چگونه کودک خود را مسئولیت پذیر بار بیاوریم؟
همه ما دوست داریم فرزندانی مسئولیت پذیر داشته باشیم. چه جوری میتونیم فرزندامون رو مسئولیت پذیر بار بیاریم؟ پرورش مسئولیت پذیری در بچه ها باید به چهشکل صورت بگیره؟
به عنوان والدین، دانستن چگونگی آماده سازی مناسب کودک برای زندگی کار دشواری است. این مقاله به شما کمک میکند تا کودک احساس مسئولیت و آمادگی بیشتری برای مقابله با چالش های زندگی داشته باشد.
1. با کودک خود با احترام رفتار کنید. وقتی کودکی باور کند که شما به آن بسیار فکر میکنید، آن برای برآورده کردن انتظارات شما بلند میشوند. گوش دادن و پذیرفتن آن باعث اعتماد شما خواهد شد و میخواهد به آن افتخار کنید. آسان خواهد بود وقتی که با آنها به خوبی رفتار کنیم.
2. رفتاری را که میخواهید آنها داشته باشند را انجام دهید (الگوی مناسب باشید) اگر میخواهید آنها به قول های خود عمل کنند، پس به قول های خود عمل کنید. اگر می خواهید آنها عصبانیت خود را کنترل کنند، پس از تکنیک های تنفس استفاده کنید و وقتی احساس ناراحتی کردید دور شوید. میتوانید این را با صدای بلند توضیح دهید. به عنوان مثال، "من در حال حاضر بسیار ناراحت هستم، بنابراین میخواهم برای آرام شدن به اتاقم بروم. پنج دقیقه دیگر برمیگردم. به زودی کودک شما متوجه خواهد شد که استراحت راهی برای مقابله با ناراحتی است و او نیز همان کار را شروع خواهد کرد.
3. با هم درمورد مسائل رفتاری کار کنید. با آنها درمورد اینکه چه چیزی باعث این رفتار بد شده است و اینکه شما و فرزندتان در آینده چه روش هایی میتوانید جایگزین آن رفتار بد کنید، حرف بزنید.
همچنین ببینید:
4.بگذارید فرزندتان سعی کند کار های جدیدی انجام دهد. به پسر کوچکتان اجازه دهید خودش کتابش را بخواند، یا به دختر معلول خود اجازه دهید کفش هایش را ببندد. مراقب تلاش های آنها باشید، و اگر به نظر میرسد واقعاً در تلاش هستند، از آنها سوال کنید که آیا مایل به کمک هستند. اگر آنها نه گفتند، آرام بنشینید و بگذارید آنها تلاش خود را ادامه دهند تا زمانی که موفق شوند یا تشخیص دهند که به کمک احتیاج دارند و از شما درخواست میکنند. در هر صورت، آنها روی مهارت های جدید کار خواهند کرد: تکمیل وظیفهای که سعی کرده اند یا نحوه یادگیری و زمان درخواست کمک.
5. اطمینان حاصل کنید که نیاز های کودک شما برآورده میشود. کودکان در صورت تغذیه و استراحت خوب، رفتار بهتری خواهند داشت. یک رژیم غذایی متعادل ارائه دهید، ورزش را ارتقا دهید و یک زمان خواب کافی به آنها بدهید.
در طول روز، کودکان میتوانند با اسباب بازی بازی کنند، بخوانند، هنر و صنایع دستی انجام دهند، با اعضای خانواده صحبت کنند یا دست و پا بزنند. ورزش میتواند به یک پروژه خانوادگی تبدیل شود: پیاده روی، بازی در زمین های بازی، رفتن به استخر یا ساحل و غیره
میان وعده های سالم تهیه کنید و میوه ها و سبزیجات را در کاسه هایی روی میز شام قرار دهید. کودک خود را به فروشگاه مواد غذایی ببرید و اجازه دهید یک میوه یا سبزیجات را انتخاب کند. میوه ها را در دسرها بگنجانید: بستنی با سس میوه و شکلات، توت فرنگی آغشته به شکلات، موز با نوتلا، توت مخلوط با خامه زده شده و غیره
6. وقتی فرزندتان کار خوبی انجام میدهد، از او قدر دانی کنید. این به آنها نشان میدهد که شما به آنها اهمیت میدهید و وقتی رفتار خوبی دارند متوجه میشوید. هم تلاش خوب ("من متوجه شدم که چقدر روی مشکلات ریاضی خود زحمت کشیدی! کار خوب!") و هم نتایج خوب را در نظر بگیر ("واو من به شما افتخار میکنم!")
کار های روزمره و مسئولیت ها:
1.به فرزند خود برخی کار ها را بدهید تا انجام دهد. کار هایی از جمله: مرتب کردن تختخواب، تمیز کردن اتاق، ظرفشویی، ناهار، غذا دادن به گربه یا بیرون آوردن سطل زباله. هنگام تعیین کار ها، توانایی های کودک خود را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، یک کودک 5 ساله نمیتواند ظرف ها را بدون انداختن یا شکستن آنها بشوید.
2. در نظر بگیرید که در ازای انجام کار هایی که فرزندتان انجام میدهد جایزه یا هزینه دریافت کند. به عنوان مثال، اگر کودک شما بعد از شام ظرف ها را بشوید، برچسب دریافت میکند. اگر نمودار او شش برچسب در پایان هفته داشته باشد، به او پول یا جایزه بدهید.
آنها مهارت های مختلفی را میآموزند: قابلیت اطمینان، مسئولیت پذیری و زمان بودجه بندی. کودک شما با تصمیم گیری در مورد زمان استفاده از روز تعطیل، مهارت های برنامه ریزی را فرا خواهد گرفت. دریافت هزینه به کودک میتواند مدیریت پول و پس انداز را به او یاد دهد. یک روز، او آماده است تا از حقوق ماهانه خود استفاده کند.
3. در نظر بگیرید که به کودک خود کار مبتنی بر مزد بدهید. به عنوان مثال، هر ساعت 8 هزارتومان به فرزندتان برای نگهداری از خواهر کوچکش بپردازید، یا هر بار که دختر نوجوانتان چمن زنی میکند 10 هزار تومان به او پرداخت کنید.
4. بگذارید فرزندانتان دقیقاً برای کاری که در یک روز انجام میدهند، برای افزایش هزینه ها مذاکره کنند. برخی مهارت های مذاکره را به آنها بیاموزید و تا زمانی که احساس اعتماد به نفس نکنند با آنها بازی کنید. سپس بگذارید برای دستمزد خود مذاکره کنند.
هنگام تعیین تکلیف، دستمزدی کمتر از آنچه میخواهید، به آنها بدهید. اگر آنها قبول کردند، بگویید "آیا قصد مذاکره ندارید؟" سپس با دستمزد بالاتر مذاکره کنید.
این به تقویت اعتماد به نفس و قدرت بیان و تفکر کودک کمک خواهد کرد.
توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
منابع:
wikihow
دیدگاه تان را بنویسید