دیابت و اختلالات استخوان و مفاصل!
بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۰۷ در استئوپروز بین المللی منتشر شد ، افرادی که دیابت نوع ۱ یا ۲دارند ، بیشتر از افرادی که دیابت ندارند ، در معرض آسیب دیدگی استخوان ران قرار دارند...
بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۰۷ در استئوپروز بین المللی منتشر شد ، افرادی که دیابت نوع ۱ یا ۲دارند ، بیشتر از افرادی که دیابت ندارند ، در معرض آسیب دیدگی استخوان ران قرار دارند.
برای افرادی که دیابت را کنترل می کنند ، پوکی استخوان(وضعیتی که باعث ضعیف شدن استخوان ها و شکننده شدن آنها می شود) معمولاً در مقایسه با سایر عوارض دیابت (مثلاً نابینایی ، بیماری کلیوی ، بیماری قلبی یا حتی قطع پا) کمتر مورد توجه قرار می گیرد. اما دیابت در سلامت استخوان و مفاصل نقش قویتری دارد و ممکن است باعث شکنندگی استخوان شود. چند مورد از این تاثیرات و عارضه ها در اینجا آورده شده است:
۱ـ دیابت خطر ابتلا به سندرم Charcot را افزایش می دهد. طبق تحقیقات کلینیک مایو ، این بیماری به عنوان آرتروپاتی نوروپاتیک نیز شناخته می شود. در حالی که علت آن همیشه روشن نیست ، به نظر می رسد که این بیماری در اثر آسیب عصبی ایجاد می شود و با علائمی مانند احساس گرما در مفاصل، قرمزی و یا متورم نشان داده می شود. سندرم Charcot در درجه اول پا را تحت تأثیر قرار می دهد و افرادی که به این سندرم مبتلا هستند ممکن است توانایی کنترل عمل در پاهای خود را از دست بدهند.
همچنین ببینید:
تشخیص آرتریت با استفاده از MRI
۲. افرادی که به مدت طولانی مبتلا به دیابت هستند ممکن است به سندرم دست دیابتی یا کیروآرتروپاتی مبتلا شوند. اگر به این بیماری مبتلا باشید ، ممکن است دست شما بافت مومی مانند ایجاد کند و قطورتر به نظر برسد. طبق گفته ی کلینیک مایو ، در صورت ابتلا به این بیماری ، ممکن است توانایی کشیدن و باز کردن کامل انگشتان یا جمع کردن کامل و مشت کردن دست خود را از دست دهید.
۳. طبق گفته ی موسسه ملی بهداشت ، افرادی که دیابت نوع ۱ دارند ، تراکم استخوان کم تری دارند. لوزالمعده انسولین تولید می کند ، اما وقتی سلول هایی که انسولین تولید می کنند آسیب ببینند(مانند مواردی که به دیابت نوع ۱ مبتلا هستند )بدن نمی تواند انسولین کافی تولید کند تا عملکرد صحیح داشته باشد. مقدار انسولین در بدن بر عملکردهای مختلف بدن تأثیر می گذارد ، از جمله تشویق استخوان ها برای رشد و استحکام.
۴. اضافه وزن بیش از ابتلا به دیابت نوع ۲ عاملی خطرزا برای ابتلا به آرتروز در افرادی است که دیابت نوع ۲ دارند. طبق مقاله ای منتشر شده در سال ۲۰۱۶ ، تقریباً ۸۰ درصد افرادی که به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند ، دارای اضافه وزن یا چاقی هستند.
۵.انقباض دوپویترن حالتی است که در آن شما توانایی صاف کردن کامل یک یا چند انگشت خود را از دست می دهید. طبق کگفته ی لینیک مایو ، این وضعیت به طور معمول در افرادی که مدت طولانی به دیابت مبتلا هستند ، رخ می دهد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
diabetesselfmanagement
دیدگاه تان را بنویسید