فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 795

انواع تومور های مغزی و تاثیری که بر سلامتی دارند؟

منظور از تومور مغزی، توده های کوچک و بزرگی است که بدنبال رشد غیرطبیعی سلول های مغزی یا متاستاتیک در مغز بوجود می‌آیند. تومور های مغزی را از لحاظ منشاء می‌توان به دو نوع کلی تقسیم کرد : تومور های مغزی اولیه، تومور های مغزی ثانویه ...

تشخیص به موقع می‌تواند عامل مهمی در نتیجه تومور های مغز باشد. تومور های مغزی دومین علت اصلی مرگ سرطان در کودکان زیر 15 سال و دومین علت رشد سریع سرطان در افراد بالای 65 سال است. طی سال آینده، بیش از 100000 نفر در ایالات متحده با تومور مغزی تشخیص داده خواهند شد.

انواع تومور های مغزی و تاثیری که بر سلامتی دارند؟

انواع تومور های مغزی:

تومور های مغزی اولیه

تومور هایی که از بافت مغز شروع می‌شوند، به عنوان تومور های اولیه مغز شناخته می‌شوند و بر اساس نوع بافتی که منشأ می‌گیرند طبقه بندی می‌شوند. شایع ترین تومور های مغزی گلیوم است که از بافت گلیال یا ساپورت شروع می‌شود. انواع مختلفی از گلیوم وجود دارند:

آستروسیتوما ها این تومور ها از سلول های کوچک و ستاره‌ای شکل به نام آستروسیت بوجود می‌آیند. ممکن است در هر جای مغز یا نخاع رشد کنند. در بزرگسالان، آستروسیتوما اغلب در مخچه ایجاد می‌شود. در کودکان، آنها در ساقه مغز و مخچه ایجاد می‌شوند. آستروسیتومای درجه III را گاهی آستروسیتومای آناپلاستیک می‌نامند. آستروسیتومای درجه چهار معمولاً گلیوبلاستوما مولتی فرم نامیده می‌شود.

همچنین ببینید:

درمان کمر درد با جایگزینی دیسک مصنوعی

گلیومای ساقه مغز این تومور ها در پایین ترین قسمت ساقه مانند مغز رخ می‌دهند. ساقه مغز بسیاری از عملکرد های حیاتی را کنترل می‌کند. بیشتر گلیوما های ساقه مغز آستروسیتوما های درجه بالایی هستند.

اپاندیموما: این تومورها معمولاً در پوشش بطن ها ایجاد می‌شوند. همچنین ممکن است در نخاع رخ دهند. اگرچه این تومور ها در هر سنی ممکن است ایجاد شوند اما بیشتر در کودکی و نوجوانی مشاهده می‌شوند.

الیگودندروگلیوم: این تومور ها در سلول های تولید کننده میلین، پوشش چربی محافظت کننده از اعصاب، ایجاد می‌شوند. این تومور ها معمولاً در مخچه ایجاد می‌شوند. آنها نادر هستند، به آرامی رشد می‌کنند و معمولاً به بافت مغز اطراف گسترش نمی‌یابند. این بیماری اغلب در بزرگسالان میانسال دیده می‌شود اما در افراد در هر سنی دیده شده است.

انواع دیگری از تومور های مغزی نیز وجود دارند که از بافت گلیال شروع نمی‌شوند. برخی از رایج ترین آنها در زیر شرح داده شده است:

مدولوبلاستوما: زمانی تصور می‌شد که این تومور ها از سلول های گلیال ایجاد می‌شوند. با این حال، تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که این تومور ها از سلول های عصبی بدوی یا در حال رشد ایجاد می‌شوند که به طور معمول پس از تولد، در بدن باقی نمی‌مانند. به همین دلیل، مدولوبلاستوما گاهی تومور های نوروکتودرمال اولیه (PNET) نامیده می‌شوند.

بیشتر مدولوبلاستوم ها در مخچه ایجاد می‌شوند. با این حال، ممکن است در مناطق دیگر نیز وجود داشته باشد. این تومور ها بیشتر در کودکان اتفاق می‌افتد و در پسران بیشتر از دختران دیده می‌شود.

مننژیوم: این تومور ها از مننژ یا غشا که در مغز و نخاع محصور می‌شوند. آنها معمولاً خوش خیم هستند. از آنجا که این تومور ها بسیار کند رشد می‌کنند، مغز ممکن است بتواند با حضور آنها سازگار شود. مننژیوم اغلب قبل از ایجاد علائم، کاملاً بزرگ می‌شود. این موارد بیشتر در زنان بین 30 تا 50 سال دیده می‌شود.

شوانوماس: این تومور ها خوش خیم هستند و در سلول های شوان شروع می‌شوند، میلین که از عصب صوتی یا عصب شنوایی محافظت می‌کند. آنها عمدتا در بزرگسالان رخ می‌دهند. این تومور ها دو برابر مردان بر زنان تأثیر می‌گذارند.

همچنین ببینید:

کاهش سیگنال های درد (کنترل درد) با انسداد عصب

کرانیوفارنژیوما: این تومور ها در ناحیه غده هیپوفیز، نزدیک هیپوتالاموس ایجاد می‌شوند. آنها معمولاً خوش خیم هستند اما گاهی بدخیم تلقی می‌شوند، زیرا می‌توانند هیپوتالاموس، ناحیه‌ای از مغز را تحت فشار قرار دهند یا به آن آسیب برسانند و بر عملکرد های حیاتی تأثیر بگذارند. این تومور ها بیشتر در کودکان و نوجوانان رخ می‌دهند.

تومور های سلول های جوانه‌ای: این تومور ها از سلول های جنسی یا سلول های زایایی ایجاد می‌شوند. متداول ترین نوع تومور سلول زایا در مغز، ژرمینوما است.

تومور های ناحیه پینه آل: این تومور ها در غده کاجی، یا اندام کوچکی در نزدیکی مرکز مغز وجود دارند. تومور می‌تواند رشد کند (پینوسیتوما)، یا رشد سریع (پینوبلاستوما) داشته باشد. دستیابی به منطقه صنوبری بسیار دشوار است و این تومور ها را اغلب نمی‌توان از بین برد.

تومور های مغزی ثانویه

متاستاز شیوع سرطان است. سرطانی که از قسمت های دیگر بدن شروع می‌شود، ممکن است به مغز گسترش یابد و تومور های ثانویه ایجاد کند. این تومور ها همان تومور های اولیه مغز نیستند. سرطانی که به مغز سرایت می‌کند همان بیماری است و همان نام سرطان اصلی است. به عنوان مثال، اگر سرطان ریه به مغز گسترش یابد، این بیماری سرطان ریه متاستاتیک نامیده می‌شود زیرا سلول های تومور ثانویه شبیه سلول های غیر طبیعی ریه هستند، نه سلول های غیر طبیعی مغز.

درمان تومور های ثانویه مغز به محل شروع سرطان و میزان شیوع آن و همچنین سایر عوامل از جمله سن بیمار، سلامت عمومی و پاسخ به درمان قبلی بستگی دارد.

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

ucsfhealth

دیدگاه تان را بنویسید

 

x