تاثیر سماق روی قند خون و دیابت
سماق در طب سنتی در بهبود دیابت و همچنین برای پوست عالی است، که روش تهیه دمنوش سماق بدین صورت است ...
با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد تاثیر سماق روی قند خون و دیابت، ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:
تاثیر سماق روی قند خون و دیابت
دکتر لادن گیاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانی پاسخ میدهد:
سلام امیدوارم که حال همگی شما خیلی خوب باشه.
اگر من بخوام برای فرد دیابتی که همراه با دیابت دچار اسید اوریک بالا هست، دچار کلسترول بالا هست و دچار فشار خون هم هست یک ادویهای رو توصیه بکنم که به صورت روتین روزانه مصرف بکنه و از بابت آلرژی زایی و عوارضش هم هیچ نگرانی تقریبا نداشته باشه به سماق اشاره میکنم.
با اینکه ما تو طب مدرن و در واقع مقالاتی که نگاه میکنیم خیلی سند و مدرک زیاد راجع به سماق نداریم، اما همین مطالعات اندک راجع به ترکیبات سماق برای ما توصیه به مصرفش رو در واقع خیلی خوش آیند میکنه و مصرف سماق دلگرم کننده هست.
همچنین ببینید:
در سماق چه چیزی وجود دارد؟ ببینید سماق حاوی ۷۱ درصد کربوهیدرات هست و ۱۹ درصد اسید های چرب خیلی با ارزشه که اینها چی هستند؟
اسید های چرب تک زنجیر هستند مثل همونی که توی روغن زیتون وجود داره، توی آووکادو وجود داره، اسید های چرب غیر اشباع وجود داره، مثل اسید لینولئیک که برای محافظت پوست کمک کننده هستش و مصرف این دو نوع اسید چرب رو ما در رژیم غذایی دیابتی سعی میکنیم به نسبت خوبی حفظ کنیم، نسبت به چربی های اشباع، ممکنه اصلا به موضوع سماق ذهن شما نرفته باشه ولی در سماق ترکیبات دیگه ای مثل ویتامین b۶ و ویتامین b۲ و همینطور مقداری ویتامین c وجود داره البته وقتی ما خشکش میکنیم و پودرش میکنیم از مقدار اون کم میشه.
بیشترین حسابی که ما میکنیم روی اثر آنتی اکسیدانی سماق همونی هست که در رنگ و طعمش باقی میمونه و در واقع تانل ها و پلیفنول ها هستند.
ما چقدر سماق استفاده کنیم که اثرات خوبش رو ببینیم؟
چندتا مطالعه داریم توی ایران و یکی دو تا هم در دنیا که نشون میده اگر ۳ تا ۶ گرم سماق رو به مدت سه ماه استفاده کنیم میتونیم از اثرات خوب اون روی بهبود عملکرد انسولین و کاهش هموگلوبین ای وان سی استفاده کنیم.
توی طب سنتی معمولا میان از سماق برای درمان مشکلات پوستی استفاده میکنند.
ما نمیدونیم که فرد دیابتی هم آیا میتونه در واقع برای مشکلات پوستی که برای اینها به وجود میاد، کمک کننده باشه یا نه؟
سماق قطعا استفاده از اون میتونه در موارد آسیب هایی که در اثر نیش حشرات دیده میشه، در مواردی ابتلاع به اسهال و در مواردی ابتلا به گلو درد هم با خیال راحت ازش استفاده کنیم، همونجوری که سایر افراد میتونن در این موارد ازش استفاده کنند.
در خانوم ها به کاهش درد های قائدگی کلی و خونریزی هاشون میتونه کمک کننده باشه و از شدت خونریزی میتونه کم بکنه.
من معمولاً سماق رو پیشنهاد میکنم به صورت ادویه جایگزین نمک در غذا ها استفاده بکنند و به دیابتی ها پیشنهاد میکنم که به جای نمک سر سفره و میزتون سماق رو به جای نمک پر بکنید و همراه با سبزیجات معطر میل کنید.
نکته دیگه، آیا ما آب سماق بخوریم؟ دمنوش سماق بخوریم؟
دمنوش سماق اگر که شما بهتون افت فشار ناگهانی میده، قطعا نه و همیشه هم توصیه نمیکنیم.
کسانی که از دارو های کاهنده فشار و قند خون استفاده میکنند زیاده روی درش نکنند.
پس اگر میخواهید دمنوش سماق استفاده کنید در حد یک قاشق مربا خوری در یک فنجان آب به مدت نیم ساعت بزارید دم بکشه و بعد بیش از یک بار در روز هم استفاده نفرمایید.
امیدوارم که شاد و تندرست باشید.
دیدگاه تان را بنویسید