فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1096

قرص گلی بن کلامید چیست؟ برسی عوارض و ویژگی های آن

داروی گلی بن کلامید میزان تولید انسولین را در بدن افزایش می‌دهد و در دسته دارو های کنترل دیابت قرار دارد....

گلی بن کلامید برای دیابت

گلی بن کلامید را همراه یا درست بعد از اولین وعده غذایی اصلی خود در روز (معمولاً صبحانه) مصرف کنید.

به یاد داشته باشید که هرگونه توصیه ای که در مورد رژیم غذایی و ورزش به شما داده شده است را به درستی دنبال کنید.

 گلی بن کلامید

 

در مورد گلی بن کلامید

نوع دارو : داروی ضد دیابت (در دسته ی سولفونیل اوره) .

این دارو برای کنترل دیابت نوع ۲ استفاده می شود .

به صورت قرص و داروی مایع خوراکی موجود است .

همچنین ببینید:

برسی ویژگی ها و عوارض قرص زیپتین

انسولین هورمونی است که به طور طبیعی در بدن شما و در لوزالمعده ساخته می شود. این هورمون به کنترل سطح قند (گلوکز) موجود در خون شما کمک می کند. اگر بدن شما انسولین کافی تولید نمی کند یا از انسولینی که تولید می شود به طور موثری استفاده نمی کند ، این موضوع می تواند منجر به ابتلای شما به بیماری به نام دیابت (دیابت شیرین) شود.

افراد مبتلا به دیابت برای کنترل میزان قند خون خود نیاز به درمان دارند. این درمان لازم است زیرا کنترل خوب سطح قند خون خطر بروز عوارض بعدی را کاهش می دهد. برخی از افراد می توانند قند خون خود را با تغییر در رژیم غذایی شان کنترل کنند ، اما برای سایر افراد ، داروهایی مانند گلی بن کلامید در کنار تغییرات رژیم غذایی تجویز می شوند.

در واقع گلی بن کلامید با افزایش دادن میزان انسولین تولید شده در لوزالمعده کار می کند. و این اثرگذاری اش به کاهش قند خون شما کمک می کند.

 

قبل از مصرف گلی بن کلامید

برخی از داروها برای افرادی که دارای شرایط خاصی هستند مناسب نیستند و گاهی اوقات فقط در صورت احتیاط بیشتر می توان از دارو استفاده کرد. به این دلایل ، قبل از شروع مصرف گلی بن کلامید ، اگر موارد زیر را دارا هستید مهم است که پزشک تان را از آنها با خبر کنید :

اگر باردار هستید ، در دوره ی شیردهی به فرزندتان هستید و یا برای بچه دار شدن تلاش می کنید.

اگر در عملکرد کبد یا کلیه های تان مشکلی وجود دارد.

اگر به شما گفته شده است که دچار پورفیری یا کمبود گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز (G6PD) هستید. که نوعی اختلال نادر ارثی هستند.

اگر داروهای دیگری مصرف می کنید. این داروها شامل هرگونه دارویی می شوند (از داروهای تجویزی یا بدون نسخه تا مکمل ها و داروهای گیاهی و…)

اگر تا به حال به دارویی حساسیت نشان داده اید.

 

نحوه مصرف گلی بن کلامید:

قبل از شروع درمان ، بروشور داخل بسته‌ی دارو را بخوانید. این بروشور اطلاعات بیشتری در مورد گلی بن کلامید به شما می دهد و لیست کاملی از عوارض جانبی را که ممکن است پس از مصرف ، آنها را تجربه کنید به شما ارائه می دهد.

همچنین ببینید:

عصاره مالت جو و تنظیم قند خون و دیابت

گلی بن کلامید را دقیقاً طبق دستور پزشک تان مصرف کنید. دوز شروع معمول برای بزرگسالان ۵ میلی گرم در روز است. این دارو به صورت یک دوز واحد همراه با صبحانه یا بلافاصله بعد از آن تجویز می شود.

دوز مناسب برای کودک بسته به وزن بدن او متفاوت است و ممکن است مصرف این دارو برای کودک بیش از یک بار در روز مورد نیاز باشد. شما باید دستورات پزشک خود را با دقت دنبال کنید.

اگر به شما (یا فرزندتان) داروی مایع داده شده است ، دقت کنید که مقدار صحیح را با استفاده از سرنگ و یا قطره چکان همراه آن اندازه گیری کنید. دستورالعمل های مندرج در بروشور همراه دارو را به درستی دنبال کنید.

اگر داروی مایع خوراکی را به نوزاد می دهید ، باید این کار را حدود ۱۵ دقیقه قبل از شیر دادن به کودک انجام دهید.

اگر مصرف یک دوز را فراموش کردید ، آن را با وعده غذایی بعدی خود مصرف کنید. اگر تا روز بعد این مساله را به یاد نیاوردید ، برای جبران دوز فراموش شده دو نوبت را در یک روز مصرف نکنید.

 

بیشترین بهره را از روند درمان خود ببرید

این مهم است که شما داشتن ملاقات های منظم با پزشکتان را رعایت کنید. زیرا در این صورت است که پیشرفت شما قابل نظارت خواهد بود. شما نیاز به انجام چکاپ های منظم در کلینیک چشم و کلینیک پا و همچنین توسط پزشک و کلینیک دیابت دارید.

ممکن است پزشک توصیه کند که سطح قند خون خود را به طور منظم اندازه گیری کنید تا بتوانید چگونگی روند مدیریت دیابتتان را کنترل کنید. پزشک تان به شما نحوه انجام این کار را آموزش می دهد.

اگر پزشک در مورد تغییر رژیم غذایی ، ترک سیگار یا انجام ورزش منظم به شما توصیه هایی کرده است، پیروی از توصیه هایی که به شما شده است بسیار مهم است.

