انواع عفونت ها در مبتلایان به دیابت!
افزایش قند خون در مبتلایان به دیابت میتونه بر سیستم ایمنی بدن تاثییر منفی بزاره و توانایی گلبول های سفید رو برای رسیدن به محدوده عفونت مختل کنه که این میتونه توانایی بدن رو برای مبارزه با عفونت ها و بهبود زخم ها کاهش بده ...
با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد انواع عفونت ها در مبتلایان به دیابت، ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:
انواع عفونت ها در دیابتی ها
بیماریهای عفونی در مبتلایان به دیابت ممکن است که احتمال ابتلا به آن بیشتر باشد و اگر هم قند خون کنترل نباشد ممکن است شدت آن خیلی زیاد باشد و هر چقدر قند خون بالاتر، شانس عفونت بیشتر و شدت عفونت بالاتر هست ،چرا اینطور است؟ چون قند خون بالا مانع عملکرد سیستم دفاعی بدن میشود.
یکسری سلولهایی در جریان خون خود داریم به اسم گلبول های سفید ،اینها سربازان دفاعی بدن ما هستند، اینها در مواجهه با میکروب و ویروس مقابله میکنند اما اگر قند بالا باشد عملکرد این ها دچار اختلال است و نمیتوانند به منطقه عفونی٬ منطقه کارزار یا جنگ وارد بشوند و دفاع خوبی را برای بیمار داشته باشند.
البته در دوران کوئید، دیده شد که بیماران دیابتی اگر قندشان کنترل شده باشد ، نسبت به بقیه افراد جامعه شانس عفونتشان بیشتر نیست و شدت آن هم بیشتر نیست، اما اگر قند آنها بالا باشد، احتمال اینکه درگیری شدید تر باشد در افراد دیابتی حتی در زمینه کرونا بیشتر است. به خاطر همین ما تاکید میکنیم که قندتان را خوب کنترل کنید ، A1C پایین باشد ، قندهای ناشتا و بعد از غذا در آن میزان مورد قبول باشد که مشکلی پیدا نکنید.
همچنین ببینید:
احتمال اینکه عزیزان دیابتی دچار زخم پا و عفونت در پا بشوند بیشتر است، چرا؟
به خاطر اینکه حس پای آنها دچار اشکال است و اگر دچار بریدگی بشود یا جسم خارجی وارد پا بشود، آنها متوجه نمیشوند، بنابراین یک عامل عفونی میتواند وارد پا شود، میکروب را به خودش وارد میکند و عفونت از اینجا شروع میشود، از طرف دیگه جریان خون دچار اختلال هست و اینها به علت تنگی عروقی که دارند، خصوصاً در پاها باعث میشود که در جریان خون اشکال ایجاد بشود و این سربازان دفاعی به آن محل نرسند اکسیژنخوب نرسد، و مشکل ایجاد بشود.
عفونت های شایعی که در بیماران دیابتی دیده میشود:
۱) عفونت های پوستی٬ که میتواند به صورت عفونت های قارچی خودش را نشان بدهد، خصوصا در محلهایی که در بدن ما مرطوب است، مثل زیر بغل و مناطق مرطوب احتمال عفونت های قارچی در آن بیشتر هست که به صورت لکه های پوستی میتواند خودش را نشون بدهد که باید حتماً توسط متخصصین عزیز پوست درمان بشود.
۲) عفونت های قارچی در ناحیه تناسلی در بیماران دیابتی شایع هست.
۳) عفونت های مثانه و مجرای ادرار شایع است و میتواند ، خودش را به صورت سوزش ادرار ،تکرر ادرار، تیرگی ادرار، نشان بدهد.
۴) برفک دهان که یکنوع عفونت قارچی هست و در بیماران دیابتی شایع است.
۵) عفونتهای ریوی هم در بیماران دیابتی شایع تر است.
دیدگاه تان را بنویسید