فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 374

آیا ادرار مکرر نشانه دیابت است؟

بررسی اجمالی اگر بیشتر از آنچه که برای شما عادی است ادرار می کنید احتمال دارد که تکرر ادرار شما نشانه اولیه دیابت باشد.با این وجود علل بالقوه بسیاری برای ادرار مکرر وجود دارد ، که البته برخی از آنها بی ضرر هستند......

بررسی اجمالی

اگر بیشتر از آنچه که برای شما عادی است ادرار می کنید  احتمال دارد که تکرر ادرار شما نشانه اولیه دیابت باشد.با این وجود علل بالقوه بسیاری برای ادرار مکرر وجود دارد ، که البته برخی از آنها بی ضرر هستند.

آیا ادرار مکرر نشانه دیابت است؟

چرا دیابت باعث تکرر ادرار می شود؟

دیابت شرایطی است که یکی از عوارض آن این است که باعث می شود بدن شما در تولید یا استفاده از انسولین دچار مشکل شود.انسولین هورمونی است که باعث میشود گلوکز یا قند  توسط سلولها جذب شود تا از آن به عنوان انرژی استفاده شود. در نتیجه کمبود یا نا کارآمدی ان می تواند منجر به بالا رفتن قند خون شود.

همچنین ببینید:

سوزش هنگام ادرار چیست؟ – علت و درمان

قند بیش از حد در خون شما بر کلیه ها تأثیر زیادی می گذارد .هنگامی که کلیه ها به کار خود مشغول هستند ، بسیاری از این گلوکزها از طریق ادرار از بدن خارج می شود.این فرایند همچنین مایعات با ارزش و هیدراته را از بدن شما بیرون می کشد ، و این گونه است اغلب افراد مبتلا به دیابت دچار تکرر ادرار و کم آبی در بدنشان هستند.

در اوایل ، شما حتی متوجه نمیشوید که بیش از حد معمول ادرار میکنید. با این وجود یکی از علائم مهم هشدار دهنده این است که ادرار مکرر ، شما را از خواب بیدار کند و سطح انرژی شما را کاهش دهد.

 

چگونه بدانیم تکرر ادرارمان از عوارض دیابت است؟

ادرار زیاد نشانه بارز دیابت نوع ۱ و نوع ۲ است ، زیرا از خارج کردن مایعات بدن گاهی تنها راه بدن برای شستشوی قند خون اضافی است.اما ادرار بیش از حد معمول فقط یکی از بسیاری از علائم است و می تواند به دلیل هر شرایط بهداشتی  دیگری نیز ایجاد شود. اگر نگران دیابت هستید ، مهم است که به دنبال برخی از این علائم شایع دیابت باشید:

خستگی:  ناتوانی سلولها در استفاده از گلوکز برای تولید انرژی باعث می شود افراد مبتلا به دیابت در اکثر مواقع دچار کمبود انرژی و احساس خستگی شوند. کم آبی بدن نیز باعث خستگی بیشتر می شود.

کاهش وزن:  ترکیبی از سطح انسولین پایین و عدم توانایی در جذب قند از خون می تواند منجر به کاهش سریع وزن در مبتلایان به دیابت شود.

تاری دید:  یک عارضه کم آبی در اثر ابتلا به دیابت می تواند خشک شدن شدید چشم باشد که ممکن است بینایی را تحت تأثیر قرار دهد.

لثه های متورم:  مبتلایان به دیابت بیشتر در معرض خطر عفونت ، تورم و یا ایجاد چرک در لثه هستند.

مور مور شدن:  از بین رفتن حس در اندامی مانند انگشتان پا عارضه جانبی قند خون اضافی است.

اگر به دفعات ادرار می کنید و نگران هستید که ممکن است به دیابت مبتلا شده باشید ،  برخی از این علائم را نیز بررسی کنید.  اگر متوجه چندین مورد از آنها شده اید یا فقط می خواهید مطمئن شوید با پزشک مشورت کنید.

