فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 934

برای پایین آوردن سریع فشار خون چه کار کنیم؟

پزشکان می‌گویند: مصرف دارو ها و پیروی از یک رژیم غذایی سالم نه تنها فشار خون را کاهش می‌دهد، بلکه خطر ابتلا به بیماری قلبی و وقوع سکته مغزی و سایر عوارض ناشی از فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. پزشک برای شما دارویی را تجویز می‌کند که بیشترین سود را با کمترین عوارض جانبی داشته باشد...

برای پایین آوردن سریع فشار خون چه کار کنیم؟

این سوالی ست که خیلی از افرادی که با بیماری فشار خون بالا دست و پنچه نرم می‌کنند در سر دارند. اما خوب است بدانید که پایین آوردن ناگهانی و سریع فشار خون نه تنها کمکی به شما نمی‌کند و برایتان مفید نیست بلکه حتی می‌تواند سلامت شما را به خطر بیندازد. پس بهتر است بدانید که کنترل فشار خون امریست که باید به صورت یک روند پیگیری و انجام شود و شامل رعایت یک سری نکات می‌باشد که ما در ادامه به آنها اشاره کرده ایم. کار هایی هست که با انجام انها می‌توانید فشار خون را کنترل کنید و پایین بیاورید.

برای پایین آوردن سریع فشار خون چه کار کنیم؟

اما ابتدا بیاید درباره‌ی دلایل نادرست بودن کاهش ناگهانی فشار خون بیشتر بیاموزیم:

 

چرا کاهش خیلی سریع فشار خون خطرناک است؟

قبل از اینکه در مورد نمونه های خاص صحبت کنیم، بیایید یاد بگیریم که چرا کاهش سریع فشار خون خطرناک است. قلب و رگ های خونی شما خون را به تمام اعضای بدن، از جمله اندام های بزرگ و مهم که شما را زنده نگه می‌دارند مانند ریه ها و به ویژه مغز، حمل می‌کنند. افت زیاد فشار خون می‌تواند مغز شما را از دریافت جریان خون مداوم و اکسیژن مورد نیاز متوقف کند. این امر می‌تواند منجر به وقوع سکته مغزی و آسیب دائمی مغز شود.

 

اگر بفهمم فشار خونم به طور خطرناکی بالا است چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

به طور معمول، فشار خون بالا، که گاهی اوقات "قاتل خاموش" نیز نامیده می‌شود، علائم کمی دارد. اما گاهی اوقات، به دلیل علائم نگران کننده‌ای مانند سردرد، درد قفسه سینه، تنگی نفس، حالت تهوع و از دست دادن تعادل، ممکن است از بیمار خواسته شود فشار خون خود را بررسی کند. اینها ممکن است نشانه هایی از داشتن فشار خون بالا و خطرناک باشند که به آن بحران فشار خون هم گفته می‌شود (وقتی عدد اول فشار خون شما بیش از ۱۸۰ یا عدد دوم شما بیشتر از ۱۲۰ باشد).

همچنین ببینید:

فواید پرتقال برای فشار خون بالا

در این سناریو، سعی نکنید فشار خون خود را پایین بیاورید. بحران فشار خون یک وضعیت اضطراری است که می‌تواند به مرگ ختم شود، بنابراین بهتر است کاری که انجام می‌دهید این باشد که خودتان و یا کسی در نزدیکی شما با اورژانس تماس بگیرد. پرسنل اورژانس روند کاهش فشار خون شما را در آمبولانس هنگام رفتن به بیمارستان آغاز می‌کنند. آنها از دستورالعمل هایی پیروی می‌کنند که بتوانند در یک بازه‌ی زمانی مناسب فشار خون شما را کاهش دهند و فشار خون تان را به صورت مداوم کنترل می‌کنند.

 

چگونه می‌توانم فشار خونم را به مرور زمان پایین بیاورم؟

درست است که ما در مورد اینکه چرا هیچ راه سریع مطمئن و ایمنی برای کاهش فشار خون وجود ندارد صحبت کردیم اما به یاد داشته باشید، هنوز روش های زیادی برای کاهش فشار خون در طول زمان وجود دارد. در اینجا چند توصیه ساده را برایتان آورده ایم:

بیشتر روز های هفته ورزش کنید: ورزش موثرترین راه برای کاهش فشار خون است. تحرک بدنی به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در روز و در بیشتر روز های هفته کمک زیادی به کنترل فشار خون شما می‌کند.

رژیم غذایی کم سدیم داشته باشید: سدیم زیاد (یا نمک) باعث بالا رفتن فشار خون می‌شود. محققان توصیه می‌کنند مصرف سدیم روزانه خود را به کمتر از ۲ گرم برسانید، اما نگه داشتن آن کمتر از ۱.۵ گرم حتی بهتر هم است! رژیم DASH یک برنامه غذایی کم سدیم را برای شما فراهم می‌کند تا بتوانید از آن استفاده کنید و نتایجش در سطح فشار خونتان را ملاحظه کنید.

