ارتباط ساختار مغز و شدت درک درد در افراد مختلف!
در مطالعات صورت گرفته دانشمندان دریافتند بین میزان شدت درک درد و ساختار مغز در افراد ارتباطی وجود داره. یعنی بین میزان ماده خاکستری موجود در مغز و تفاوت های فردی در حساسیت و درک درد در افراد متفاوته.....
در مطالعهای جدید مشخص شده است که ساختار مغز با شدت درک درد در افراد مختلف مرتبط است.
دکتر رابرت کوگیل، استاد نوروبیولوژی و آناتومی در ویک فارست باپتیست گفته است: "ما دریافتیم که تفاوت های فردی در میزان ماده خاکستری در مناطق خاصی از مغز با میزان حساسیت افراد مختلف به درد ارتباط دارد."
مغز از دو ماده خاکستری و سفید تشکیل شده است. ماده خاکستری مانند کامپیوتر اطلاعات را پردازش می کند، در حالی که ماده سفید ارتباطات بین مناطق مختلف مغز را هماهنگ می کند.
این تیم تحقیقاتی رابطه بین میزان ماده خاکستری و تفاوت های فردی در حساسیت به درد را در ۱۱۶ داوطلب سالم بررسی کردند. حساسیت به درد با ارزیابی شدت درد توسط شرکتکنندگان در زمانی که یک نقطه کوچک از پوست روی بازو یا پای آنها تا ۱۲۰ درجه فارنهایت گرم میشد، آزمایش شد. پس از تست حساسیت درد، شرکت کنندگان تحت اسکن MRI قرار گرفتند که تصاویری از ساختار مغز آنها ضبط می کرد.
همچنین ببینید:
نیکول امرسون دانشجوی فارغالتحصیل در آزمایشگاه کوگیل و اولین نویسنده این مطالعه، گفته است: «شرکت کنندگانی که درجهبندی شدت درد بالاتری داشتند، ماده خاکستری کمتری در نواحی از مغزشان داشتند که به افکار درونی و کنترل توجه فرد کمک میکند». او همچنین اضافه کرد که این نواحی شامل قشر سینگولیت خلفی، پرکونوئوس و نواحی قشر جداری خلفی می شود.
قشر سینگولیت خلفی و پراکونئوس بخشی از شبکه حالت پیشفرض هستند: مجموعهای از نواحی متصل به هم مغز که با افکار آزادانه ای که افراد در هنگام رویاپردازی دارند، مرتبط هستند..
کوگیل میگوید: «فعالیت شبکه حالت پیشفرض ممکن است با فعالیت مغزی که تجربهای از درد را ایجاد میکند رقابت کند، به طوری که افرادی که میزان فعالیت شبکه حالت پیشفرضشان بالاتر است، حساسیت به درد کمتری دارند .»
همچنین ببینید:
نواحی قشر جداری خلفی نقش مهمی در توجه دارند. کوگیل گفته است : افرادی که به بهترین نحو می توانند توجه خود را متمرکز چیزی نگه دارند، ممکن است در کنترل درد نیز جز بهترین ها باشند.
او گفت: «این نوع تفاوتهای ساختاری میتواند پایهای برای توسعه ابزارهای بهتر برای تشخیص، طبقهبندی، درمان و حتی پیشگیری از درد را فراهم کند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
sciencedaily
دیدگاه تان را بنویسید