فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 317

نکاتی مهم درباره دستگاه اندازه گیری قند خون خانگی!

در دستگاه اندازه گیری قند خون با توجه به این اطلاعات میتوانیم مطمئن باشیم که قندی که با دستگاه گولوکومتر گرفته میشود صحیح است برای مصرف دارو و میزان مصرف انسولین مورد نیازمان .

با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد  دستگاه اندازه گیری قند خون خانگی، ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:

دکتر مهاجری فوق تخصص غدد میگوید :

یک سری عواملی است که روی قند خون با این دستگاه ها تاثیر دارد و ما بیاید این عوامل رو بشناسیم و هواسمون بهش باشه تا اشتباهی پیش نیاد .

اولاً به نوع نوار گلوکومتر باید که توجه کنیم و مطمئن بشیم که این نواری که ما خریداری کردیم دقیقاً ماله این دستگاهی هست که داریم استفاده میکنیم یعنی دستگاه ما از یک برندی نباشه و نوارش ماله برند دیگری باشه و این باعث میشه که اشکال ایجاد بشه .

نکاتی مهم درباره دستگاه اندازه گیری قند خون خانگی!

و به تاریخ انقضا نوار هم حتما باید دقت و توجه کنیم .

بهتره که نوار گولوکومتر ها دور از نور و حرارت و گرما نگه داری بشه و در قوطی های خودش که به صورت دربسته هست نگه داری بشه تا مشکلی نداشته باشه .

موقعی که ما با گلوکومتر قندمون رو چک میکنیم بهتره قبلش دستمون رو با آب و صابون شست و شو بدیم و خشک بکنیم در این صورت نیازی به زدن الکل نیست .

همچنین بخوانید:

دلایل ایجاد زخم پا در افراد دیابتی !

اگر هم پنبه الکل به دستمون زدیم باید  صبر کنیم تا کاملا خشک بشه چون اگر الکل هم روی سطح پوست باقی بمونه می‌تونه روی میزان قند خون تاثیر داشته باشه .

محل زدن سوزن گولوکومتر معمولا کناره های انگشت است و انگشت های مختلف رو ما میتونیم استفاده کنیم که معمولا انگشت های دست هست و بهتر جاهای دیگه بدن سوزن گولوکومتر زده نشه که خوب این کار از دقت کار کم می‌کنه .

میزان خونی هم که روی نوار میاد خیلی مهمه ، اگر خیلی خیلی کم باشه یا خیلی زیاد باشه تاثیر می‌زاره روی سطح قند خون می‌تونه که اثر بزارن و ما رو به اشتباه بندازه .

گاهی اوقات کم آبی شدید بدن یا سردی بدن می‌تونه روی میزان قند خون روی گلوکومتر اثر بگذارد و در نهایت باید دقت کنیم وقتی که می‌خوایم قند خونمون رو چک کنیم نوک انگشتانمون رو فشار ندیم قبل از زدن سوزن گولوکومتر بهتره که از بالاتر دست ها و کف دست حالت دوشیدن رو انجام بدیم و بعد سوزن رو به کناره های انگشت مون بزنیم و نوک انگشت رو فشار ندین چون می‌تونه تاثیر بزاره در میزان قند خون .

گاهی اوقات بیماران ذکر میکنن که ما وقتی سوزن می‌زنیم مقدار کافی خون از ما خارج نمیشه ، البته سر دستگاهی که  سوزن گولوکومتر به اون وصل میشه درجاتی داره ممکنه از ۱ تا ۵ یا از 1 تا 6 به عنوان مثال متغیره باشه که وقتی اون درجه رو زیاد میکنیم عمق سوزن و عمق نفوذ سوزن رو به پوست زیاد می‌کنه .

بنابراین گاهی اوقات خیلی سوزن ممکنه سطحی باشه و پوست ما ممکنه که ضخیم باشه  و خون کافی نیاد یکی از کارهایی که میکنیم درجه  سر  دستگاه  گولوکومتر رو ما میتونیم زیاد بکنیم اون قلم گلوکومتر رو درجش رو یه مقدار  زیاد بکنیم عمق نفوذ سوزن زیاد خواهد شد .

با این اقدامات میتونیم مطمئن باشیم که قندی که توسط دستگاه گرفته میشه تا حدود زیادی درست هست و قابل استفاده هست برای تنظیم دوز داروهامون وبرای تنظیم انسولینمون .

دیدگاه تان را بنویسید

 

x