کاهش استرس را در اولویت قرار دهید: شرایط استرس‌زا می‌تواند باعث شود فشار خون شما به طور موقت بالا برود. اما اگر استرس خود را اکاهش ندهید، فشار خون شما می‌تواند بالا بماند. فعالیت های آرام بخشی را پیدا کنید که می‌توانید آنها را هر روز انجام دهید تا به شما در رفع استرس‌تان کمک کنند. رنگ آمیزی، قدم زدن در بیرون، گوش دادن به موسیقی آرامش بخش و حتی یک حمام آب گرم می‌تواند به شما در کاهش سطح استرس کمک کند.

هنگامی که می‌خواهید فشار خون خود را به طور طبیعی کاهش دهید، به یاد داشته باشید که مهم است که نظرات پزشک خود را نیز به عنوان بخشی از این روند اعمال کنید. توصیه های خاصی در مورد رژیم غذایی یا فعالیت بدنی ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند و شما باید از این نکات مطمئن باشید تا بتوانید با خیال راحت به انجام این نکات برای کاهش فشار خون‌تان بپردازید.

 

چگونه فشار خون را به سرعت کاهش دهیم؟

اول و مهم‌تر از همه، اگر فکر می‌کنید در معرض عارضه فشار خون بالا مانند سکته، حمله قلبی یا موارد دیگر هستید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. سعی نکنید مشکلاتی از این قبیل را خودتان حل کنید زیرا در این شرایط شما نیاز به مراقبت جامع دارید.

در غیر این صورت، وقتی احساس می‌کنید فشار خون شما خیلی زیاد شده و می‌خواهید به سرعت آن را کاهش دهید، پزشکان پیشنهاد می‌کنند که ابتدا آرام شوید. کاری که می‌کنید را متوقف کرده و بنشینید و کمی نفس عمیق بکشید. اگر متوجه شدید که این کار کمکی نمی‌کند، با پزشک خود تماس بگیرید. اگر بروز این وضعیت در شما یک مشکل تکرار شونده است، ورزش کنید و رژیم غذایی خود را تغییر دهید. ممکن است چند هفته یا حداکثر یک ماه طول بکشد تا تأثیرات آن را در فشار خون ببینید، بنابراین برای دریافت بهترین نتیجه باید صبر کنید.

بخاطر داشته باشید که اگر نتوانید فشار خون را از طریق رژیم غذایی و تغییر سبک زندگی کاهش دهید، در بعضی موارد، ممکن است داروی فشار خون لازم باشد. این دارو ها سریع‌ترین راه برای کاهش سطح فشار خون خواهند بود که معمولاً فقط چند دقیقه طول می‌کشد تا بتوانند فشار خون شما کاهش دهند. مصرف داروی مناسب ممکن است تنها راه کنترل فشار خون بالا در برخی موارد مانند فشار خون بسیار بالا باشد. یک قاعده کلی این است که دارو های فشار خون را شروع کنید و همزمان تغییراتی در سبک زندگی تان نیز ایجاد کنید. با بهبود فشار خون و اصلاح شیوه زندگی، می‌توان مصرف دارو ها را قطع کرد.

پزشکان می‌گویند: "مصرف دارو ها و پیروی از یک رژیم غذایی سالم نه تنها فشار خون را کاهش می‌دهد، بلکه خطر ابتلا به بیماری قلبی و وقوع سکته مغزی و سایر عوارض ناشی از فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. پزشک برای شما دارویی را تجویز می‌کند که بیشترین سود را با کمترین عوارض جانبی داشته باشد."

همچنین ببینید:

موقع اندازه‌گیری فشار خون از چای و قهوه استفاده نکنید!

تغییرات کوچک می‌توانند تفاوت زیادی در سطح فشار خون شما ایجاد کنند.

اگر به طور ناگهانی دچار فشار خون بالا شوید، ممکن است از خود بپرسید که چه کاری باید انجام دهید. طبق دستورالعمل های جدید انجمن قلب آمریکا و کالج قلب و عروق آمریکا تعریف فشار خون بالا را از ۹۰/۱۴۰ میلیمتر جیوه به ۸۰/۱۳۰ میلیمتر جیوه کاهش می‌دهد و این به این معنی است که اکنون افراد بیشتری، معیار های فشار خون بالا در مرحله ۱ را دارند.

اگرچه نباید از اعمال تغییر در سبک زندگیتان شانه خالی کنید، اما نیازی به وحشت هم نیست. دکتر نائومی فیشر، مدیر خدمات فشار خون و نوآوری در مورد فشار خون بالا در بخش غدد درون ریز، دیابت و فشار خون در بیمارستان بریگام و زنان، می‌گوید: "بدیهی است که هیچ اتفاقی برای سلامتی فرد به صورت یک شبه در بدنش رخ نداده است."