شما باید درباره‌ی افت قند خون و علایم آن آگاهی کامل داشته باشید. افت قند خون با عنوان هیپوگلیسمی شناخته می شود. اولین نشانه های هیپوگلیسمی احساس لرزش یا اضطراب ، تعریق ، رنگ پریدگی ، احساس گرسنگی ، احساس تپش قلب (تند شدن ضربان قلب) و احساس سرگیجه است. اگر این اتفاق افتاد ، در ابتدا سریعا چیزی حاوی قند ، مانند قرص دکستروز ، یا شیرینی یا نوشیدنی های شیرین (غیر رژیمی) بخورید و سپس یک میان وعده مانند ساندویچ یا موز میل کنید.

قند خون پایین (هیپوگلیسمی) می تواند در صورت نخوردن یک وعده غذایی ، انجام ورزش بیش از حد معمول ، ابتلا به بیماری و یا نوشیدن الکل ایجاد شود.

الکل مصرف نکنید ، زیرا نوشیدن الکل می تواند بر کنترل قند خون شما تأثیر بگذارد.

اگر رانندگی می کنید باید مراقبت ویژه ای داشته باشید ، زیرا اگر دیابت شما به خوبی کنترل نشود ، توانایی تمرکز شما تحت تأثیر قرار می گیرد. ممکن است به شما توصیه شود قبل از رانندگی سطح قند خون خود را بررسی کرده و در مسافت های طولانی میان وعده همراه خود داشته باشید.

در صورت تشنگی غیرمعمول ، دفع ادرار بیش از حد معمول یا احساس خستگی شدید ، باید پزشک خود را از این موضوع مطلع سازید. اینها نشانه وجود بیش از حد قند در خون شما است و بنابراین ممکن است درمان شما نیاز به وارسی داشته باشد.

قبل از انجام هرگونه فعالیت بدنی جدید با پزشک خود مشورت کنید ، زیرا این امر بر سطح قند خون شما تأثیر می گذارد و ممکن است لازم باشد سطح خون خود را به طور منظم تری بررسی کنید.

اگر قرار است تحت عمل جراحی یا درمان دندان قرار بگیرید ، باید به پزشک مربوطه بگویید که دیابت دارید و لیستی از داروهایی که مصرف می کنید را نیز در اختیار او قرار دهید.

در صورت خرید هرگونه دارویی ، همیشه با داروساز مشورت کنید که آیا مصرف آنها برای شما مناسب است یا خیر .

درمان دیابت معمولاً مادام العمر است. مصرف قرص ها را ادامه دهید مگر اینکه پزشک شما توصیه دیگری کرده باشد.

 

آیا گلی بن کلامید می تواند مشکلاتی ایجاد کند؟

همراه با اثرات مفید ، اکثر داروها می توانند عوارض جانبی ناخواسته ای را نیز ایجاد کنند ، اگرچه همه افراد این اثرات را تجربه نمی کنند. جدول زیر شامل برخی از رایج ترین عوارض مرتبط با گلی بن کلامید است. شما می توانید لیست کاملی را در بروشوری که به همراه دارو است بیابید. این عوارض ناخواسته اغلب با سازگاری بدن شما با داروی جدید بهبود میابند ، اما در صورت ادامه یا مشکل ساز شدن موارد زیر با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

 

عوارض جانبی رایج گلی بن کلامید. در صورت تجربه هر کدام باید چه کنم؟

احساس حالت تهوع و یا استفراغ : غذاهای ساده مصرف کنید و از خوردن غذاهای سنگین یا پر ادویه خودداری کنید .

سفت شدن مدفوع دفع آن دشوار است (یبوست) : رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و مقدار زیادی آب بنوشید.

شل شدن و آبکی شدن مدفوع (اسهال) : برای جایگزینی مایعات از دست رفته ، مقدار زیادی آب بنوشید .

علائم کاهش قند خون : احساس لرزش یا اضطراب ، تعریق ، رنگ پریدگی ، احساس گرسنگی ، احساس تند شدن ضربان قلب ، احساس سرگیجه : در ابتدا سریعا چیزی حاوی قند مانند بیسکویت شیرین یا نوشیدنی شیرین (نه از نوع رژیمی ) بخورید و سپس یک میان وعده مانند ساندویچ میل کنید. در صورت مشاهده این علائم آنها را به پزشک خود اطلاع دهید .

افزایش وزن : اگر با مصرف این دارو این مشکل برایتان ایجاد شد، در معاینه بعدی حتما این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید .

در صورت مشاهده علائم دیگری که فکر می کنید ممکن است ناشی از مصرف این قرص باشد ، برای دریافت مشاوره بیشتر با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

 

نحوه نگهداری گلی بن کلامید

همه داروها را دور از دسترس و دید کودکان نگه دارید.

دارو را در جای خشک و خنک و دور از گرما و نور مستقیم نگهداری کنید.

داروی مایع خوراکی نباید بیش از ۳۰ روز پس از اولین باز شدن استفاده شود. بهتر است اولین روزی که بطری دارو را باز کردید برچسبی به روی آن بچسبانید و تاریخ آن روز را بر رویش بنویسید.

 

نکات مهم

هرگز داور را بیش از دوز تجویز شده مصرف نکنید. اگر بیش از حد مشخص شده از این دارو استفاده کردید ، به اورژانس مراجعه کنید.

این دارو برای شما تجویز شده است. هرگز سرخود مصرف این دارو را به افراد دیگر پیشنهاد نکنید حتی اگر به نظر می رسد وضعیت بیماری آنها با شما یکسان است.

داروهای تاریخ گذشته را مصرف نکنید .

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

patient

دیدگاه تان را بنویسید

 

x