سیاه و تیره شدن ناخن پا در دیابت
حفظ و رعایت بهداشت پا در بیماران دیابتی جزو ملزومات هست که اگر رعایت نشود سر آغاز مشکلات جدی است. عفونت های قارچی یا گردش خون ضعیف ،آسیب های عصبی منجر به سیاه شدن ناخن پا می شود و همچنین می تواند یکی از علائم اولیه دیابت پنهان باشد....
ارتباط بین دیابت نوع ۲ و سیاه شدن ناخن پا!
تغییر رنگ ناخن پا در اثر دیابت و یا وجود سایر مشکلات در سلامتی نیاز به درمان علل اصلی دارد.
بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از ناحیه پا مشکل دارند. دلیل بروز این مشکل گردش خون ضعیف و آسیب عصبی است. سفت شدن و تیره شدن ناخن های پا چیزی ست که معمولاً اتفاق می افتد و گاهی اوقات سیاه شدن ناخن های پا می تواند نشانه این باشد که شما به عفونت قارچی مبتلا شده اید.
هنگامی که یک قارچ به مرحله ای می رسد که ناخن پا را به رنگ تیره یا سیاه درآورد ، در واقع به مرحله ای رسیده است که مشکل ساز می شود. و عدم درمان سریع ، می تواند منجر به سرایت آن به ناخن های دیگر شود و یا حتی باعث ایجاد مشکلات پزشکی دیگر شود. اما آیا ارتباط بین دیابت نوع ۲ و سیاه شدن ناخن های انگشتان پا چیزی بیشتر از یک تصادف نیست؟
اگر دیابت دارید و مشکلات پا را تجربه کرده اید ، توجه به علائم هشدار دهنده وجود قارچ ناخن پا بسیار مهم است. مراقبت از پاها باید یکی از مهمترین اولویت های شما باشد.
همچنین ببینید:
گرفتگی عضلات ساق پا؛ دلایل و درمان
پا همان جایی است که بسیاری از علائم هشدار دهنده از آن منشا می گیرند. بنابراین ، اگر به سلامت پا و انگشتان خود توجه کافی داشته باشید ، در طولانی مدت لطف بزرگی به خودتان کرده اید .
آیا سیاه شدن ناخن پا نشانه وجود دیابت است؟
سیاه شدن ناخن انگشت پا و دیابت گاهی اوقات می توانند دست به دست هم دهند. اما ، آیا این بدان معنی است که سیاه شدن ناخن پا یکی از علائم دیابت است؟ متأسفانه ، هیچ اطلاعات روشنی برای پاسخ به این سوال وجود ندارد.
قارچ و سیاهی ناخن پا می تواند یکی از علائم اولیه دیابت باشد. اما ، با وجود بسیاری از دیگر دلایل بالقوه ، این سوال نیاز به بررسی بیشتری دارد.
چگونه ناخن پا سیاه می شود؟
قارچ ناخن پا در اثر رطوبت محبوس شده در زیر بستر ناخن ایجاد می شود که زمینه تولید قارچ را ایجاد می کند. شاید شما پابرهنه زیر دوش حمام در یک مکان عمومی رفته اید ، یا شاید به طور تصادفی و در اثر خطا در هنگام انجام پدیکور این قارچ را دریافت کرده اید. حتی ممکن است شما ندانید که در کجا یا چگونه این عفونت را دریافت کرده اید.
اما لازم نیست فرض کنید که این سیاهی حتما به دیابت نوع ۲ ربط دارد .
اولین نشانه قارچ
اگر علائم اولیه قارچ ناخن پا را مشاهده کردید ، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که اجازه دهید تا توسط پزشک بررسی شود. به احتمال زیاد یک نقطه کوچک سیاه و سفید در زیر ناخن مشاهده کرده و به دنبال آن سفت شدن ناخن را نیز تجربه خواهید کرد. همچنین ممکن است ناخنتان شکننده شود و حتی تغییر رنگ یابد. یک متخصص پا نه تنها می تواند شک و تردید شما در مورد وجود قارچ را برطرف کند ، بلکه در صورت وجود آن می تواند شما را در یک برنامه درمانی خوب قرار دهد .
اگر نگران هستید که قارچ ناخن پا نشانه دیابت باشد (به خصوص اگر در خانواده شما شخص مبتلا به دیابت وجود دارد یا عوامل خطرزای دیگری در این زمینه را دارید ) ، به پزشک مراجعه کنید. برای تعیین وضعیت سلامت کلی شما ممکن است نیاز به انجام تعدادی آزمایش باشد.
آیا دیابت باعث ایجاد قارچ و سیاهی در ناخن پا می شود؟
اگر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستید ، احتمالاً تا کنون اهمیت سلامتی پا هایتان را درک کرده اید. وقتی چیزی مانند تغییر در رنگ یا یا سفت شدن ناخن ها را تجربه می کنید ، وقت آن است که برای رفع و بهبود آن اقدام کنید.
چرا دیابت باعث ایجاد قارچ و سیاهی در ناخن پا می شود؟
افراد دیابتی به دلیل آسیب احتمالی عصب که ناشی از بیماریشان است بیشتر در معرض عفونت های قارچی هستند. همچنین سلامت جریان خون و گردش خون در بسیاری از افراد مبتلا به دیابت کاهش می یابد ، این امر مبارزه با عفونت های قارچی و باکتریایی را برای بدن شما دشوارتر می کند.
