارد. تقریباً تمام حلال ها در طول فرآیند تولید از روغن های گیاهی حذف می شوند، اما ممکن است مقادیر بسیار کمی باقی بماند.

در حال حاضر مشخص نیست که آیا آثار هگزان در روغن‌های گیاهی به مرور زمان به افراد آسیب می‌رساند یا خیر.

اگر هگزان در حین تولید روغن استنشاق شود، می تواند به کارگران تولید مواد غذایی آسیب برساند. همچنین در صورت انتشار در هوا می تواند به عنوان یک آلاینده محیطی عمل کند.

اگر روغنی که مصرف می کنید به صراحت نحوه پردازش آن را بیان نکرده است، باید فرض کنید که با استفاده از مواد شیمیایی مانند هگزان استخراج شده است.

همچنین ببینید:

خطر بیماری قلبی با خوردن غذاهای سرخ شده


خواص روغن هسته انگور

ادعاهای بهداشتی روغن هسته انگور بر اساس مقادیر بالای ویتامین E و چربی های چند غیر اشباع است.

ترکیب اسیدهای چرب روغن هسته انگور به شرح زیر است:

  • اشباع شده: 10%
  • تک غیراشباع: 16%
  • اشباع نشده: 70%

این روغن دارای چربی های غیراشباع چندگانه، به ویژه امگا 6 است. دانشمندان حدس می زنند که مصرف زیاد چربی های امگا 6، نسبت به امگا 3، ممکن است التهاب را در بدن افزایش دهد.

با این حال، مطالعات دیگر نشان می دهد که اسید لینولئیک نوع اسید چرب امگا 6 در روغن هسته انگور سطح نشانگرهای التهابی در خون را افزایش نمی دهد.

اینکه آیا مصرف زیاد اسیدهای چرب امگا 6 باعث ایجاد بیماری می شود یا خیر در حال حاضر ناشناخته است. مطالعات با کیفیت بالا برای بررسی اثرات اسیدهای چرب امگا 6 بر بیماری قلبی مورد نیاز است.

روغن هسته انگور همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین E است. یک قاشق غذاخوری 3.9 میلی گرم، 26 درصد ویتامین E را فراهم می کند.

ویتامین E دارای اثرات آنتی اکسیدانی است که ممکن است برای سیستم عصبی مفید باشد و از رشد تومور محافظت کند.

مانند بسیاری از روغن های گیاهی دیگر، روغن هسته انگور منبع خوبی از سایر ویتامین ها یا مواد معدنی نیست.


روغن هسته انگور چه تاثیری بر سلامتی دارد؟

مطالعات بسیار کمی اثرات روغن هسته انگور را بر سلامت انسان بررسی کرده اند. یک مطالعه دو ماهه روی 44 زن دارای اضافه وزن یا چاق، اثرات سلامتی مصرف روزانه روغن هسته انگور با آفتابگردان را مقایسه کرد.

در مقایسه با مصرف روغن آفتابگردان، روغن هسته انگور مقاومت به انسولین را بهبود بخشید و سطح پروتئین واکنشی (CRP) که یک نشانگر التهابی رایج است را کاهش داد.

همچنین به نظر می رسد که اثرات ضد پلاکتی دارد، به این معنی که لخته شدن خون را کاهش می دهد.

با این حال، یک مطالعه قدیمی نشان می دهد که برخی از روغن های هسته انگور ممکن است حاوی سطوح بالقوه مضر هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs) باشند که به عنوان عامل سرطان در حیوانات شناخته شده است.


آیا روغن خوبی برای پخت و پز است؟

روغن هسته انگور نقطه دود نسبتاً بالایی دارد، به همین دلیل به عنوان یک انتخاب خوب برای پخت و پز با حرارت بالا مانند سرخ کردن معرفی می شود.

با این حال، ممکن است توصیه مناسبی هم نباشد، زیرا روغن هسته انگور نیز سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه است.

این چربی‌ها تمایل دارند در حرارت بالا با اکسیژن واکنش نشان داده و ترکیبات مضر، رادیکال‌های آزاد را تشکیل دهند.

از آنجایی که روغن هسته انگور دارای چربی های چند غیراشباع فوق العاده بالایی است، ممکن است یکی از بدترین روغن هایی باشد که می توانید برای سرخ کردن استفاده کنید.

سالم‌ترین روغن‌های پخت و پز برای سرخ کردن با حرارت بالا، روغن‌هایی هستند که عمدتاً حاوی چربی‌های اشباع شده یا چربی‌های تک غیراشباع مانند روغن زیتون هستند، زیرا واکنش کمتری با اکسیژن هنگام گرم شدن دارند.

به همین دلیل باید از روغن هسته انگور برای سرخ کردن استفاده نکنید. در عوض، می توانید آن را به عنوان سس سالاد یا یک ماده در سس مایونز و محصولات پخته شده استفاده کنید.

همچنین ببینید:

آیا باید از روغن کلزا استفاده کرد؟ تمام آنچه نیاز است بدانید


نتیجه آخر

روغن هسته انگور از دانه های انگور که محصول فرعی فراوانی از شراب سازی است، فرآوری می شود.

ویتامین E نسبتاً بالایی دارد و همچنین منبعی غنی از اسیدهای چرب امگا 6 است. متأسفانه، تحقیقات کافی در مورد روغن هسته انگور وجود ندارد، بنابراین اثرات سلامتی آن به طور کامل شناخته نشده است.

در حالی که استفاده از روغن هسته انگور در سس های سالاد یا محصولات پخته شده اشکالی ندارد، اما سطوح بالای اسیدهای چرب غیراشباع آن، برای پخت و پز با حرارت بالا، مانند سرخ کردن، نامناسب نیست.


توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.


منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x