فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1414

احتمالا نوع جدید ویروس کرونا بسیار شیوع پذیر تر است!

در این روزها یکی از خبرهایی که دوست نداریم بشنویم شیوع واریانت جدید ویروس کروناست٬ متاسفانه اطلاعات زیادی از این واریانت جدید در دسترس نیست...

محققان آفریقای جنوبی شواهدی پیدا کردند که نشان می دهد افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شده اند هم به راحتی به نوع جدید ویروس کرونا آلوده می‌شوند تا به انواع دیگر آن.

محققان در آفریقای جنوبی روز پنجشنبه گزارش دادند که به شواهدی دست یافته اند که نشان می دهد افرادی که یک بار به ویروس کرونا مبتلا شده اند هم احتمال بیشتری دارد که به نوع Omicron مجددا آلوده شوند تا با انواع بتا یا دلتا.

احتمالا نوع جدید ویروس کرونا بسیار شیوع پذیر تر است!

 

آنها گفته اند که هنوز خیلی زود است که از این امر مطمئن باشیم ؛ اما افزایش اخیر تعداد دوباره مبتلا شدگان به این ویروس به آنها نشان می دهد که احتمال ابتلای مجدد به کرونا از طریق Omicron بیشتر است.

جولیت پولیام، مدیر مرکز آفریقای جنوبی در مدل‌سازی و تجزیه و تحلیل اپیدمیولوژیک در دانشگاه استلن‌بوش، که در این زمینه بررسی هایی انجام داده است گفته است: «برخلاف انتظارات و تجربه ما در مورد انواع قبلی، ما اکنون با افزایش خطر ابتلای مجدد مواجه هستیم »

Omicron  در ماه نوامبر شناسایی شده است، و سازمان بهداشت جهانی و دیگر مقامات بهداشت جهانی را نگران کرده است، زیرا به دلیل جهش‌های فراوان در مناطقی از این ویروس که مرتبط با قابلیت انتقال و توانایی فرار از سیستم ایمنی هستند، آن را به عنوان یک نوع نگران‌کننده معرفی کرده‌اند.

همچنین ببینید:

بهترین نان برای رژیم لاغری!

پولیام و همکارانش نگاهی به گزارش‌هایی مبنی بر ابتلای ۲.۷ میلیون نفر در آفریقای جنوبی از آغاز همه‌گیری، از جمله بیش از ۳۵۰۰۰نفر که بیش از یک بار به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند، انداخته اند.

آنها در گزارش خود نوشته اند: «ما ۳۵۶۷۰  فرد مشکوک به ابتلا برای بار دوم  (تا ۲۷ نوامبر۲۰۲۱)، ۳۳۲ فرد مشکوک به ابتلای سوم و ۱ فرد مشکوک به ابتلای چهار را شناسایی کرده ایم.»

از بین افرادی که بیش از یک بار ابتلای  مجدد داشته اند، ۴۷نفر (۱۴.۳ %) سومین عفونت خود را در نوامبر ۲۰۲۱ تجربه کردند که نشان می دهد بسیاری از سومین مرتبه ی ابتلای این مبتلایان با نوع Omicron مرتبط هستند.

آنها بر این باورند که افزایش اخیر موارد ابتلا در آفریقای جنوبی منعکس کننده گسترش Omicron است و نه عامل دیگری مانند کاهش مصونیت.

مقامات می گویند که نوع Omicron اکنون گونه غالب ویروس کرونا در آفریقای جنوبی است و ۷۴ درصد از نمونه هایی را تشکیل می دهد که در نوامبر توالی یابی ژنتیکی شده اند. توالی های بیشتری برای تعیین میزان واقعی شیوع این واریانت در حال انجام است.

محققان نوشته اند: «زمان‌بندی این تغییرات قویاً نشان می‌دهد که این تغییرات ناشی از ظهور نوع Omicron هستند.»

قبل از Omicron، نوع دلتا رایج‌ترین نوع در آفریقای جنوبی بود و در سطح جهانی نیز همچنان نوع غالب است. داده های بیشتر باید روشن کند که آیا Omicron در واقع عامل ایجاد عفونت مجدد در آفریقای جنوبی است یا خیر. آنها گفته اند که مقامات بهداشت عمومی باید تا اواسط دسامبر آمار و نتیجه ی دقیق را اعلام کنند.

آنها اظهار داشته اند: "شواهد در سطح جمعیت نشان می دهد که نوع Omicron توانایی قابل توجهی در فرار از مصونیت از حاصل از ابتلای قبلی را دارا است. در مقابل، هیچ شواهد اپیدمیولوژیک گسترده ی جمعیتی مبنی بر فرار از ایمنی حاصل از انواع بتا یا دلتا وجود ندارد."

این یافته پیامدهای مهمی برای سلامت عمومی دارد، به‌ویژه در کشورهایی مانند آفریقای جنوبی، جایی که میزان بالایی از مصونیت از عفونت قبلی وجود دارد. این مطالعه واکسیناسیون را در نظر نگرفته است و همچنین نتوانسته است احتمال کاهش ایمنی در طول زمان را نیز در نظر بگیرد.

همچنین ببینید:

نوشیدن قهوه و چای خطر سکته مغزی و فراموشی رو کاهش میده!؟

هری مولتری، اپیدمیولوژیست ارشد پزشکی در مرکز تحقیقات گفته است "فوری ترین اولویت ما در حال حاضر تخمین دقیق میزان توانایی این گونه ی جدی در فرار از ایمنی حاصل از ایمنی طبیعی و مشتق از واکسن، و همچنین قابلیت انتقال آن نسبت به انواع دیگر و تاثیر بر شدت بیماری است."

مایکل هد، محقق ارشد بهداشت جهانی در دانشگاه ساوتهمپتون، گفته است که وضعیت ممکن است در مورد مصونیت حاصل از واکسن ها متفاوت باشد.

هد در بیانیه‌ای به مرکز رسانه‌های علمی گفته است: «پاسخ ایمنی ناشی از واکسیناسیون در مقایسه با ایمنی اکتسابی عفونت بسیار قوی‌تر است. و احتمالاً واکسن‌ها همچنان سطحی از محافظت را ارائه می‌کنند. همچنین ارائه ی دوز تقویت کننده ممکن است در اینجا برای حفظ سطح بالایی از محافظت امری کلیدی باشد.»

"در حالی که ما منتظر اطلاعات بیشتر در طول روزها و هفته های آینده هستیم، پیام به عموم مردم باید این باشد : بروید و تمام دوزهایی را که واجد شرایط آنها هستید دریافت کنید. و این ایمنی حاصل از واکسن  را تا حد امکان بالا نگه دارید."

برخی از کارشناسان می گویند که یافته ها ممکن است به این معنی باشد که عفونت طبیعی به ایجاد ایمنی گله ای کمکی نمی کند.

سایمون کلارک میکروبیولوژیست از دانشگاه ریدینگ بریتانیا در بیانیه ای گفته است: Omicron  اشکال بزرگی در این ایده ی بحث برانگیز ایجاد کرده است که ما باید اجازه دهیم که عفونت در تلاش برای ایجاد مصونیت گله ای گسترش یابد."

"ما منتظر نشانه های بیشتری در مورد اینکه آیا Omicron توانایی فرار از ایمنی ناشی از واکسن را دارد یا خیر هستیم."

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

edition.cnn

دیدگاه تان را بنویسید

 

x