فواید عدس برای دیابتی ها
عدس جزو پر طرفدارترین حبوبات است به علت فیبر بالا و شاخص گلیسمی پایین جایگاه خاصی در رژیم غذایی افراد دیابتی دارد....
اطلاعات تغذیه ای
عدس یک ماده غذایی بسیار مغذی است. عدس سرشار از مواد معدنی، پروتئین و فیبر می باشد.
۱۰۰ گرم عدس پخته شده حاوی موارد زیر است:
۱۱۶ کالری (کیلو کالری)
۹.۰۲ گرم پروتئین
۰.۳۸ گرم چربی
۲۰.۱۳ گرم کربوهیدرات ، شامل ۷.۹ گرم فیبر و ۱.۸ گرم قند
عدس همچنین مواد مغذی ضروری زیر را نیز برای بدن تأمین می کند:
فولات
اهن
منگنز
فسفر
تیامین
پتاسیم
ویتامین B-6
عدس منبعی از موارد زیر نیز می باشد:
ریبوفلاوین
نیاسین
اسید پانتوتنیک
منیزیم
فلز روی
فلز مس
سلنیوم
عدس یکی از مغذی ترین و متنوع ترین پروتئین های گیاهی است. در حبوبات عدس پس از سویا دارای دومین نسبت پروتئین به ازای هر کالری است. این ماده ی غذایی حاوی مقادیر زیادی پروتئین ، فیبر ، کلسیم ، آهن ، منگنز ، فولات ، ویتامین B6 و تیامین در میان سایر مواد مغذی ضروری است.
همچنین ببینید:
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افزایش مصرف غذاهای گیاهی مانند عدس خطر ابتلا به چاقی ، دیابت و بیماری های قلبی را کاهش می دهد. یک مطالعه جدید نشان می دهد که جایگزینی سیب زمینی یا برنج سفید با عدس می تواند قند خون شما را بیش از ۲۰ درصد کاهش دهد. مطالعه انجام شده در دانشگاه گلف نشان داده است که جایگزینی نیمی از مقدار غذاهای نشاسته ای (مانند سیب زمینی و برنج) با عدس می تواند پاسخ بدن به کربوهیدرات ها را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد. جایگزینی نصف وعده برنج سفید با عدس باعث کاهش ۲۰ درصدی قند خون شد. جایگزینی عدس با سیب زمینی منجر به کاهش ۳۵ درصدی قند خون می شود. زمانی که محققان عدس را با سیب زمینی و برنج مخلوط کردند ، میزان قند خون با جایگزینی عدس به عنوان نیمی از نشاسته یک وعده، میزان مشابهی کاهش یافت.
حبوباتی مانند عدس می توانند آزادسازی قند از نشاسته را در حین هضم کُند کنند. تجزیه آهسته نشاسته و تأخیر در جذب به این معنی است که شما افزایش فوری و ناگهانی در سطح قند خون تان تجربه نمی کنید. افزایش شدید قند خون با گذشت زمان می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ شود. اساساً نشان داده شده است که مصرف عدس این خطر را کاهش می دهد.
عدس و سایر حبوبات نیز حاوی اجزایی هستند که آنزیم های دخیل در جذب قند را مهار می کنند و فیبر غذایی موجود در این غذاها می تواند تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه را تشویق کند ، که این کار می تواند سطح قند خون را نیز کاهش دهد.
عدس می تواند به تنظیم قند خون و بهبود کنترل قند خون ، که دو عامل مهم در مدیریت دیابت نوع ۲ هستند کمک کند.
مدتی است که مشخص شده است که غذاهای پر فیبر و حبوبات به دلیل داشتن شاخص گلیسمی پایین ( که در واقع اندازه گیری تأثیر غذا بر قند خون است) می توانند اجزای مهم رژیم غذایی مناسب برای دیابت باشند. احتمالاً به اکثر بیماران دیابتی گفته شده است که بیشتر غلات کامل و حبوبات بخورند. اما تا همین اواخر ، شواهد محکمی مبنی بر تأثیر واقعی این تغییرات رژیم غذایی در مدیریت طولانی مدت دیابت وجود نداشته است.
همچنین ببینید:
محققان دانشگاه تورنتو تصمیم گرفتند تا بررسی کنند که رژیم های سرشار از فیبر و حبوبات چقدر می تواند برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ مفید باشد. آنها گروهی از ۱۲۱ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ را به دو گروه تقسیم کردند . نیمی از آنها روزانه یک فنجان حبوبات به رژیم غذایی خود اضافه کردند ، در حالی که نیمی دیگر از غذاهایی مانند گندم کامل استفاده کردند.
محققان تأثیر حبوبات و گندم کامل بر قند خون و فشار خون این افراد را اندازه گیری کردند. نتایج آنها ، که توسط یک مجله علمی معتبر به صورت آنلاین منتشر شد ، نشان داد که HbA1c که یک معیار اندازه گیری قند خون است، در هر دو گروه کاهش یافته است ، در حالی که گروهی که حبوبات مصرف می کردند شاهد افت بیشتری در سطح قند خونشان بودند. این گروه همچنین کاهش بسیار بیشتری در فشار خون خود نسبت به گروه مصرف کننده ی گندم کامل مشاهده کردند ، که نشان می دهد رژیم غذایی دارای حبوبات بیشتر می تواند به بیماران دیابتی مبتلا به دیابت نوع ۲ در جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی نیز کمک کند.
خبر بسیار خوب در اینجا این است که افزایش حبوبات در رژیم غذایی فوق العاده آسان است.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
healthline
drtaylorwallace
lentils
دیدگاه تان را بنویسید