دانستن این مسائل درک شما را برای چرایی بروز چنین مشکلاتی افزایش می دهد. کاهش گردش خون و آسیب عصبی باعث کاهش حس در پاها می شود. بنابراین ، مهم است که هر روز پای خود را بررسی کنید. اگر علائم هشدار دهنده وجود قارچ را مشاهده کردید ، بدون معطلی به پزشک مراجعه کرده و برنامه درمانی را شروع کنید.
به خاطر داشته باشید که احتمال وجود دلیل دیگری نیز برای ضخیم و زرد شدن ناخن ها وجود دارد که ممکن است افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است آن را تجربه کنند. این تغییر رنگ همچنین می تواند به دلیل وجود مشکلات تجزیه قند در بدن ایجاد شود. وقتی قند در بدن به درستی تجزیه نشود ، روی کلاژن ناخن های شما تأثیر می گذارد و می تواند آنها را به رنگ مایل به زرد درآورد.
اگر ناخن های شما به دلیل وجود قارچ ضخیم و سفت شده اند ، توجه داشته باشید که در صورت عدم مراجعه به پزشک و آغاز فوری درمان خودتان را بیشتر در معرض خطر قرار می دهید . این احتمال وجود دارد که ناخن های شما به داخل گوشت پای شما فرو بروند، به خصوص اگر جوراب یا کفش تنگ پوشیده باشید . اگر دچار چنین بریدگی شوید و آن را احساس نکنید ، خطر ابتلا به عفونت جدی و بروز سایر مشکلات پزشکی برای شما افزایش می یابد.
درمان قارچ ناخن پا برای دیابت
بسته به شدت عفونت قارچی شما ، شروع یک برنامه درمانی استاندارد می تواند یک گزینه ی مناسب و خوب باشد. این برنامه می تواند شامل موارد مختلفی شود، از درمان های تجویزی گرفته تا محلول های بدون نسخه یا داروهای خانگی. اگر در مراحل اولیه ابتلا به این قارچ از وجود آن آگاه شوید ، این احتمال وجود دارد که با یک راه حل و درمان معمولی ، مشکل شما برطرف شود.
همچنین ببینید:
اگر قارچ باعث شده است که ناخن پای شما تغییر رنگ بدهد و به رنگ سبز تیره یا سیاه درآید ، ممکن است نوع دیگری از درمان لازم باشد. پزشک شما به احتمال زیاد برای شما یک پماد یا کرم ضد قارچ برای استفاده روزانه تجویز می کند. به خاطر داشته باشید که حتی با تجویز ضد قارچ قوی ، درمان شدن کامل برخی از مشکلات قارچی ناخن پا ممکن است بیش از یک سال طول بکشد. بهبودی در بین افراد دیابتی به دلیل وجود مشکلاتی در گردش خون شان ، کندتر انجام می شود .
همچنین ممکن است لازم باشد که پروبیوتیک مصرف کنید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد پروبیوتیک ها به بدن در مبارزه با قارچ ها و تقویت روند بهبود کمک می کنند.
نسخه ها و روش های درمان
داروهای ضد قارچی وجود دارد که می توانید به صورت خوراکی مصرف کنید مانند Lamisil یا Sporanox . غالباً اگر عفونت قارچی شدید باشد ، پزشک ممکن است استفاده از یک محلول خوراکی و یک درمان موضعی را به طور همزمان توصیه کند. عوارض جانبی این داروها به طور معمول خفیف هستند (از بروز بثورات خفیف تا سردرد) . اما اگر می خواهیم از شر عفونت قارچی ناخن پا خلاص شویم باید که این داروها را استفاده کنیم و دوره ی درمان را تکمیل نماییم .
گزینه های جدیدتر درمانی نیز وجود دارند . در حال حاضر از لیزر و درمانی به نام فتودینامیک درمانی به عنوان راه حل برای از بین بردن عفونت قارچی جدی تر استفاده می شود. در این روش ها از انواع خاصی از نور برای از بین بردن قارچ و از بین بردن عفونت استفاده می شود.
به عنوان آخرین چاره ، ممکن است پزشک حذف ناخن آلوده به طور کامل را توصیه کند. وقتی عفونت قارچی دارید که باعث سیاه شدن ناخن انگشت پا یتان شده است، خطر گسترش و ایجاد سایر مشکلات پزشکی نیز در بدن شما بیشتر است. بنابراین ، اگر ناخن را بردارید ، می توانید قارچ را که عامل خطر است هرچه سریعتر از بین ببرید.
مراقبت های عمومی از پا برای بیماران دیابتی
وقتی مبتلا به دیابت نوع ۲ هستید ، یکی از مهمترین کارهایی که می توانید و باید انجام دهید مراقبت از پاها یتان است. بخشی از این کار شامل پوشیدن جوراب های ضد قارچ و استفاده از کرم های ضد قارچ و غیره می شود. همچنین افراد می توانند ابتلا به عفونت قارچی ناخن پا را با استفاده از دستگاه های ماساژ پا دستگاه های لرزشی (و در نتیجه بهبود گردش خون در قسمت پایین بدن شان )، از خودشان دور نگه دارند. انجام اقدامات احتیاطی لازم و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی نیز می تواند در نتیجه ی حاصل تفاوت های مهمی ایجاد کند .
احتمال وجود ارتباط بین دیابت نوع ۲ و عفونت قارچی و سیاه شدن ناخن پا بسیار زیاد است. با توجه داشتن و رسیدگی به پاها ، خطر ابتلا به عفونت کاهش می یابد. حتی اگر به عنوان یک بیمار مبتلا به دیابت به قارچ ناخن پا مبتلا شوید ، درمان زود هنگام می تواند روند پاکسازی آن را بسیار آسان کند .
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
yellowtoenailscured
دیدگاه تان را بنویسید