 

سایر علل احتمالی ادرار مکرر

ادرار کردن بیشتر از حد معمول می تواند از عوامل مختلفی ناشی شود. دیابت تنها یک دلیل احتمالی است. برخی شرایط دیگر که بعضی اوقات می تواند عملکرد مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهد عبارتند از:

عفونت کلیه

بارداری

مثانه بیشفعال

اضطراب

عفونت ادراری (UTI)

برخی از این علل مانند داشتن مثانه بیش فعال ، ناخوشایند هستند اما در عین حال نسبتاً بی ضرر هستند. شرایط دیگر کاملاً جدی است. در مورد ادرار مکرر خود باید به پزشک مراجعه کنید اگر:

شما همزمان با آن متوجه هر یک از علائم فوق در باره ی دیابت  شده اید.

ادرار شما خونین ، قرمز یا قهوه ای تیره است.

تخلیه ی ادرارتان دردناک است.

در کنترل مثانه خود مشکل دارید.

شما مجبور به ادرار کردن هستید اما در تخلیه مثانه مشکل دارید.

شما آنقدر ادرار می کنید که بر زندگی روزمره تان تاثیرمیگذارد.

همچنین ببینید:

تکرر ادرار ؛ علل، تشخیص و درمان آن

نحوه درمان ادرار مکرر ناشی از دیابت:

درمان مشکلات مثانه ناشی از دیابت بهترین راه حل درمان این بیماری است.

صرفاً نظارت بر میزان مصرف مایعات کمکی نخواهد کرد، زیرا مشکل اصلی قند خون بیش از حد است ، نه مایعات اضافی.اگر مبتلا به دیابت هستید ، پزشک شما یک برنامه درمانی به طور خاص برای فرد شما ارائه  خواهد داد. به طور کلی ، درمان های متداول برای دیابت شامل موارد زیر است:

رژیم غذایی و نظارت بر قند خون

افراد مبتلا به دیابت باید در حالی که مراقب سطح قند خون هستند مراقب این نیز باشند که چه چیزی هایی می خورند ، و اطمینان حاصل کنند که قند خونشان خیلی کم یا خیلی زیاد نمی شود. رژیم غذایی شما باید دارای میوه و سبزیجات حاوی فیبر زیاد باشد و قند و کربوهیدراتهای فرآوری شده کمی داشته  باشد.

ورزش

ورزش منظم می تواند حساسیت به انسولین را در سلول های شما افزایش داده و جذب گلوکز را برای تامین انرژی تقویت کند. دیابت این فرایندها را برای بدن دشوار می کند ، اما فعالیت بدنی بیشتر می تواند باعث بهبود آنها شود.

تزریق انسولین

بسته به نوع و شدت دیابت ، ممکن است به تزریق منظم انسولین یا پمپ نیاز داشته باشید. اگر بدن شما در ساخت و جذب انسولین مشکل دارد،  این تزریق ها میتوانند بسیار مهم باشند.

سایر داروها

داروهای بسیار دیگری برای دیابت وجود دارد که می توانند به بدن شما کمک کنند تا بتواند به طور طبیعی انسولین بیشتری تولید کند یا به نحوی بهتر کربوهیدرات ها را برای تولید انرژی  تجزیه کند.

سخن آخر

تکرر ادرار به خودی خود لزوماً نباید باعث ایجاد نگرانی شود. دلایل احتمالی زیادی برای ادرار بیش از حد معمول وجود دارد ، از جمله افزایش در جذب مایعات یا مثانه بیش فعال.

اما اگر ادرار مکرر با علائم دیگری مانند خستگی ، تاری دید یا احساس سوزن سوزن شدن در اندام همراه است ، برای غربالگری احتمالی دیابت باید به پزشک مراجعه کنید.

اگر ادرار شما به رنگ تیره یا قرمز ، دردناک یا آنقدر مکرر است که باعث می شود شما را در شب بیدار کند یا به شدت بر زندگی شما تأثیر بگذارد ، باید به پزشک مراجعه کنید.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x