چه مکمل هایی به PMS (سندروم قبل از قاعدگی) کمک میکنند؟
برخی از زنان در روز های قبل از قاعدگی با برخی علائم PMS مواجه میشوند، علائمی از جمله تغییرات در خلق و خو، افسردگی، اضطراب، تغییر در اشتها و ...
سندرم قبل از قاعدگی یا سندروم پیش از قاعدگی، چیزی است که بسیاری از زنان در قاعدگی تجربه میکنند، این تغییرات فیزیکی و عاطفی است که میتواند قبل یا در طول دوره قاعدگی شما اتفاق بیفتد، از جمله گرفتگی، غذا تا خلق و خوی تاب و اضطراب اگر علائم به اندازه کافی بد باشد که هر ماه در زندگی شما تداخل ایجاد کند، ممکن است به PMS مبتلا باشید.
بسیاری از شرکت ها محصولی را تولید میکنند که ادعا میکند علائم PMS را درمان میکند یا حداقل آن را کاهش میدهد. اما اکثر این مکمل ها آزمایش یا اثبات نشده اند که واقعاً کمک میکنند.
مهم است که قبل از استفاده از هرگونه مکمل با پزشک خود صحبت کنید، اما این راهنما میتواند به شما کمک کند تا بدانید کدام یک ممکن است ارزش وقت شما را داشته باشند و کدام یک را باید فراموش کنید.
کلسیم
تحقیقات نشان میدهد که کلسیم در واقع میتواند به شما کمک کند تا با برخی از علائم PMS کنار بیایید. مطالعه بر روی زنانی که 500 میلی گرم کربنات کلسیم دو بار در روز و به مدت 3 ماه مصرف کردند، نشان داد که آنها نسبت به زنان مبتلا به PMS که مکمل مصرف نکرده اند، خستگی کمتری، تغییرات اشتها و افسردگی کمتری دارند.
همچنین ببینید:
منیزیم
اگر علائمی مانند نفخ، احتباس مایعات و حساسیت به لمس در پستان خود دارید، ممکن است از مصرف حدود 360 میلی گرم منیزیم در روز بهره مند شوید. اما هیچ تضمینی وجود ندارد که به شما کمک کند. برخی تحقیقات نشان داده است که مفید است، در حالی که برخی نه.
از آنجا که این مکمل ها میتوانند عوارض جانبی مانند اسهال یا ناراحتی معده و تغییر فشار خون ایجاد کنند، قبل از اینکه بفهمید مصرف منیزیم برای شما مناسب است، باید با پزشک خود صحبت کنید.
اسید های چرب ضروری
اسید های چرب ضروری یا EFA به دلایل زیادی مهم هستند. آنها میتوانند از افسردگی، بیماری های قلبی و ناهنجاری در اندام های شما جلوگیری کنند.
اما طبق یک مطالعه، ممکن است در درمان PMS نیز مفید باشند. زنانی که 2 گرم از ترکیب EFA و ویتامین E مصرف کردند، علائم PMS را پس از 3 ماه درمان و 6 ماه بعد به طور قابل توجهی بهبود بخشیدند. همچنین به نظر نمیرسد که هیچ عارضه جانبی عمدهای در رابطه با مصرف مکمل داشته باشند.
شاه توت
درخت عفیف در آسیای میانه و مدیترانه رشد میکند. این میوه که به شاه توت معروف است، قرن ها برای درمان بیماری های مختلف در مناطق مختلف جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
نشان داده شده است که این مکمل علائم جسمی مانند حساسیت به پستان و احتباس مایعات و علائم روانشناختی مانند افسردگی و تحریک پذیری را کاهش میدهد. یک مطالعه نشان داد که زنان در طی چندین دوره مصرف 1 قرص (20 میلی گرم عصاره بومی) گیاه شاه توت، علائم خود را بهبود میبخشند.
مطالعه دیگری نشان داد که در زنان مبتلا به PMS که به مدت سه دوره متوالی گیاه شاه توت مصرف میکردند، سیری و نفخ شکم آنها کمتر بود.
همچنین ببینید:
روغن گل پامچال(یا گل مغربی)
روغن گل مغربی یکی دیگر از مکمل های گیاهی است که برخی از تولید کنندگان ادعا میکنند میتواند به PMS کمک کند. اما بررسی آزمایشات بالینی نشان میدهد که شواهد کافی برای اثبات ادعا های EPO کمک نمیکند.
در حالی که ممکن است منجر به عوارض جانبی مانند فشار خون پایین و افزایش خطر خونریزی شود، اما مکمل در صورت مصرف حداکثر تا 1 سال بیخطر محسوب میشود. در مطالعات مربوط به PMS، شرکت کنندگان دوز های 500 تا 6000 میلی گرم (6 تا 12 کپسول) را یک تا چهار بار در روز تا 10 ماه مصرف کردند.
جینکو بیلوبا
برخی شواهد نشان میدهند که عصاره جینکو ممکن است برای درمان برخی علائم PMS موثر باشد. یک مطالعه نشان داد که زنانی که قرص های عصاره برگ 40 میلی گرم سه بار در روز و به مدت چند روز در دو چرخه قاعدگی مصرف میکنند، به طور قابل توجهی علائم را کاهش میدهند. اما تحقیقات بیشتری برای تهیه نسخه پشتیبان از این نتایج لازم است و در حال حاضر، شواهد کافی برای اطمینان از اینکه آیا جینکو برای PMS کار میکند وجود ندارد.
مخمر سنت جان
که معمولاً گیاه خار مریم نامیده میشود، مکملی است که اغلب برای افسردگی خفیف تا متوسط استفاده میشود. برخی مطالعات وجود دارند که نشان میدهند برای درمان علائم PMS مانند افسردگی و اضطراب و همچنین ولع مصرف مواد غذایی موثر است، اما تحقیقات بیشتری لازم است.
مهم است که بدانید گیاه سنت جان میتواند تداخل جدی با سایر مکمل ها و گیاهان و همچنین دارو های تجویز شده داشته باشد. بنابراین بسیار مهم است که قبل از اینکه بخواهید خار مریم را بخورید، با پزشک خود صحبت کنید.
توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
منابع:
webmd
دیدگاه تان را بنویسید