با این حال، این تغییر باید شما را تحریک کند تا فشار خون خود را جدی بگیرید. دکتر فیشر می‌گوید: "این دستورالعمل ها مدت‌هاست که مورد انتظار بوده و مورد استقبال اکثر متخصصان فشار خون قرار گرفته اند. ممکن است بسیار سخت به نظر برسند، اما با قرار دادن دانش حاصل از آزمایشات بزرگ در عمل بالینی، به هزاران نفر کمک کرده اند."

 

چگونه فشار خون خود را با تغییرات کوچک کاهش دهید؟

برای ایجاد تغییر در فشار خون، نیازی به انجام یک تغییر اساسی در زندگی نیست. در اینجا شش نکته ساده برای اقداماتی وجود دارند که می‌توانید برای بازگشت فشار خون‌تان به محدوده طبیعی انجام دهید.

۱. لاغر شوید

محققان می‌گویند: تا حد زیادی موثر‌‌‌‌ترین وسیله برای کاهش فشار خون، کاهش وزن است. و برای ایجاد تغییر نیازی به کاهش عمده وزن نیست. حتی کاهش ۱۰ پوندی در وزنتان می‌تواند فشار خون شما را کاهش دهد.

۲. برچسب ها را بخوانید

پزشکان می‌گویند: آمریکایی ها در رژیم غذاییشان بیش از حد سدیم مصرف می‌کنند، یعنی چیزی حدود سه برابر مقدار توصیه شده در روز برای هر فرد، بنابراین افراد زیادی فشار خون دارند. شما باید مصرف روزانه نمک را به سه چهارم یک قاشق چای‌خوری کاهش دهید. ولی خوب است بدانید فقط در یک ساندویچ تخم مرغ صبحانه، نیمی از این مقدار نمک وجود دارد! پس چه باید کرد؟ شما باید با افزایش وسواس و دقتتان در خواندن برچسب های موجود روی مواد غذایی، غذا های پر سدیم را از رژیم غذاییتان حذف کنید. پزشکان می‌گویند: "پایین آوردن سدیم در رژیم غذایی بدون خواندن برچسب ها بسیار دشوار است، مگر اینکه همه غذا هایی که مصرف می‌کنید را خودتان در منزل تهیه کنید." مراقب این غذا های رایجی که ممکن است مقادیر زیادی سدیم داشته باشند، باشید:

نان و رولت

گوشت های فرآوری شده

پیتزا

مرغ های مزه دار شده

سوپ های کارخانه‌ای

ساندویچ

 

۳. تحرک داشته باشید

برای ایجاد تغییر در سلامتی، ورزش زیادی لازم نیست. حداقل پنج روز در هفته به مدت نیم ساعت تحرک داشته باشید. پزشکان می‌گویند: "اطمینان حاصل کنید که فعالیتی را که نجام می‌دهید دوست دارید، در غیر این صورت آن را ادامه نخواهید داد" برای بعضی ها این تحرک به معنی رقصیدن است، برای بعضی دیگر دوچرخه سواری یا پیاده روی سریع با یک دوست." حتی فعالیت های روزمره مانند باغبانی نیز می‌تواند به شما کمک کند.

 

۴- مقداری وزنه به فعالیت هایتان اضافه کنید

پزشکان می‌گویند: "مقداری وزنه برداری را به برنامه ورزشی خود اضافه کنید تا به کاهش وزن و تناسب اندام‌تان بیشتر کمک کنید. زنان با افزایش سن به طور مداوم توده عضلانی خود را از دست می‌دهند، و وزنه برداری برای اکثر خانم ها بخشی از برنامه ورزشی است که اغلب نادیده گرفته می‌شود."

 

۵. مصرف الکل را بصورت کلی حذف کنید

زیاد نوشیدن الکل می‌تواند فشار خون شما را افزایش دهد، بنابراین میانه روی را تمرین کنید.

 

۶. با مدیتیشن روزانه یا جلسات انجام تنفس عمیق، استرس را برطرف کنید

هورمون های استرس، رگ های خونی شما را منقبض می‌کنند و می‌توانند منجر به افزایش موقت فشار خون شوند. علاوه بر این، با گذشت زمان، استرس می‌تواند عادت های ناسالمی را در شما ایجاد کند که سلامت قلب و عروق شما را در معرض خطر قرار خواهند داد. این عادت ها ممکن است شامل پرخوری، کم خوابی و سوء مصرف مواد مخدر و الکل شوند.

 اگر می‌خواهید فشار خون خود را به خاطر کاهش تمامی خطرات ناشی از بالا بودن سطح آن کاهش دهید، کاهش استرس باید در اولویت‌تان باشد.

 

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

health.harvard

singlecare

goodrx

دیدگاه تان را بنویسید

 

x