موقع اندازهگیری فشار خون از چای و قهوه استفاده نکنید!
فشار خون قاتل خاموشی است که نباید بالاتر از ۱۴ روی ۹ باشد . و بیشتر از این مقدار برای خصوصا بیماران دیابتی خطرناک است و در ادامه به بررسی روش های پایین آوردن فشار خون بالا و کنترل آن میپردازیم.
با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد موقع اندازهگیری فشار خون از چای و قهوه استفاده کنیم یا نه، ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:
دکتر مهاجری فوق تخصص غدد پاسخ میدهد :
از فشار به عنوان یک قاتل خاموش یاد میشه .
چرا که ریسک سکته های قلبی ، سکته های مغزی و بیماری های کلیوی رو زیاد میکنه و ما باید که هواسمون بهش باشه .
اگر فشار خون بالاتر از ۱۴۰ روی ۹۰ (یا ۱۴ روی ۹ ) باشه ما مبتلا به فشار بالا هستیم .
در این حالت توصیه میشود که وقتیکه بیماران دیابتی فشارشون بالاتر از این میزان هست از دارو استفاده بکنیم و اگر بیشتر از ۱۶ روی ۱۰ باشه ممکنه که لازم باشه همزمان از دو نوع داروی مختلف برای پایین آوردن فشار خون استفاده بشه .
البته ما یک سری فشار خون هایی داریم که بهش فشار خون اولیه گفته میشه بیماری خاصی همراهش نیست و عمدتاً ارثی هست به دنبال مصرف نمک ایجاد میشه و در افرادی که اضافه وزن دارند یا کسانی که دیابت دارن یا چاق هستن با مصرف سیگار ، الکل ریسکشون زیاد میشه .
به این موارد افرادی با فشار خون اولیه میگویند .
همچنین بخوانید:
یکسری فشار خون هایی هم هست که به آن فشار خون ثانویه میگویند که به دنبال بیماری های غدد ، به عنوان مثال بیماری غده فوق کلیه یا بیماری آکرومگالی یا بیماری تیروئید و مسائل دیگه ایجاد میشه .
یا عروق کلیوی تنگ هست یا کلیه یه اشکالی داره که معمولا با داروی خاص و یا با جراحی ممکنه که فشار برطرف بشه وکلا بهبودی پیدا بشه .
ما هدفمون رسوندن فشار خون بیماران به کمتر از ۱۴۰ روی ۹۰ هست .
ولی اگر بیماری باشه که در ریسک بالای بیماری های قلبی عروقی باشه یا به عنوان مثال یک بیماری قلبی شناخته شده داره مثلاً سکته قلبی کرده یا سکته مغزی کرده بهتره که فشار رو کمتر از ۱۳۰ رو ۸۰ هم پایینتر بیاریم یعنی هدف رسوندن به فشار خون حدودا روی ۱۳۰هست .
بهتر هست در این افراد دو بار فشار خون اندازه گیری بشود و حداقل نیم ساعت فاصله داشته باشد برای تشخیص فشار خون بالا و بیمار در استرس نباشه و بهتر است که زمان گرفتن فشار خون از چای یا قهوه استفاده نکرده باشه چون اونها میتونن تاثیر بزارن روی فشار خون .
برای پایین آوردن فشار هم خوب تعغیر شیوه ی زندگی و فعالیت بدنی و کاهش مصرف نمک و چربی میتونه موثر باشه .
همچنین افزایش مصرف مواد غذایی که فیبر بالایی دارن مثل میوه جات و سبزیجات میتونن کمک کنن به این مورد و در نهایت ممکنه که از داروهای خوراکی برای فشار خون استفاده کنیم .
اگر دارو مصرف کردیم و فشارخون پایین اومد باید دارو را قطع کنیم ؟
دکتر در پاسخ به این سوال میگویند : خیر به خاطر اینکه این فشار خون مادام عمر هست و اگر قطع بشه مجدداً فشار افزایش پیدا میکنه .
بنابراین باید که دز دارو تنظیم بشه تا ما بتونیم از سکته های قلبی و مغزی و بیماری های قلبی عروقی جلوگیری بکنیم .
دیدگاه تان را بنویسید