مردم کشورهای همسایه برای درمان به ایران سفر میکنند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر درمان تمام بیماریها در کشور امکانپذیر است و از کشورهای همسایه برای درمان به ایران سفر میکنند.
بهرام عیناللهی در هفتمین همایش مرجعیت علمی با محوریت ادغام و با عنوان “ادغام آموزش علوم پزشکی در نظام سلامت؛ دستاورد پرافتخار و تجلی مرجعیت علمی نظام جمهوری اسلامی ایران” اظهار کرد: از مهمترین و ارزشمندترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران، ارتقای حوزه سلامت است؛ به طوری که امروزه در بسیاری از مجامع بینالمللی، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک الگو مطرح میشود.
عیناللهی تصریح کرد: امروزه، در بسیاری از مسائل و مشکلاتی که در حوزه بهداشت و درمان در سراسر جهان به وقوع میپیوندد، نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران توانسته است عملکرد شایستهای داشته و شاخصهای مناسبی به دست آورد.
وی ضمن تشریح برخی دستاوردهای حوزه سلامت، خاطرنشان کرد: در چهار دهه اخیر، گامهای بلندی در مسیر ارتقای همه جانبه سلامت برداشتهایم.
وزیر بهداشت ادامه داد: برای مثال، در حوزه علم و فناوری رتبههای بالایی در دنیا کسب کردهایم و چنانچه دفتر تاریخ را ورق زنیم، خواهیم دید که وضعیت سلامت امروز با وضعیت سلامت قبل از انقلاب اسلامی، تفاوتهای بسیار زیادی دارد.
وی افزود: از ویژگیهایی که باعث پیشرفت حوزه سلامت شد، تقویت و نهادینه شدن روحیه خودباوری در مدیران، دستاندرکاران نظام سلامت و دانشگاههای علوم پزشکی کشور است.
همچنین ببینید:
مسمومیت 4776 نفر با گاز مونوکسید کربن از مهرماه امسال تاکنون
عیناللهی ادغام آموزش علوم پزشکی و پژوهش را با حوزه بهداشت و درمان، نقطه عطف ارتقای نظام سلامت عنوان و تصریح کرد: امروزه در تمام شاخصهای بهداشتی از جمله افزایش امید به زندگی، کاهش مرگ و میر نوزادان و کودکان، کاهش مرگ و میر مادران باردار، بهبود کنترل بیماریهای واگیر، توسعه مراقبتهای بهداشتی در قالب شبکه بهداشت و افزایش دسترسی به خدمات سلامت در اقصی نقاط کشور به خصوص در مناطق محروم و توسعه کمّی و کیفی آموزش علوم پزشکی در کشور، رتبههای خوبی به دست آوردهایم.
وزیر بهداشت افزود: در گذشته عواملی وجود داشت که زمینهساز ادغام آموزش علوم پزشکی شد و مهمترین آن عوامل، این بود که نظام آموزشی ما به تنهایی پاسخگوی نیازهای مردم نبود؛ یعنی آموزش علوم پزشکی مبتنی بر نیاز جامعه شکل نگرفته بود و ادغام، زمینه انطباق آموزش و نیازهای حوزه سلامت را فراهم و آن را به سمت جامع نگری هدایت کرد.
وی ادامه داد: از جمله ضعفها و مشکلاتی که در دانشگاههای علوم پزشکی کشور وجود داشت، کمبود هیات علمی بود که در سال 1364 با ادغام آموزش پزشکی، رفته رفته برطرف شد و از آن پس شاهد گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور و افزایش تعداد دانشجویان گروه پزشکی بودیم.
وزیر بهداشت گفت: از دیگر مزیتهای ادغام، این بود که ما توانستیم از همه امکانات نظام سلامت در حوزه آموزش استفاده کنیم و حوزه آموزش نیز از امکانات بالینی بهره مند شد و در نهایت ادغام آموزش پزشکی، باعث افزایش کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی شد.
وی با بیان اینکه ادغام ما را از پزشکان خارجی بینیاز کرد، گفت: در جلسه فدراسیون جهانی آموزش پزشکی، جمهوری اسلامی ایران در مبحث ادغام به عنوان یک الگو برای کشورهای جهان معرفی و مطرح شد.
عیناللهی افزود: کووید 19 در تمام دنیا اتفاق افتاد، اما در کشور ما به دلیل زیرساختهایی که در حوزه سلامت ایجاد شده بود، به خوبی کنترل شد.
وی با بیان اینکه در سال جاری در حوزه دانش بنیانها 43 درصد رشد داشتهایم، افزود: در حال حاضر در کنترل انواع و اقسام همهگیریها تواناییهای چشمگیری کسب کردهایم؛ به طوری که در حال حاضر درمان تمام بیماریها در کشورمان امکانپذیر است و حتی از کشورهای همسایه برای درمان به ایران سفر میکنند.
وی تاسیس دانشگاه علوم پزشکی سبطین در عراق را نمونهای از توانمندی حوزه آموزش علوم پزشکی عنوان و تصریح کرد: در اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در قاهره، ایران در تمامی شاخصهای بهداشتی با فاصله، از کشورهای دیگر جلو بود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ادغام آموزش باعث ارتقای کیفیت درمان نیز شد، افزود: با ادغام، رشد آموزش و پژوهش در سراسر کشور به خصوص در مناطق محروم گسترش یافت و گامهای بلندی در مسیر عدالت آموزشی برداشته شد.
عیناللهی ادامه داد: به طورخلاصه، از دستاوردهای ادغام میتوان به تامین کافی نیروی انسانی، ارتقای سطح پژوهش و فناوری علوم پزشکی، ارتقای کیفیت آموزش، بهبود نسبت دانشجو به استاد، رفع نیازهای کمّی و کیفی بهداشتی و درمانی بر حسب منطقه، گسترش آموزش در تمام نقاط کشور، ارتقای شاخصهای بهداشتی و درمانی و افزایش تعداد و تنوع رشتههای آموزشی اشاره کرد.
وی ارتقای سطح پژوهشی در گروه پزشکی را از دیگر نتایج مثبت ادغام عنوان و عنوان کرد: امروزه، 10 درصد اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور فعالیت داشته و 30 درصد تولیدات پژوهشی به حوزه وزارت بهداشت تعلق دارد.
وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: از نظر گسترش رشته محلها، در رشتههای فوق تخصصی، 228 ، در دکترای تخصصی 628 و در پی اچ دی 594 رشته محل داریم.
عیناللهی، پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر، اجرای طرحهای غربالگری، گسترش پایگاههای اورژانس در کشور، تامین پزشک متخصص، گسترش مراکز درمانی، توسعه تختهای بیمارستانی، تقویت آموزش مداوم، گسترش مراکز جامع سلامت و به کارگیری روشهای نوین درمانی را از دستاوردهای نظام سلامت در طی سالهای بعداز انقلاب اسلامی عنوان کرد.
وی ضمن تاکید بر پویاسازی و بهروز رسانی برنامههای آموزشی مبتنی بر نیازهای جامعه گفت: ادغام باید در حوزه توسعه طرحهای سلامت نیز اتفاق بیفتد، یعنی زیرساختهایی که در کشور ایجاد میشود، صرفا درمانی نباشد بلکه جامع بوده و سیستم شبکه را نیز مدنظر قرار دهد.
منبع:
دیدگاه تان را بنویسید