تاثیر سس کچاپ بر روی قند خون و چربی!
واژه رژیمی، حتی در مورد سس ها نباید شما را گول بزند و حتماً باید لیبل دارای اطلاعات درج شده را در مورد سس هایی که میخواهید استفاده بکنید، انجام بدین ...
با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد تاثیر سس کچاپ بر روی قند خون و چربی، ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:
تاثیر سس کچاپ بر روی قندخون و چربی!
دکتر لادن گیاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانی پاسخ میدهد:
سلام عرض میکنم خدمت دیابتی های عزیزی که خیلی مراقب سلامتی تون هستین و سوال های دقیقی رو راجع به اقلام غذایی که حالا چه کم، چه زیاد مصرف میکنید میپرسید.
یکی از نکاتی که خیلی مهمه در مورد طعم دهنده های غذا ها و سس ها هست، که در واقع ما واقعا دوست نداریم یه فرد دیابتی غذای بیمزه بخوره، غذای بدطعمی بخوره و از طعم دهنده ها کمک میگیریم برای بهبود طعم و ذائقه و حتی ارزش غذایی.
همونطور که راجع به ادویه ها خیلی مفصل گفتیم، سس ها هم اگر که همراه با قند مخفی، همراه با نمک مخفی نباشند، برای ما مصرفشون مشکلی ندارد. در واقع سس کچاپ پایهاش گوجه فرنگی است و گوجه فرنگی هم عالی است برای فردی که دیابت دارد.
همچنین ببینید:
اما اگر روی لیبل این سس نوشته شده که مثلاً از شربت فروکتوز یا از شربت ذرت استفاده شده درش، سرکه و شکر افزوده وجود داره به همراه نمک، خب دیگه اینجا هیچ شکی باقی نمیمونه که مصرف مکرر این مضر خواهد بود.
اما یادتون باشه، اگر شما در هفته به اندازهی یک قاشق هم سس کچاپ صنعتی استفاده کردید، اون برای ما ضرر نداره هر چند که بهتره باز این هم انجام نشه.
بهترین کار و خلاقانه ترین کار این هست که شما سس ها رو خودتون خانگی درست کنید و از ترکیب سیر، جعفری، نعناع، آویشن همراه اینها استفاده کنید.
چه کمکی به ما میکنه این؟ کمک میکنه که در واقع ما مصرف روغنمون توی غذا کم بشه و درواقع ما با چاشنیها و طعم دهنده ها غذا رو مزش رو بیاریم بالا.
یه نکته دیگه اینکه سس های صنعتی به جهت اینکه حالا یا تندن یا شورن، اینها باعث میشه که شما اشتهاتون بیشتر بشه و بیشتر غذا بخورید، یعنی یکی از اشکالاتی که ما با کچاب ها داریم نه فقط بحث قند و شکر اضافه شده و نمک اضافه شده مخفی هست، این هست که طعم واقعی غذا رو میگیره ولی از آن طرف باعث میشه شما حجم بیشتری انرژی دریافت کنید و این اضافه دریافت کردن انرژی مسئله است.
آیا ما از سس های رژیمی استفاده بکنیم؟
ببینید اساسأ استفاده از سس های رژیمی و یا قند های رژیمی یه جور نقض غرض هست، توی بدن ما افزایش سطح قند با افزایش انرژی باید یک هماهنگی و یک همخوانی را داشته باشه، که اگر این اتفاق نیفتد در بلندمدت باعث افزایش اشتها و پرخوری بیشتر میشه.
بنابراین اساساً به اصلاح ذائقه در یک فرد دیابتی رو بیشتر تاکید میکنیم و بیشتر اون رو سوق میدیم به سمت اصلاح ذائقه تا اینکه بیاد از ترکیبات رژیمی استفاده کنه و یادتون باشه بعضی وقتا واژه رژیمی به معنی این نیست که اصلاً این ماده غذایی فاقد نمک یا فاقد قنده، بلکه اگر درصدی از اون کم بشه براساس قوانینی که وجود داره میتونن اونها از واژه رژیمی درش استفاده کنند.
پس واژه رژیمی حتی در مورد سس ها نباید شما را گول بزند و حتماً باید لیبل خوانی را در مورد سس هایی که میخواید استفاده بکنید، انجام بدید.
شاد و تندرست باشید.
دیدگاه تان را بنویسید